رونق تولید مستلزم باورمندی به توان داخلی/رونق تولید؛ راه نجات کشور
اصلاح سیستم بانکی و هدایت نقدینگیهای مردم به سمت تولید، قطع واردات بیرویه کالاهای لوکس و مصرفی، اصلاح نظام مالیاتی، از بین بردن واسطهگری و دلالی، توجه به سلیقه مشتری و نیاز بازار از جمله فاکتورهایی هستند که با اصلاح آنها میتوان به رونق تولید در کشور امیدوار شد.

اصلاح سیستم بانکی و هدایت نقدینگیهای مردم به سمت تولید، قطع واردات بیرویه کالاهای لوکس و مصرفی، اصلاح نظام مالیاتی، از بین بردن واسطهگری و دلالی، توجه به سلیقه مشتری و نیاز بازار از جمله فاکتورهایی هستند که با اصلاح آنها میتوان به رونق تولید در کشور امیدوار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، طی سالهای اخیر ترویج اقتصاد مقاومتی، حل مشکلات معیشتی مردم و بهبود اوضاع اقتصادی کشور، توجه به تولید ملی و رونق تولید مهمترین مطالبات مقام معظم رهبری از دستگاههای دولتی و آحاد مردم است.
مقام معظم رهبری به عنوان سکاندار نظام جمهوری اسلامی طی چند سال اخیر پرداختن به موضوعات اقتصادی را در اولویت کار دولتمردان قرار داده و حتی شعار سالهای اخیر را نیز به موضوعات اقتصادی و مباحث تقویت همه جانبه از تولید داخل و اقتصاد مقاومتی اختصاص دادهاند.
ایشان به این یقین و باور رسیدهاند که هر قدر تولید ملی در کشور ارزشگذاری شده و به آن بهای لازم داده شود، امید به آینده در جامعه افزایش یافته و تحریمهای اعمال شده بر روی کشورمان اثر کمتری خواهد داشت.
در این میان سیاستگذاریها و تدوین برنامههای جامع جهت شکوفایی اقتصاد موضوعی است که دولتمردان باید با روشها و راهکارهای مختلف به مطالبات مقام معظم رهبری جامه عمل بپوشانند.
باید با اتخاذ راهکار مناسب، چالشها را به فرصت تبدیل کرد و از آن در جهت خودکفایی بهره برد و از سویی دیگر دلالی و واسطهگری در کشور بیشترین آسیب را به بخشهای تولیدی وارد میکند که باید با ایجاد قوانین سختگیرانه دستهایی که واسطهگری و دلالی را در کشور رونق بخشیده و باعث هدر رفت سرمایه میشوند، قطع کرد.
علیرضا رضایی،کارشناس اقتصادی در گفتوگو با فارس با اشاره به سرگردانی نقدینگیهای شهروندان اظهار داشت: متاسفانه نظام بانکی در این میان به نقدینگی مردم جهت نمیدهد در حالی که نظام بانکی باید نقدینگی مردم را در جهت تولید هدایت کند ولی نقدینگی مردم در بانکها سرمایهگذاری میشود، به امید اینکه سود کسب کنند در حالی که اگر نظام بانکی آنها را به سمت تولید هدایت کند و اطمینان دهد که در جهت تولید و سرمایهگذاری در اقتصاد ملی میتوانند سود بیشتری کسب کنند، میتوان به رونق تولید کمک کرد.
کاهش هزینههای تولید موجب افزایش اشتغالزایی
این استاد دانشگاه با بیان اینکه میتوان چالش ارز و فضای تحریم را به فرصت تبدیل کرد، ادامه داد: با استفاده از نظرات کارشناسان اقتصادی میتوان از شرایط فعلی بازار و تحریمهای صورت گرفته علیه کشورمان برای تحرک رونق تولید در داخل کشور بهرهمند شد.
وی اضافه کرد: هر قدر که بتوان دست تولیدکنندگان را گرفته و هزینههای آنان را کاهش داده، آنان هم با روی گشاده میزان تولیدات خود را افزایش میدهند و هم زمینه اشتغالزایی جوانان را فراهم میکنند،کاهش هزینههای تولیدکنندگان میتواند هزینههای مصرفی مانند هزینه آب،برق،گاز و انرژی باشد که میتواند مشوقی برای تولیدکنندگان باشد.
