خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۷۶۴ قلم داروی ژنریک تا پایان مسیر ارزیابی می‌شوند

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | جمعه، 10 تیر 1401 - 15:52
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: ۷۶۴ قلم داروی ژنریک از ٣٣۶۶ مولکول داروی ژنریک تا پایان مسیر ارزیابی می‌شوند و ١١۶۴ مولکول داروی ژنریک پایان سال به سامانه متصل شوند که ٧٠ قلم دارو ۵٠ درصد کل بازار دارویی را از نظر ریالی به خود اختصاص داده‌اند.
سامانه،دارو،ثبت،داروي،تي،قلم،تك،درصد،سازمان،ژنريك

بهرام دارایی گفت: سامانه تی تک خیلی موثر بوده است و تاکنون ۲۰ هزار میلیارد تومان توزیع و فروش دارو ثبت شده و همچنین از فروش ۲۳۰ هزار داروی تاریخ مصرف گذشته جلوگیری شده و با ثبت شماره سریال ان از فروش داروی تاریخ انقضا گذشته به هر بیمار و در هر جا جلوگیری شده است.
به گفته رییس سازمان غذا و دارو سامانه تی تک در دوران کرونا با ثبت تجهیزات کرونایی بسیار موثر بوده و میزان تولیدات واکسن و ونتیلاتور در کنترل ما بوده است.
دارایی گفت: یکی دیگر از بخش‌های مهم اتصال سامانه بیمارستان‌های دولتی و مهم به سامانه تی تک بوده، اما متأسفانه زنجیره تولید و توزیع تجهیزات پزشکی خیلی اشفته است.
به عنوان قیمت سمعک را مشمول استعلام کردیم، اما انجمن ناشنوایان و کم شنوایان همکاری نکردند.
به همین دلیل کار بزرگی در تنظیم زنجیره تجهیزات پزشکی داریم.
به گفته رییس سازمان غذا و دارو در سامانه تی تک تمامی قیمت‌های دارو‌ها ثبت شده و در هر جا قیمت دارو یکسان است.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: نظام ردیابی با هدف جلوگیری از ورود کالای قاچاق و تقلبی در سال ٩۴ راه اندازی شد که یک ابرسامانه دانش بنیان، درون زا، برون نگر و با ٢٧ زیر سامانه است تا فرایند‌ها را از ابتدا تا انتها رصد و پایش کنیم.
دارایی گفت: در فرایند کسب و کار نظارتی ما از سامانه تیتک استفاده می‌کنیم، ما چیزی به نام نقص در سامانه نداریم بلکه که یک سامانه در مسیر تکمیل شدن است.
این سامانه برای شفاف سازی ثبت ذینفعان و کنترل فرآورده‌های سلامت محور راه اندازی شده است و یک میلیون فرآورده شناسه گرفته اند و ٨ هزار شرکت با این سامانه در حال همکاری هستند.
نزدیک ده‌ها میلیون جابه‌جایی فرآورده در سامانه داریم و نزدیک ٢ میلیارد عدد شناسه گذاری تاکنون انجام شده است و مسیر ثبت سفارش کالا را به سامانه جامع تجارت و کمرگ متصل کرده‌ایم.
رئیس سازمان غدا و دارو گفت:٧۶۴ قلم داروی ژنریک از ٣٣۶۶ مولکول داروی ژنریک تا پایان مسیر ارزیابی می‌شوند و ١١۶۴ مولکول داروی ژنریک پایان سال به سامانه متصل شوند که ٧٠ قلم دارو ۵٠ درصد کل بازار دارویی را از نظر ریالی به خود اختصاص داده‌اند و ٢٨۵ قلم نزدیک ٨٠ درصد بازار و ٣۶٠ قلم نزدیک ٩۵ درصد کل بازار دارویی را به خود اختصاص داده‌اند و ۵ درصد دارو‌های پرمصرف باقی می‌مانند که تحت استعلام قرار بگیرند.