خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مجسمه امیرچقماق یزد 850 میلیون تومان در حراج تهران بفروش رفت

فارس | برگزیده، استان‌ها | شنبه، 11 تیر 1401 - 04:12
در آستانه ثبت یزد در فهرست آثار یونسکو مجسمه امیرچقماق یزد در حراج آثار تهران 850 میلیون تومان به فروش رفت.
مجسمه،اميرچقماق،حراج،يزد،بنا،فروش،آثار،هنرمند،قيمت،قرار

در آستانه ثبت یزد در فهرست آثار یونسکو مجسمه امیرچقماق یزد در حراج آثار تهران 850 میلیون تومان به فروش رفت.
به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، در مراسم حراج هنر معاصر ایران اثر مجسمه ساز کشوری کامبیز صبری هنرمند کاشانی تبار که با موضوع امیرچقماق بود به قیمت ۸۵۰ تومان به عنوان یکی از گرانترین آثار این حراج به فروش رفت.
این اثر که بدون‌عنوان از مجموعه امیرچقماق به این مراسم ارسال شده بود بین ۱۲۰۰۰ تا ۸۰۰۰ میلیون ریال برآورد قیمت شده بود که با ۸,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال به فروش رسید.
بنا به اعلام شانزدهمین حراج تهران که در امروز ۱۰ تیرماه ۱۴۰۱ برگزار شد، ۱۲۰ اثر معرفی شده بود که این اثر مفهومی نیز در این آثار جای گرفته و با قیمت قابل توجهی به فروش رسید.
کامبیز صبری در خصوص این اثر این‌گونه توضیح داده است که سوژه اصلی این اثر، بنای ارزشمند امیرچقماق در یزد است؛ ترکیبی از یک ساختار صنعتی، با دفرماسیونی از بنای مزبور.
هنرمند سعی دارد حجمی مینیمالیستی در تکرنگ سفید و حاضرآماده را در تقابل با ساختاری کاملاً سنتی و دست‌ساز قرار دهد که برای قرن‌ها استوار ایستاده و شاهد زندگی نسل‌های بسیار با چالش‌ها و خاطرات تلخ و شیرین زندگی‌هایشان بوده است.
در قسمت بالا و پایین مجسمه تصویر آیینه‌مانند این بنا محوری دوسویه میان دیروز و امروز را جست‌وجو می‌کند.
در این مجسمه نمای صاف بنا با نیتی هدفدار در «معنی» و «فرم» و با تأکید بیشتر بر کنتراست، در دفرماسیون و جابه‌جایی قرار گرفته و استوانه فلزی از دل آن عبور می‌کند.
ایستایی مجسمه بر یک سطح کوچک تعلیق اثر در فضا را بیشتر می‌کند و دریچه‌ها و حفره‌های زیاد اثر، سعی در اشغال و ترکیب بیشتر با فضا دارد.
از سوی دیگر هنرمند با وصل کردن بالغ بر چهارهزار قطعه با کمترین ضریب خطا در طی چندماه، خود را در یک پرفورمنس قرار داده است که همانند سازندگان اصلی و گمنام بنا، پروسه‌ای توأم با رنج و سرمستی و سرشار از زندگی را اجرا نماید.
انتهای پیام/ر/س