دانشگاهها برای صدور تکنولوژی و فناوری تلاش کنند
قزوین - رئیس مرکز همکاریهای علمی و بین المللی وزارت علوم گفت: دانشگاهها باید علاوه بر جذب و تربیت دانشجویان خارجی، در انتقال تکنولوژی و صدور فناوری و توانمندیهای علمی تلاش کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر وحید حدادی سه شنبه شب در نشست با هیأت رئیسه دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) تدوین آئین نامه جدید آموزش زبان فارسی را ضروری دانست و اظهار کرد: به منظور ارتقا کیفیت آموزش در مراکز آموزش زبان فارسی سراسر کشور و یکسان سازی در شرایط و نحوه آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان، آئین نامه و شیوه نامه جدیدی را با سرفصلهای مشخص آموزشی، با کمک دانشگاههای معتبر و صاحب تجربه در این حوزه، ازجمله دانشگاه دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، تدوین و ابلاغ خواهیم کرد.
قائممقام وزیر علوم در امور بینالملل تلاش برای تقویت همه جانبه دانشگاهی که به اسم مبارک حضرت امام است را یک تکلیف دانست و عنوان کرد: معرفی و شناساندن توانمندیهای دانشگاه به منظور تقویت وجهه بین المللی آن مهم است و ما آمادگی داریم برای این منظور ظرفیتهای دانشگاه را در مجامع بین المللی معرفی کنیم.
رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم ادامه داد: پیشنهاد کردیم و پیگیری خواهیم کرد برخی از مراکز و سازمانهای بین المللی از جمله دانشگاه D8 را به قزوین منتقل کنیم و لازم است در این جهت مسئولان دانشگاه هم رایزنیهای خود را از مسیرهای مختلف انجام دهند.
این مسئول با تاکید بر تقویت کتابخانه مرکزی در تمامی دانشگاهها یادآور شد: داشتن کتابخانه غنی یکی از نمادهای دانشگاه توسعه یافته و مدرن است، مخصوصاً در دانشگاههای بینالمللی علاوه بر کتابهای فارسی، وجود کتاب به زبانهای مختلف دنیا یک ضرورت است.
حدادی اصل گفت: کنسرسیوم آراسموس (بورسیه تحصیل در دانشگاههای اروپایی) برای جذب دانشجو باید از طریق مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم با دانشگاههای ایران ارتباط بگیرد و همچنین ضرورت دارد دانشگاهها نیز در تنظیم تفاهم نامههای بین المللی خود با این مرکز هماهنگیهای لازم را انجام دهند.
رئیس مرکز همکاریهای علمی و بین المللی وزارت علوم گفت: دانشگاهها باید علاوه بر جذب و تربیت دانشجویان خارجی، در انتقال تکنولوژی و صدور فناوری و توانمندیهای علمی تلاش کنند و پیشنهاد میکنیم برای این منظور پارکهای بینالمللی علم و فناوری با همراهی و اعتبار دانشگاههای مادر هر استان تأسیس شود تا با تعامل گسترده با مراکز علمی و پژوهشی خارج از کشور، شاهد اتفاقات خوبی در زمینه همکارایهای علمی و بین المللی باشیم.
جایگاه مهم دانشگاه امام خمینی (ره) در تربیت نیروی متخصص فناور
سرپرست دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) نیز در این نشست بیان کرد: دانشگاه بین المللی امام خمینی ره با داشتن مرکز آموزش زبان فارسی مجهز و اولین پژوهشکده آینده پژوهی در کشور میتواند نقش مهمی در تربیت نیروی ماهر و متخصص در حوزههای فناوری ایفا کند
قاسم زاده نزدیکی به پایتخت و همچنین وجود ظرفیتهای کشاورزی و صنعتی شهر قزوین را از دیگر ویژگیهای دانشگاه بین المللی امام (ره) برشمرد و افزود: این دانشگاه با داشتن مرکز آموزش زبان فارسی مجرب و مجهز و همچنین اولین پژوهشکده آینده پژوهی در کشور میتواند نقش مهمی را برای تربیت نیروی ماهر و متخصص در حوزههای فناوری ایفا کند.
وی پروژه چشمه نور در استان را یکی از پژوه های مهم کشور عنوان کرد و گفت: پروژه چشمه نور طراحی شده و درحال راه اندازی است که نشان از توانمندیهای این استان در حوزه صنعت و فناوری علمی دارد.
این مسئول به اهمیت ارتباطات بین المللی شهر قزوین تاکید کرد و گفت: رویکرد وزارت علوم در حمایت از دانشگاه برای قرار گرفتن در ریل اصلی و جایگاه بین المللی دانشگاه دلگرم کننده است و امیدواریم با حمایت مسئولان و همچنین وزارت علوم گامهای مؤثر و بلندی در ارتقای نام مبارک حضرت امام خمینی (ره) به ویژه در جهان اسلام داشته باشیم و این دانشگاه نماد و الگوی آموزش عالی کشور باشد.