خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

غدیر عصاره 23 سال رسالت پیامبر(ص) است- اخبار کرمان - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 26 تیر 1401 - 11:13
غدیر یکی از مهم‌ترین نقطه عطف‌های تاریخ اسلام است؛ رویداد مهمی که می‌تواند آن را عصاره و نتیجه 23 سال رسالت پیامبر (ص) است تا جایی که خداوند به پیامبر(ص) تأکید کرد که اگر آن را ابلاغ نکنی، گویی هیچ رسالتی انجام نداده‌ای!
غدير،امام،ولايت،علي،واقعه،پيامبر،اهميت،زمان،دژ،رسالت،دل،حضرت ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، در 18 ذی‌حجه سال دهم هجری در زمان بازگشت از حجةالوداع حضرت محمد (ص) در محلی به نام غدیر خم توقف کرد تا همراهانش گرد او آیند و اتفاقی مهم در تاریخ اسلام رقم بخورد؛ رویدادی که اهمیت آن به قدری بالا بود که خداوند به محبوب‌ترین مخلوق خویش تأکید کرد که اگر آن را ابلاغ نکنی، گویی هیچ رسالتی انجام نداده‌ای!
غدیر را می‌توان پس از رسالت رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله یکی از مهم‌ترین نقطه عطف‌های تاریخ اسلام بدانیم؛ رویداد مهمی که می‌تواند آن را عصاره و نتیجه 23 سال رسالت پیامبر (ص) دانست تا جایی که واقعه غدیر از عاشورا، اربعین و همه اعیاد مذهبی و ولادت‌های ائمه معصومین(ع) مهم‌تر می‌دانند.
در این رویداد، پیامبر (ص) از جانب خداوند مأموریت یافت تا در آخرین سال از عمر پر خیر و برکت خویش، امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام را به صورت رسمی به خلافت، امامت و ولایت بر تمام مؤمنان برگزیند از این رو در حجةالوداع که افراد زیادی به حج رفته بودند در مکانی به نام غدیر خم پیامبر (ص) رسالت خویش را به امر خدا کامل کرد و پس از این ابلاغ بنابر نقل مشهور 40 هزار نفر، سه روز در غدیر خم ماندند و با حضرت علی (ع) به عنوان خلیفه و جانشین بعد از پیامبر(ص) بیعت کردند.
حجت‌الاسلام سجاد کربلایی کارشناس مسائل دینی در گفت‌وگو با تسنیم در ارتباط با اهمیت غدیر و ضرورت تبیین این واقعه، به حدیث "سلسله الذهب" اشاره کرده و اظهار داشت: امام رضا (ع) فرمودند "لا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ حِصْنِی فَمَنْ دَخَلَ حِصْنِی أَمِنَ مِنْ عَذَابِی" کلمه "لا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" دژ من است، پس هرکس که در دژ من درآید از عذاب در امان است.
وی با بیان اینکه در بیانات امام رضا (ع) هست که ولایت حضرت علی (ع) دژ محکم من است که هر کس در این دژ وارد شد، در امان خواهد بود، ادامه داد: کسی که ولایت داشته باشد زیر سلطه دیگری نمی‌رود و هوا و هوس در وجود او قرار نمی‌گیرد چون که هوای امام علی (ع) در وجودش قرار گرفته و در امان است.
کارشناس مسائل دینی با اشاره به اینکه مالک اشتر ولایت حضرت علی (ع) را در وجود خود داشت، بیان کرد: برای همین وقتی مالک اشتر در جنگ صفین تا چند قدمی خیمه معاویه رسید و می‌توانست با کشتن معاویه افتخاری بزرگ برای خود رقم بزند این کار را نکرد.
وی با بیان اینکه مالک اشتر وقتی فهمید خواسته قلبی امام علی (ع) این است که باز گردد، خواسته دل امام علی (ع) را به خواسته دل خود ترجیح داد، گفت: کسی که ولایت را در دل دارد، هوای نفس را مقدم نمی‌کند بلکه به‌دنبال خواسته دل امام خود می‌رود.انسان ولایتمدار به دنبال خواسته امام است و نظر امام خویش را در زندگی خود اولویت قرار می‌دهد.
وی با بیان اینکه ولایتمداری نقش مهمی در سعادتمندی دنیا و آخرت انسان دارد، گفت: از همین رو است که ولایت از بزرگ‌ترین نعمت‌های الهی به شمار می‌رود.
کارشناس مسائل دینی با اشاره به اینکه پیامبر بزرگوار اسلام (ص) در روایتی می‌فرمایند "مَنْ ماتَ وَ لَمْ یَعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیَّة؛ هر کس بمیرد و امام زمانش را نشناخته باشد، به مرگ جاهلى مرده است، افزود: هرکس ولایت نداشته باشد مردن او مردن جاهلیت است.
وی با بیان اینکه از این رو بزرگداشت غدیر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، گفت: فاصله گرفتن از ولایت باعث می‌شود جامعه‌ای دچار اسیر هوای نفس داشته باشیم، جامعه‌ای به دور از امام زمان (عج) که مردن‌های ما همچون مرگ در زمان جاهلیت است.
کربلایی با اشاره به اینکه اگر به غدیر اهمیت داده شود، جامعه آماده حضور امام زمان (عج) شده و اختلافات و مشکلات برطرف می‌شود، خاطرنشان کرد: چون به واقعه غدیر اهمیت داده نشد، در کربلا امام زمان خود را با لبان تشنه به شهادت رساندند.
وی با بیان اینکه واقعه کربلا رقم خورد چون واقعه غدیر و ولایت را درک نکردند، گفت: تمام زحمات رسول الله (ص) در دوران 23 ساله رسالت ایشان با واقعه غدیر کامل شد و به ثمر رسید.
کربلایی با بیان اینکه یکی از وظایف قطعی همه ما، ابلاغ و رساندن پیام غدیر است، افزود: رسول خدا (ص) نیز فرمودند "فَلْیُبَلِّغِ الْحاضِرُ الْغائِبَ وَالْوالِدُ الْوَلَدَ إِلی یَوْمِ الْقِیامَةِ"؛ پس باید این پیام را حاضران به غایبان و پدران به فرزندان تا روز قیامت برسانند.
انتهای پیام/511/ن