خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ضرورت الگوسازی برای کودک و نوجوان از دل کتاب

مهر | استان‌ها | شنبه، 18 تیر 1401 - 09:00
همدان- نویسنده حوزه کودک و نوجوان در همدان با بیان اینکه کتاب‌ها می‌توانند همانند یک مسیر راه مناسب را نشان دهند، بر لزوم توجه به ادبیات دفاع مقدس و نقش آن بر الگوسازی تاکید کرد.
كودكان،نوجوان،نوجوانان،شهيد،كودك،كتاب،آگاه،مقدس،ادبيات،نويسن ...

فاطمه بگزاده به مناسبت روز ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مضمون کتاب‌ها باید با شخصیت کودکان و نوجوانان هماهنگ و سوژه‌های کتاب‌های کودک و نوجوان باید فراخور زمان باشد.
وی با بیان اینکه کتاب‌ها و نوشته‌های آن باید به گونه‌ای باشند که کودکان و نوجوانان را نسبت به جنگ نرم و فضای مجازی آگاه سازند؛ افزود: این نوع آگاه سازی می‌تواند از آسیب رسیدن به کودکان و نوجوانان جلوگیری کند.
این نویسنده حوزه کودک و نوجوان در همدان به لزوم توجه به ادبیات دفاع مقدس پرداخت و گفت: به نوعی با این ادبیات می‌توان برای نوجوانان و نسل‌های بعدی الگو سازی مناسبی داشته باشیم.
بگزاده با تصریح بر اینکه باید کودکان و نوجوانان را به گونه‌ای تعلیم داد که بتوانیم در آینده سکان کشور را با آنان بسپاریم، افزود: خوشبختانه، در حال حاضر سوژه‌های کودک و نوجوان شرایط خوبی را سپری می‌کند.
امسال نیز با کمک همکاران نویسنده تعداد ۸ کتاب در زمینه دفاع مقدس نوشته شد تا بتوان کودکان را با خاطرات شهیدانی چون شهید حسن زمانی، شهید مرتضی مفاخری، شهید عباس کریمی و شهید محمدرضا دستواره آشنا کرد.
وی در ادامه صحبت‌های خود افزود: کتاب‌های کودک و نوجوان باید به گونه‌ای نوشته شود که همراه با مثال و توضیح و شخصیت‌های کارتونی، زبان ساده و....
باشد تا کودکان درک بهتری نسبت به مطالب داشته باشند، سوژه‌های کتاب‌ها باید به صورتی باشد که کودکان و نوجوانان را نسبت به مهدویت و امام زمان (عج) سوق و هدایت کند و جوانان را نسبت به زحماتی که نسبت به این کشور در مقابل تهاجم دشمن انجام شده به خوبی آگاه کند.
این بانوی نویسنده با تصریح بر اینکه نویسندگان حوزه کودک و نوجوان باید به گونه‌ای از خلاقیت خود استفاده کنند که آنها را جذب کتاب و سوژه‌ها کنند؛ افزود: ما می‌توانیم با استفاده از داستان‌هایی همچون پوریای ولی، رستم سهراب داستان‌های تاریخی گذشته را زنده نگه داریم.
بگزاده یادآور شد: از جمله دو کتابی که به تازگی در زمینه دفاع مقدس به چاپ رسیده و مورد استقبال قرار گرفته می‌توان به دو کتاب «‌محمد رسول آن مرد کوچک» اشاره کرد؛ کتابی که روایتگری شهید محمد رسول رضایی است و کتاب «‌شاگرد کلاس هشتم» که روایتگری شهید سید علیرضا جوزی است؛ اشاره کرد.
وی در پایان تصریح کرد: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با خرید این نوع کتاب‌ها نیز می‌تواند کمک شایانی به نویسندگان کنند و هم چنین با توزیع این کتاب‌ها در بین نیازمندان و یا مدارس می‌تواند گام مؤثری در ارتقای سطح مطالعه در بین نسل‌های آینده این مرز و بوم بردارد.