خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نظام پرداختی در کشور نباید فسادآور و تبعیض‌آمیز باشد- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 26 تیر 1401 - 16:13
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: نظام پرداختی در کشور باید عادلانه و همه امکانات و ظرفیت‌ها به صورت عادلانه توزیع شود و نباید تبعیض‌آمیز و فسادآمیز باشد.
عدالت،اسلامي،جامعه،عدل،نظام،تحقق،دري،برقراري،انقلاب،آفريني،و ...

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی ظهر امروز در همایش عدالت از منظر امیرالمومنین(ع) با بیان تبریک عید غیر، عید عدالت و ولایت و ارزش‌های متعالی اسلام خدمت امام ولایت و امت شهید اسلام، اظهار داشت: عید آزادی‌خواهان و دلدادگان ولایت فرصتی مناسب برای تبیین و نهادینه کردن گفتمان ولایت در جامعه و انقلاب اسلامی است.
وی افزود: عدالت از ارزشمندترین، عمیق ترین و با برکت‌ترین سرمایه‌های جامعه اسلامی و ایمانی است و چشم و چراغ اسلام، قرآن و مکتب اهل بیت(ع) است و سرمایه بزرگی برای انسا‌ن‌ها محسوب می‌شود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی عنوان کرد: نظام عالم بر مبنای عدل و عدالت استوار است و در جامعه اسلامی عدل مورد توجه قرار می‌گیرد بنابراین کل نظام عالم با یک فرمول ریاضی بر مبنای عدل استوار است، عدل و عدالت متمم یکدیگر هستند و مدل الهی عدل در نظام خلقت است.
دری نجف‌آبادی تصریح کرد: قرآن کریم به تعبیرهای مختلفی از عدالت یاد می‌کند، عدل در مقام تکوین و عدل در مقام تشریع بسیار اهمیت دارد همچنین نظام تشریع مکمل نظام تکوین است بنابراین کتاب شهید مطهری با عنوان عدل الهی بسیار راه‌گشای شرایط امروز است.
وی خاطرنشان کرد:همه پیامبران الهی برای تحقق عدالت آمده‌اند و در قرآن کریم هدف از بعثت انبیاء الهی برقراری عدل و قسط ذکر شده است و انقلاب اسلامی پس از سال ها برای برقراری عدالت توسط حضرت امام خمینی(ره) پایه گذاری و با احیای ارزش‌های اسلامی عدل و عدالت را محیا نمود.
امام جمعه اراک بیان کرد: اجرای عدالت برای تمام بشیریت به صورت یکسان است و هیچ فرقی بین سرخ و سفید و غیره نیست و مرزی بین افراد وجود ندارد، خداوند هیچ امتیازی بین نژادی و غیر نژادی قرار نداده است چراکه همه از یک پدر و مادر آفریده شده‌اند.
دری نجف‌آبادی ادامه داد: در طول انقلاب اسلامی گام‌های بلندی در جهت تحقق و برقراری عدالت انجام شده اما همچنان این عدالت کافی و کامل نیست و فاصله وجود دارد بنابراین در اقامه عدل و قسط نمره کامل را نمی‌گیریم.
وی اضافه کرد: نظام پرداختی در کشور باید عادلانه و همه امکانات و ظرفیت‌ها به صورت عادلانه توزیع شود و نباید تبعیض‌آمیز و فسادآمیز باشد و موجبات سواستفاده عناصر فرصت طلب شود بنابراین باید برای اجرای عدالت تدابیر حکیمانه اندیشیده شود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: در برنامه ششم ضریب جینی 34 دهم درصد هدف‌گذاری شده است ولی با توجه به اینکه نرخ ضریب جینی قابل قبول نیست برای تحقق آن تلاش جدی نمود، نظام مدیریتی، استخدامی، تصمیمات، قضاوت و همه بخش‌های نظام اسلامی باید عدالت محور باشد بنابراین باید در گام دوم انقلاب عدالت شاخصه و محور اصلی قرار گیرد.
دری نجف‌آبادی عنوان کرد: با توجه به اینکه عدم توازن‌های اجتماعی در برخی از بخش‌های جامعه آزار دهنده است و باید موانع تحقق عدالت در همه حوزه‌ها حذف شود، مدیریت منابع بانکی، منابع ارزی و واگذاری‌ها در کشور باید عادلانه توزیع شود بنابراین حرکت به سمت عدالت در همه بخش‌ها موجبات تحول و تحول آفرینی است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از شاخص‌های مهم در جامعه اسلامی عدالت است، عدالت جوهره معارف اسلام و هدف عالی تعالیم اسلامی است، بنابراین باید عدالت در نظام اسلامی و همه امور رعایت شود.
امام جمعه اراک بیان کرد: یکی الزامات تحقق عدالت در جامعه پای کار آوردن عزم ملی و اراده همه جانبه در همه بخش‌ها با فرهنگ سازی و کادر سازی گسترده برای اجرای عدالت و تقویت انگیزه‌ها است که این امر نیازمند راهبرد و همت همه جانبه افراد جامعه است.
دری نجف‌آبادی ادامه داد: باید به کسانی که از عدالت فاصله می‌گیرند و مانع تحقق عدالت در بخش‌های مختلف جامعه می‌شوند نمره سلبی داده شود و نباید در موقعیت‌های جامعه جایگاهی داشته باشند چراکه مردم مولفه اصلی برقراری عدالت در جامعه هستند و باید در این زمینه نقش آفرینی کنند.
وی اضافه کرد: انقلاب اسلامی نقش مردم در اداره کشور را احیا کرد بنابراین نقش آفرینی مردم در برقراری عدالت بسیار مهم است و جامعت اسلامی به تاسی از گفتمان علوی و فاطمی باید به سمت پیشرفت و تحقق عدالت در همه بخش‌ها حرکت کند ونیاز است عدالت محوری در جامعه توسعه پیدا کند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی خاطرنشان کرد: عدالت از منظر جامعه اسلامی هدر ندادن ظرفیت‌ها و استفاده از فرصت‌ها است بنابراین اگر راندمان کاری 30 درصد افزایش پیدا کند به طور قطع موجبات تحول آفرینی و اجرای عدالت فراهم می‌شود.
انتهای پیام/711/ی