از سرگیری کار کارگاههای تعطیل شده در سال رونق تولید
این کارشناس اقتصادی با اشاره به واحدهای تولیدی که طی سالهای اخیر تعطیل شدهاند،گفت: در سالی که به نام رونق تولید نامگذاری شده است، مجلس و دولت باید توان خود را به کار گیرند و با اتخاذ سیاستها و قوانین درست باعث از سرگیری فعالیت کارگاههای تعطیل شده باشند که قطعا از سرگیری فعالیت آنها به رونق تولید کشور میانجامد، از سوی دیگر به بازار مسکن باید توجه ویژهای داشت، چرا که صدها شغل و کار تولیدی از بازار مسکن متاثر بوده و با رونق فعالیت در عرصه مسکن میتوان به سایر مشاغل مربوطه نیز رونق بخشید.
ورود سیاست در اقتصاد ممنوع
وی در ادامه صحبتهای خود رونق تولید را متاثر از عوامل مختلف دانست و تاکید کرد: رونق فضای تولید و کسب و کار نیازمند سیاستهایی است که بتواند فارغ از نگاههای حاکم و جناحی تنها در زمینه اقتصادی، بازرگانی و تولید راهگشا بوده و به هیچ وجه موضوعات سیاسی را در اقتصاد مداخله ندهد.
این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: اگر بانکها در خدمت تولید نباشند، هیچوقت رونق تولید اتفاق نمیافتد.
وی با اشاره به نرخ سود وامهای بانکی نیز افزود: نرخ بهرههای بانکی مانع از تولید است، چرا که واحدهای تولیدی پس از اخذ وام نمیتوانند آنها را بازپرداخت کنند و با مشکلات عمدهای مواجه هستند.
گردش نقدینگی به سمت تولید نیست
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: نقدینگی در جامعه زیاد است ولی گردش نقدینگی در جامعه به سمت تولید نیست و نظام بانکی در این زمینه مسوولیت زیادی دارد، چرا که سرمایههای مردم را به سمت تولید هدایت نمیکند.
رضایی افزود: سیاستگذاریهای اقتصادی باید توسط اقتصاددانان مطرح شود و بحثهای اقتصاد ساختاری در آن تدوین شود تا از این طریق بتوان به بهرهوری در بخش تولید امیدوار شد.
وی ادامه داد:بخش عظیمی از رونق تولید داخل به بخش صادرات مربوط است، یک کشور چقدر نیاز داخل دارد که فقط برای مردم خودش تولید کند، باید تولیدکنندگان با حمایت دولتمردان کالای تولیدی با کیفیت خود را به خارج از مرزها صادر کنند تا چرخه تولید همچنان ادامه داشته باشد و در این میان دیپلماسی اقتصادی برای صادرات کالا میتواند نقش موثری در رونق تولید داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: کشورهای منطقه بازار خوبی برای تولیدات ما میتوانند باشند، در صورتی که دیپلماسی اقتصادی کشور بتواند با رایزنیهای فعال خود نقش موثری در این زمینه داشته و بخش بازرگانی بینالملل برای حضور در بازارهای منطقهای و بینالمللی فعال باشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه باید از حضور نخبگان اقتصادی در جامعه بهرهمند شد و از تجارب و راهکارهای آنها در جهت رونق تولید بهره گرفت، اذعان داشت: بهتر است، از ظرفیت تولیدکنندگان موفق در جامعه برای رونق دادن به واحدهایی که فعالیت و بازدهی کمتری دارند، استفاده کرد.
احمد علیزاده، استاد دانشگاه نیز در گفتوگو با فارس گفت: در ابتدا تشکیل ستاد ویژه با حضور دستگاههای دولتی ضروری به نظر میرسد تا به صورت تخصصی بتوانند در گفتوگو با کارشناسان روشهای مناسبی را در جهت پیشبرد اهداف در نظر گرفته شده، تدوین کنند.
وی با اشاره به چالشهای پیش روی اقتصاد ملی خاطرنشان کرد: یکی از چالشهای مهم ضربهزننده به اقتصاد داخلی و تولید ملی واردات بیرویه است، زمانی که با تحریمهای نفتی مواجه هستیم، بهترین راهکار قطع واردات است، به طوریکه باید هزینه واردات را در تولید داخل هزینه کرد و دست تولیدکنندگان را گرفت تا آنها در مقابل انواع هجمههایی که سر راهشان قرار میگیرد، توان رقابت و ایستادگی در مقابل بازار خارجی را داشته باشند.
