خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 23 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تاثیر غذاهای فوق فرآوری شده بر عملکرد شناختی مغز

مهر | سلامت و پزشکی | پنجشنبه، 30 تیر 1401 - 06:18
در حالی که سبزیجات کنسرو شده به عنوان غذای فرآوری شده برچسب گذاری می شوند، غذاهایی که از قبل بسته بندی شده اند مانند تنقلات و پیتزا، فوق فرآوری شده در نظر گرفته می شوند.
غذاهاي،فرآوري،•،كاهش،عملكرد،مصرف،مزمن

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، محققان اثرات غذاهای فوق فرآوری شده مانند پیتزا، نان سفید و شکلات را بر عملکرد شناختی افراد مسن بررسی کردند.
آنها دریافتند که غذاهای فوق فرآوری شده با کاهش عملکرد زبانی و اجرایی در افراد مسن بدون بیماری مزمن مرتبط است.
آنها اشاره کردند که کاهش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده ممکن است از زوال شناختی جلوگیری کند و خطر زوال عقل را کاهش دهد.
غذاهای فوق فرآوری شده به طور فزاینده ای جایگزین رژیم‌های غذایی سنتی مبتنی بر غذاهای کم فرآوری شده و فرآوری نشده در سراسر جهان شده اند.
غذاهای فرآوری شده معمولاً شامل دو یا سه ماده هستند و عبارتند از:
• سبزیجات کنسرو شده
• آجیل شور
• پنیر
• ماست ساده
غذاهای فوق فرآوری شده حاوی مواد غذایی کامل نیستند، تحت چندین فرآیند صنعتی قرار می‌گیرند و حاوی موادی از جمله طعم دهنده‌ها، رنگ‌ها و افزودنی‌ها هستند.
انواع آن عبارتند از:
• تنقلات بسته بندی شده
• شکلات
• غذاهای از پیش آماده شده مانند پیتزا و پاستا
• غلات صبحانه
افزایش مصرف غذاهای فوق فراوری شده با کاهش کیفیت غذایی رژیم‌ها و بیماری‌های مزمن از جمله چاقی، مشکلات متابولیک و بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط است.
محققان دریافتند که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با عملکرد بدتر در آزمون‌های شناختی زبان و عملکرد اجرایی در بین افراد بدون بیماری مزمن مرتبط است.
آنها خاطرنشان کردند که کاهش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده ممکن است به بهبود شناخت مختل شده در میان سالمندان کمک کند.