خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ساخت سدهای جدید در استان همدان برنامه‌ریزی شده است

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 23 اردیبهشت 1398 - 10:20
همدان - مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان با اشاره به نقش سدها در کنترل سیلاب ناشی از بارندگی ها، گفت: ساخت سدهای جدید در استان همدان برنامه‌ریزی شده است.
سد،آب،غيرمجاز،حلقه،همدان،تأمين،ستوده،استان،سرريز،انسداد

به گزارش خبرنگار مهر، منصور ستوده صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در بارش‌های فروردین ماه امسال، سد اکباتان و کلان ملایر در کنترل سیلاب نقش ویژه ای داشتند، گفت: حجم آب سد شیرین سو کبودرآهنگ به ۴.۴ میلیون مترمکعب رسیده است.
وی با بیان اینکه در بارش‌های اخیر ۴ میلیون مترمکعب معادل ۹۰ درصد این سد پر شده است که مصارف آن برای شرب است؛ در خصوص سد کلان نیز افزود: حجم ذخیره این سد بیش از ۴۵ میلیون متر مکعب و در حال سرریز شدن است که پس از طی مسافتی به رودخانه گاماسیاب می‌پیوندد و وارد حوزه کرخه می‌شود.
وی گفت: این سد با هدف تأمین آب آشامیدنی مردم ملایر، تأمین حق آبه های کشاورزی پایین دست منطقه و صنایع شهرک صنعتی ساخته شده و هم اکنون آب سرریز آن برای بخش کشاورزی مصرف می‌شود.
ستوده با اشاره به اینکه سد سرابی نیز با هدف تأمین آب آشامیدنی شهرهای تویسرکان و سرکان و حق آبه های کشاورزی پایین دست ساخته شده است، افزود: این سد با ظرفیت ۹.۵ میلیون متر مکعب از نوع سنگریزه‌ای با هسته رسی است.
وی ادامه داد: سد شنجور رزن نیز ۱۰۰ درصد پر شده و ۵ میلیون متر مکعب آب دارد که ۲۰۰ لیتر در ثانیه سرریز می‌کند و در مجموع از ۷ سد استان ۵ مورد پر شده یا سرریز کرده و ۲ مورد هم ذخیره قابل توجهی دارد.
نقش سدها در کنترل سیلاب‌ها و تأمین آب شرب
ستوده با تاکید بر اینکه سد محلی برای ذخیره و تأمین آب است و اگر سدها نبودند کنترل سیلاب‌ها و تأمین آب شرب ممکن نبود، گفت: عملیات سدسازی در استان همدان ادامه دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان همچنین در ادامه از انسداد ۳ هزار و ۵۲۴ حلقه چاه غیر مجاز در همدان خبر داد و گفت: انسداد این تعداد چاه غیرمجاز سبب صرفه‌جویی بیش از ۲۵۷ میلیون مترمکعبی در مصرف منابع آبی استان شد.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال ۹۳ تاکنون ۳ هزار و ۵۲۴ حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان مسدود عمق انسداد چاه‌های غیرمجاز را بیش از ۱۲۲ کیلومتر اعلام کرد و گفت: بیشترین چاه‌های غیرمجاز در کبودرآهنگ با یک هزار و ۱۰۹ حلقه، رزن با ۶۴۰ حلقه و همدان با ۴۴۴ حلقه مسدود شده است.
ستوده با بیان اینکه همکاری مناسبی بین دادگستری و نیروی انتظامی برای انسداد چاه‌های غیرمجاز در همدان وجود دارد عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۴۱ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شده که صرفه‌جویی ۶۵۴ هزار مترمکعبی منابع زیرزمینی را در پی داشته است.
ستوده افزود: در مجموع تعداد ۴ هزار و ۲۵۸ دستگاه کنتور هوشمند آب و برق بر روی چاه‌های مجاز نصب شده که بیشترین آنها مربوط به دشت رزن – قهاوند است.