دستگاههای دولتی در اصفهان موظف به ایجاد واحد سازمانی مدیریت بحران شدند- اخبار اصفهان - اخبار استانها تسنیم
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تاکید بر لزوم شناسایی ساختمانهای ناایمن در سطح استان گفت: دستگاهها موظف به ایجاد واحد سازمانی مدیریت بحران هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاصفهان، منصور شیشهفروش شامگاه یکشنبه در حاشیه جلسه ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان پیرامون لزوم شناسایی ساختمانهای ناایمن در سطح استان اظهار داشت: وزارت کشور پس از حادثه متروپل بخشنامهای صادر و بر شناسایی سازههای آسیبپذیر تاکید کرد و این موضوع در سطح استان اصفهان بر اساس ابلاغیه وزارت کشور پیگیری شد.
وی افزود: البته بعد از زلزله بم دستورالعملهای مدیریت بحران در کشور تصویب و وزارت کشور به صورت ویژه عهدهدار مدیریت بحران در کشور شد و این مسئولیت در سطح استانها به استانداریها سپرده شد.
پس از آن در سال 98 قانون مدیریت بحران تغییر کرد و متناسب با سیاستهای کلی پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی و حوادث غیرمترقبه در کشور، در 9 ماده و بند شکل گرفت و در نهایت وظایف دستگاههای اجرایی کاملاً تعیین شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان با اشاره به مصادیق قوانین ابلاغ شده در این حوزه به دستگاهها بیان کرد: از قوانین ابلاغ شده میتوان به افزایش و گسترش آموزش، آگاهی و فرهنگ ایمنی، گسترش مطالعات علمی و پژوهشی در زمینه مدیریت بحران، ایجاد مدیریت واحد در کشور و استانها، در اختیار گرفتن کلیه توانمندیهای نیروهای مسلح در مدیریت بحران، تقویت آمادگیها و امکانات لازم در همه دستگاهها، برنامههای جامع علمی، نظام جبران خسارت، پیشگیری و کاهش خطرپذیری، مکانیابی و مناسبسازی کاربریها در مراکز جمعیتی، ممنوعیت ساختوسازهای غیرایمن، استانداردسازی و غیره اشاره کرد.
این سند برای تمام دستگاهها لازمالاجرا بوده و وظایف هر دستگاه به صورت جداگانه در این سند تشریح شده است.
وی با بیان اینکه دستگاههای مختلف بازوهای اجرایی ستاد مدیریت بحران هستند، تصریح کرد: همه دستگاهها موظف هستند که واحد سازمانی مدیریت بحران را ایجاد کنند و وظیفه مقابله با مخاطرات مختلف بر عهده این واحد سازمانی است و عملکرد این دستگاهها در قالب مدیریت ستاد بحران پیگیری میشود.
علاوه بر این دستگاهها مکلف موظف هستند که سیستمهای خود و جامعه را برای مدیریت بحران آموزش دهند و اموال و منقول و غیرمنقولشان دارای پوشش بیمهای باشند.
همچنین دستگاهها مکلف شدهاند که در زمان بحران نیروها و امکانات خود را در اختیار ستاد قرار دهند.
شیشهفروش با بیان اینکه قانون وظایف دستگاههای مختلف را در زمینه مدیریت بحران تعیین کرده، گفت: وظایف دستگاههای مختلف در قانون به صورت شفاف تشریح و تعیین شده و هر دستگاهی مکلف است که قانون مربوط به خود را به صورت دقیق بررسی کرده و برای اجرای آن برنامهریزی لازم را انجام دهد.
براساس قانون در زمان اضطرار، کلیه خدمات و امکانات دستگاههای دولتی و غیر دولتی و حتی بخشهای خصوصی در اختیار مدیریت بحران خواهد بود.
وی ادامه داد: پس از ابلاغ قانون مدیریت بحران، تمامی اعتبارات مورد نیاز دستگاهها مصوب شده و در اختیار دستگاهها قرار گرفته است.
بر همین اساس در بودجه 1401 بیش از 80 ردیف برای دستگاهها مشخص به تمام دستگاههای اجرایی کشور ابلاغ شده است که باید پیگیری کنند و سهم خود را از بودجه برای اجرای قانون ابلاغ شده دریافت کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استان خاطرنشان کرد: بر اساس قانون افرادی که داوطلبانه و یا به در خواست سازمان مدیریت بحران، در حوادث امدادرسانی میکنند، اگر دچار حادثه شده و یا جان خود را از دست دهند، به عنوان فداکار خدمت شناخته خواهند شد و بر اساس همین قانون در بحران کرونا، شهدای سلامت به عنوان شهید شناخته شدند.
وی در تشریح سطح خطرپذیری استان اصفهان، گفت: در طرح خطرپذیری از مجموع 43 حادثهای که در کشور سابقه وقوع داشته ، در سطح استان 42 رصد شده و سابقه وقوع داشته است.
بر همین اساس دستگاهها مکلف هستند که برنامه کاهش خطر و پاسخ به بحران را تهیه کنند.
انتهای پیام/170/ن