خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 13 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

«در جست و جوی حقیقت» پخش می‌شود

مهر | فرهنگی و هنری | شنبه، 18 تیر 1401 - 09:53
مستند «در جست و جوی حقیقت» در پاسداشت سید جعفر شهیدی استاد دانشگاه تهران و رئیس فقیدِ مؤسسه لغت‌نامه دهخدا فردا یکشنبه ۱۹ تیر روی آنتن شبکه مستند سیما می‌رود.
دانشگاه،مستند،شهيدي،زبان،سيد،استاد،مؤسسه،فارسي،تهران،دهخدا،ج ...

به گزارش خبرگزاری مهر، به پاسداشت سید جعفر شهیدی استاد ممتاز دانشگاه تهران و رئیس فقیدِ مؤسسه لغت‌نامه دهخدا مستند «در جست و جوی حقیقت» به کارگردانی حنیف شهپرراد ساخته شده که یکشنبه نوزده تیرماه ساعت ۲۱:۰۰ از شبکه مستند سیما پخش خواهد شد.
این مستند نهمین فیلم از مجموعه «چونان سرو» است که به سفارش شبکه مستند سیما و با تهیه‌کنندگی مصطفی رزاق کریمی از این شبکه تلویزیونی نمایش داده می‌شود.
حنیف شهپرراد درباره محتوای این فیلم گفت: در مستند «در جست و جوی حقیقت» تلاش کرده‌ایم تا با همراهی خانواده، شاگردان و یاران مرحوم سید جعفر شهیدی مروری داشته باشیم بر زندگی، سلوک علمی و خدمات فرهنگی این استاد برجسته دانشگاه تهران که در طول حیات پُر برکت خود ضمن تربیت طلاب و دانشجویان، آثار و تألیفات متعددِ علمی نیز از خود به جا گذاشته است.
او اضافه کرد: یکی از بهترین توصیفات درباره شخصیت دکتر شهیدی آن است که شادروان حبیب یغمایی شاعر و پژوهشگر برجسته ادبیِ ایران و مدیر مجله «یغما» آن را بیان کرده و می‌گوید: «شهیدی استاد دانشگاه است و رئیس مؤسسه لغتنامه دهخدا.
آن جناب به همه ممالک اسلامی مسافرت فرموده و اسلام را چنان که هست معرفی نموده.
بر آیات قرآن مجید و احادیث مستند صحیح و به زبان عربی تسلطی عجیب دارد.
مقالات ممتّع او در مجله یغما به زبان فارسی و به زبان عربی درج است.
در فضیلت انسانی او نمی دانم چه بگویم.
هم ثناگفتن ز ما ترک ثناست.»
او در پایان تصریح کرد: در این فیلم مخاطبین نظاره‌گر روایت استادان و پژوهشگران برجسته کشور درباره دکتر سید جعفر شهیدی خواهند بود که عبارتند از: مهدی محقق چهره ماندگار زبان و ادبیات فارسی و رئیس مؤسسه مطالعات اسلامی دانشگاه تهران و دانشگاه مک گیل، مهدی ماحوزی استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی، سید علی محمد سجادی استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید بهشتی، اکبر خوشزاد محقق و پژوهشگر حوزه تاریخ و اکرم سلطانی نویسنده و ویراستار مؤسسه لغتنامه دهخدا.
همچنین سید علی شهیدی پژوهشگر تاریخ و رجال و نوه سید جعفر شهیدی نیز نکات قابل توجهی را درباره شخصیت پدربزرگ خود در این فیلم بیان کرده است.
تکرار مستند «در جست‌وجوی حقیقت» دوشنبه بیست تیرماه ساعت ۱۰:۰۰، پنجشنبه بیست و سوم تیرماه ساعت ۱۹:۳۰ و جمعه بیست و چهار تیرماه ساعت ۱۲:۰۰ از آنتن شبکه مستند سیما پخش خواهد شد.
دیگر عوامل این مستند عبارتند از: مجری طرح؛ سعید وزیری، فیلمبردار؛ علی زاهدی، دستیار و برنامه‌ریز؛ فاطمه کلانتری، گوینده؛ وحید نفر، تدوین؛ روح الله رضایی و مشاور رسانه‌ای؛ صدرا صدوقی.
مرحوم سید جعفر شهیدی پس از پیروزی انقلاب با دعوت برخی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی نظیر دانشگاه‌های صنعتی شریف، علم و صنعت و مدرسه عالی شهیدمطهری به تدریس تاریخ اسلام پرداخت و چندی نیز در دانشگاه امام صادق (ع) استاد تاریخ اسلام بود.
در همین سال‌ها برای ترویج زبان فارسی بارها به کشورهای چین و هند سفر کرد و در سال ۱۳۶۸ مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی را در کنار مؤسسه لغتنامه دهخدا بنیان گذاشت.
عضویت در هیأت امنای بنیاد دایره المعارف اسلامی، دانشگاه تهران و شورای عالی مجمع جهانی ِ تقریب مذاهب اسلامی از سمت‌هایی است که در این دوره عهده‌دار شد.
این استاد دانشگاه تهران سرانجام در صبح روز یکشنبه، ۲۳ دی ۱۳۸۶ برابر ۴ محرم ۱۴۲۹ ق، پس از تحمل چند ماه بیماری در گذشت.
پیکرش روز چهارشنبه ۲۶ دی از مؤسسه لغتنامه دهخدا به سوی دانشگاه تهران تشییع شد، سپس به شهرری منتقل و در امامزاده عبدالله به خاک سپرده شد.