علیزاده ادامه داد: واردات بیرویه باعث شده است صادرات کاهش یافته و هر روز شاهد ورود انواع و اقسام کالاهای لوکس و مصرفی باشیم، اعمال تحریمهای شدید علیه کشورمان هدفی جز پیروزی ابرقدرتها در جنگ اقتصادی که علیه کشورمان راهاندازی شده است، ندارد و واردات بیرویه، حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی را به حاشیه رانده است.
نظام مالیاتی کشور مشوق تولیدکننده نیست
این استاد دانشگاه با اشاره به اخذ مالیاتهای سنگین از تولیدکنندگان گفت: یکی دیگر از بحثهایی که به عنوان یک چالش اقتصادی برای تولیدکنندگان مطرح میشود، موضوع مالیات است، به نظر میرسد نظام مالیاتی کشور در حال حاضر مشوق تولیدکننده نیست، در حالی که هر چقدر نظام مالیاتی کشور بتواند در تولید و کمک به تولیدکنندگان پویا باشد، به همان نسبت میتوان تولید ملی را رونق بخشید.
علیزاده، توجه به سلایق مشتریان و نیاز بازار را یکی از موارد مهم در این زمینه ذکر کرد و افزود: تولیدکنندگان باید توجه ویژهای به دو موضوع سلیقه مشتری و نیاز بازار داشته باشند، در این میان علاوه بر حمایتهای دولت، مهمترین وظیفه بر دوش تولیدکنندگان است که بتوانند در عرصه رقابت خوش درخشیده و سرمایه ملی را به فنا ندهند و محصولات تولید شده توان رقابت با محصولات خارجی را داشته باشد.
وی تصریح کرد: گسترش رسانهها از یک جهت کار را برای تولیدکنندگان سخت کرده و از یک سو کمک بزرگی برای تولیدکنندگان است، رسانهها مشتریان را با انواع برندها و تولیدات آشنا کرده و مخاطب را مشکلپسند کرده و سطح توقع مشتری بالا میرود، بنابراین به دنبال محصول شیک، باکیفیت و بادوام است و از سوی دیگر به جهت آشنایی تولیدکنندگان با ذائقه مخاطب، شناخت جنس خوب، تعامل با بازار و تجار بینالمللی کمک بزرگی به تولیدکنندگان است، بنابراین آنها باید محصولات خود را براساس نیاز بازار و به سلیقه مشتریانی تولید کنند که در مقابل هجوم انواع رسانهها قرار داشته و هر روز تنوع محصولات در بازار افزایش یافته و با انواع تبلیغات در صدد هستند مشتریان وفاداری برای محصولات خود پیدا کنند.
علیزاده تاکید کرد: اگر تولیدکنندگان محصولات باکیفیت بالا و ماندگاری طولانی تولید کنند، بدون شک عموم مردم نیز از این تولیدات استقبال کرده و خواهان این هستند که از سرمایه و تولید داخلی حمایت کنند.
اعتماد به تولید ملی نیازمند فرهنگسازی
این استاد دانشگاه، اعتماد به تولید ملی را نیازمند فرهنگسازی دانست و افزود: باید عموم شهروندان به این باور برسند و همه بدانند که تنها راهحل برون رفت از بن بست اقتصادی در کشور اصلاح مولفههای اقتصادی و معیشت کشور بوده که مهمترین آن رونق و شکوفایی تولید در داخل است.
****
حمایت دولت از تولیدکنندگان داخلی، بها دادن به کار آنها، تولید محصولات بادوام و با کیفیت و استقبال مردم از تولید ملی همچون زنجیرهای به هم متصل هستند که اگر هر کدام از این زنجیرهها به هم متصل شده و وظایف خود را به خوبی انجام دهند میتوان گامهای اساسی در جهت رفع موانع تولید و باز کردن درهای صادرات برداشت که این کار باعث اقتدار و شکوفایی ملی و کاهش اثرات تحریمها میشود.
از سوی دیگر اعتماد بیرویه به اروپائیان راهکار درستی برای کشور نیست بلکه ما با اعتماد به جوانان متخصص داخلی میتوانیم در اقتصاد کشور نیز انقلابی اساسی ایجاد کنیم ولی متاسفانه عدم اعتماد به جوانان باعث میشود نگاههای محافظهکارانه جایگزین تفکر و روحیه هیجانی جوانان شده و ایدهها و نظریهپردازیها رنگ و بوی دیگری داشته باشد.
امید میرود با تذکرات مقام معظم رهبری در طی سالهای اخیر مبنی بر حمایت همه جانبه دولت و ملت از کالای داخلی بتوان جان تازهای به صنعت داخلی بخشید.
گزارش از معصومه درخشان
انتهای پیام /60020/س/ر