مناطقی که بیشترین فایده را از مصرف خرما میبرند
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه ترکیبات موجود در خرما مصرف آن را برای مبتلایان دیابت محدود میکند، گفت: تصور ایمن بودن قند گیاهی خرما به ویژه از منظر بیماران دیابتی، اشتباه است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه ترکیبات موجود در خرما مصرف آن را برای مبتلایان دیابت محدود میکند، گفت: تصور ایمن بودن قند گیاهی خرما به ویژه از منظر بیماران دیابتی، اشتباه است.
دکتر کاظم کاظمینی، متخصص طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با تاکید بر فواید فوقالعاده مصرف خرما، تصور ایمن بودن قند گیاهی خرما در مورد بیماران دیابتی را اشتباه خواند و اظهار کرد: این میوه به دلیل داشتن موادی چون "گلیسمیک ایندکس" بالا برای بیماران دیابتی به صورت کم و بسیار محدود توصیه میشود.
وی، بهترین فایده مصرف خرما را مختص مردمان ساکن مناطقی که خرما در آن کشت شده و حاصل میدهد، عنوان کرد و افزود: میوه خرما اگر نارس باشد، دارای مزاجی سرد و خشک و دیر هضم است اما میوه رسیده آن با عنوان رطب از نظر مزاجی گرم و خشک است و منجر به چاقی و تضعیف کبد میشود.
این متخصص طب ایرانی با اشاره به مطالب کتاب معتبر «مخزنالادویه»، تصریح کرد: بر اساس مطالب این کتاب، در مناطقی که خرما در آن حاصل نمیشود، اگر خرما به میزان زیاد مصرف شود باعث ایجاد بیماریهای سودآوری و انسدادهای کبدی و طحال میشود.
وی از برخی عوارض دیگر مصرف خرما به بروز سردرد و آفتهای دهانی نیز اشاره و در این موارد آب انار و سکنجبین را به عنوان راهکار رفع تأثیرات سو آن پیشنهاد کرد.
کاظمینی، مصرف خرما با دارچین را مؤثر در تقویت قوای جنسی عنوان کرد و افزود: از آنجایی که خرما حرارت بدن را بالا میبرد، مصرف زیاد آن میتواند موجب ایجاد جوشهایی در بدن به ویژه در صورت شود.
انتهای پیام