معاون وزیر علوم: 100 هزار دانشجوی خارجی در ایران تحصیل میکنند / سهم 1.5 درصدی از چرخه تبادل دانشجو- اخبار قزوین - اخبار استانها تسنیم
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از 6 میلیون نفر جمعیت دانشجویی که در میان کشورهای مختلف جهان در حال جابهجایی هستند، سهم ایران 100 هزار نفر دانشجو یعنی حدود 1.5 درصد است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، هاشم داداشپور ظهر امروز در آیین افتتاحیه جشنواره بینالمللی فرهنگ ملل که با حضور دانشجویان خارجی، سفرا و رایزنان فرهنگی سایر کشورها در تالار اجتماعات مرکزی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار داشت: سالانه 6 میلیون دانشجو در دانشگاههای کشورهای خارجی تحصیل میکنند، ولی متاسفانه وقتی این جابهجایی را بین دانشجویان کشورها را ملاحظه میکنیم، بخش عمدهای از این جابهجاییها واگرا نسبت به کشورهای اسلامی و همگرا نسبت به کشورهای غربی و توسعهیافته است.
وی اضافه کرد: البته در یکدهه اخیر کشورهای دیگری سربرآوردهاند که سلطه و قدرت مسلط کشورهای غربی در جذب دانشجو را به چالش میکشند و شرایط جدیدی را فراهم میکنند که ایران یکی از این کشورهاست و در جابهجایی علمی سهم ایران سهم مناسبی است.
هر چند نباید در این وضعیت باقی ماند و باید به سمت جلو حرکت کرد.
داداشپور ادامه داد: از 6 میلیون نفر جمعیت دانشجویی که در میان کشورهای مختلف جهان در حال جابهجایی هستند، سهم ایران 100 هزار نفر دانشجو یعنی حدود 1.5 درصد است.
البته ظرفیت ما بسیاربالاست و طبیعی است که تعداد دانشجویان خارجی ما باید بیش از این باشد.
ضمن اینکه هر کدام از این دانشجویان باید به مثابه سفیران فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خودشان برای تبادل و جذب دانشجو عمل کنند.
وی یادآور شد: چنانچه دانشگاهی قصد بینالمللی شدن داشته باشد، بایستی چرخه تبادل دانشجو را به خوبی یاد بگیرد و بر اساس آن خودش را برای تبادل دانشجو آماده کند تا بتواند در جذب دانشجو موفق عمل کند.
دانشگاهها باید زبان جذب دانشجوی خارجی را یاد بگیرند
رئیس سازمان امور دانشجویان کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه باید در 3 بخش چرخه جذب دانشجو فعال باشیم، گفت: این 3 بخش شامل بخش قبل از ورود به دانشجو به کشور یا دانشگاه مربوطه، حین ورود به دانشگاه و بعد از فراغت از تحصیل است.
اگر این چرخه را خوب درک نکنیم و نتوانیم خودمان را با آن تطبیق دهیم، قاعدتاً در جذب و تبادل دانشجو موفق نخواهیم شد.
دادشپور نخستین گام در چرخه تبادل دانشجو را معرفی دانشگاهها دانست و افزود: خیلی از دانشجویان خارجی ممکن است دانشگاههای مختلف کشور را نشناسند و قبل از هر چیزی باید دانشگاههای خودمان را به شکل فراگیر به دانشجویان بینالمللی معرفی کنیم.
در هنگام ورود دانشجو نخستین خاطرهای که در ذهنش نقش میبندد، تا آخر دوران تحصیل باقی است.
به همین خاطر تا زمانی که دانشجو وارد دانشگاه میشود، باید دانشگاه نسبت به شناساندن ظرفیتهای خودش و معرفی فرهنگ محیط حتماً دست دانشجو را بگیرد.
وی ادامه داد: بنابراین هر دانشگاهی که میخواهد موفق شود، باید زبان جذب دانشجوی خارجی را یاد بگیرد تا بتواند به وسیله آن بتواند با دانشجوی غیرایرانی ارتباط خوب و دوستانهای برقرار کند.
به طوری که دانشجوی خارجی آن غریبگی که در مدتی کوتاه به او عارض شده را نداشته باشد.
بنابراین نظام آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاههای ما باید آماده شوند که در این دانشجو در این فرآیند احساس دوستی یا رفاقت با محیط کند.
پیام جشنواره صلح، آشتی و دوستی بین ملتهای جهان است
سرپرست دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) هم در این مراسم جشنواره فرهنگ ملل را فرصتی برای گفتگوی بین فرهنگها دانست و گفت: این جشنواره زمینهای برای انتقال این پیام ایران اسلامی به جهانیان است که ایران در پی صلح و صفا و آشتی است و امیدواریم که این پیام فرهنگی ملت ایران توسط دانشجویان خارجی حاضر در این جشنواره به کشورهای دیگر منتقل شود.
سیدعلی قاسمزاده اضافه کرد: این جشنواره بستری برای صلح، آشتی و دوستی بین ملتهای جهان تبدیل خواهد شد و امیدواریم دانشجویان خارجی حاضر در این جشنواره نماینده خوبی برای فرهنگ ایران اسلامی باشند و از ظرفیت خود برای تعمیق روابط بینالمللی ما استفاده کنند.
دانشجویان خارجی 20 کشور جهان در جشنواره فرهنگ ملل حاضر شدند
سرپرست جشنواره و معاون امور بینالملل دانشگاه امامخمینی(ره) هم در ادامه این مراسم با بیان اینکه دانشجویان خارجی 90 دانشگاه کشور مهمان جشنواره فرهنگ ملل هستند، گفت: امروز شاهد حضور دانشجویانی از 20 کشور آذربایجان، افغانستان، اندونزی، بحرین، بنگلادش، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه، چین، زیمبابوه، سریلانکا، سوریه، عراق، فلسطین، قرقیزستان، لبنان، مصر، نیجریه، هند و یمن در این جشنواره هستیم.
محمد مولوی افزود: همچنین در این جشنواره دانشگاههایی مثل تهران، صنعتی امیرکبیر، تربیتمدرس، صنعتی شریف، خواجهنصیرالدین طوسی، خلیج فارس، گیلان، بیرجند، بوعلیسینای همدان، ارومیه، شهرکرد، شهیدچمران اهواز، الزهرا، خوارزمی، هنر اصفهان، مازندران، یزد، شهیدبهشتی، تقریب مذاهب و واحدهای برتر دانشگاههای آزاد اسلامی شرکت کردند.
وی ادامه داد: در این جشنواره دانشجویان ملیتهای مختلف 12 غرفه به خود اختصاص دادهاند که شامل غرفههای افغانستان، اندونزی، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، چین، سوریه، عراق، فلسطین، لبنان، نیجریه، لبنان و ایران است.
انتهای پیام/