۳۲۸ زندانی جرائم مالی غیرعمد چشم انداز سخاوت دستان خیران هستند
سنندج - مدیرکل زندانهای استان کردستان به برگزاری جشن گلریزان در ماه مبارک رمضان در سطح این استان اشاره کرد و گفت: ۳۲۸ زندانی جرایم مالی غیرعمد چشم انداز سخاوت دستان مردم خیر هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق ابراهیمی شامگاه یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان، اظهار داشت: ستاد دیه کشور هر ساله به مناسبت ماه مبارک رمضان اقدام به برگزاری جشنهای گلریزان در سراسر کشور، مراکز استانها و شهرستانهایی که در آنها زندان وجود دارد میکند.
وی افزود: در همین راستا نیز در استان کردستان امسال ۱۱ جشن گلریزان برگزار میشود که مراسم سنندج در اول خرداد ماه در سینما بهمن سنندج برگزار میشود و همچنین در روزهای دیگری در شهرستانهای سقز، بانه، مریوان، بیجار، دیواندره، کامیاران، قروه، سریشآباد، دلبران و دهگلان جشنهای گلریزان برگزار میشود.
نایب رئیس ستاد دیه استان کردستان ادامه داد: امیدواریم هم استانیهای نیکاندیش و نیکوکار همچون سالهای گذشته مجموعه ستاد دیه را یاری دهند تا بتوانیم زندانیانی که در زندانهای این استان به دلیل جرایم مالی غیرعمد تحمل حبس میکنند را آزاد کنیم.
ابراهیمی به عملکرد ستاد دیه استان کردستان در سال گذشته اشاره کرد و یادآور شد: با همکاری نیکوکاران و تلاش همکاران سال ۹۷ موفق شدیم ۲۰۱ نفر از زندانیان جرایم مالی غیرعمد را آزاد کنیم که از این تعداد زندانیان آزاد شده ۱۹۵ نفر مرد و شش نفر زن بودهاند.
وی با بیان اینکه در مجموع عملکرد ریالی این ستاد در سال گذشته ۱۶ میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان بوده است، بیان کرد: رقم قابل توجهی از این میزان را شکات از حق و حقوق خود گذشت کردهاند که مبلغی حدود هفت میلیارد و ۷۱۵ میلیون تومان بوده که جا دارد از شکاتی که لطف کردند و با این کار زمینه آزاد سازی تعدادی از همنوعان خود را فراهم کردند، تشکر داشته باشیم.
مدیرکل زندانهای استان کردستان در ادامه گفت: همچنین از مبلغ ذکر شده یک میلیارد و ۷۲ میلیون تومان آن توسط ستاد دیه استان از محل جمعآوری جشنهای گلریزان سال گذشته که توسط خیرین پرداخت شده بود تأمین شد و یک میلیارد و ۶۲۵ میلیون تومان نیز از محل کمک ستاد دیه کشور تأمین شد که به صورت بلاعوض پرداخت شده در اختیار این ستاد قرار گرفت.
ابراهیمی اظهار داشت: همچنین از این مبلغ یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون تومان آن از محل کمک صندوق خسارتهای بیمه بدنی بود، دو میلیارد و ۶۶۵ میلیون تومان هم وام قرضالحسنه بانکهای عامل، ۲۰۰ میلیون تومان وام از محل ستاد دیه کشور، ۶۶۲ میلیون تومان از محل نقدینگی خود زندانیان فراهم شد و مبلغ ۲۵ میلیون تومان نیز کمیته امداد به مددجویان کمک کرده است.
وی افزود: در حال حاضر نیز ۳۲۸ نفر زندانی محکوم مالی داریم که از این تعداد ۲۷۳ نفر بدهکاری مالی دارند و ۴۷ نفر بدهکاری مهریه، سه نفر بدهکاری نفقه خانواده و پنج نفر نیز به دلیل بدهکاری حوادثی مانند تصادف و حوادث کارگاهی تحمل حبس میکنند.
مدیرکل زندانهای استان کردستان ادامه داد: میزان بدهکاری این تعداد زندانی در مجموع بیش از ۴۵ میلیارد تومان است که اگر خیران و نیکوکاران همچون سالیان گذشته ستاد دیه را یاری کنند ستاد دیه نیز میتواند با رایزنی با شکات بخش اعظمی از مبلغ بدهکاریها را رضایت گرفته و بقیه را پرداخت کند تا مشکل تعداد زیاد از این زندانیان رفع شود.
ابراهیمی یادآور شد: امیدواریم در جشن گلریزان امسال نیز مردم نوع دوست کردستان حضور سبزی داشته باشند و کمکهای خود را اختصاص دهند تا با جمع بندی مبالغ دریافتی پرونده زندانیان جرایم غیر عمد را بسته تا آنان نیز به آغوش خانوادههایشان باز گردند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص نحوه هزینه کرد مبالغ جمعآوری شده و نحوه شناسایی زندانیان نیازمند، بیان کرد: ستاد دیه استان به صورت هیئت امنایی اداره میشود و در این هیئت رئیس کل دادگستری، مدیرکل زندانها، مدیرکل کمیته امداد و چهار نفر از خیران و معتمدین مردم استان عضویت دارند.
مدیرکل زندانهای استان کردستان گفت: پرونده مددجویان پس از ورود به زندان توسط مددکار زندان تشکیل شده و پرونده به ستاد دیه استان ارسال شده و توسط گروه تحقیق که خیرین و معتمدین استان آن را تشکیل دادهاند بررسی شده و پس از تکمیل پرونده و گزارش گروه تحقیق به هیئت امنا واگذار میشود تا برای بررسی در جلسات این هیئت در خصوص نحوه پرداخت بدهکاریها تصمیمات لازم گرفته شود.
ابراهیمی افزود: بعضی از افرادی که واقعاً مستحق هستند به صورت بلاعوض به آنان کمک میشود و بعضی دیگر نیز به صورت مشارکتی با خود مددجو و یا از طریق بانکهای عامل مبالغی از محل بودجه کل کشور که برای ستاد دیه کشور در نظر گرفته شده، برای افراد واجد شرایط پس از معرفی انان به بانکها، تسهیلات قرضالحسنه به آنان پرداخت میشود و پرونده بسته شده و از زندان آزاد میشوند.
وی در خصوص مستندسازی آزادی زندانیان جرایم مالی غیرعمدی که با کمکهای مردمی در جشنهای گلریزان آزاد میشوند نیز اظهار داشت: به لحاظ حفظ حرمت افراد و خانوادههای آنان از اسامی و شرایط زندگی افراد مددجو جلوگیری میشود مگر کسانی که خود راضی باشند که نامشان بیان شود که باز هم چهره آنها و خانوادههایشان در برنامههای تلویزیونی نشان داده نمیشود.
مدیرکل زندانهای استان کردستان به خیران و نیکوکاران نیز اشاره کرد و ادامه داد: حتی کسانی هم که در این راه کمک میکنند حاضر نیستند نام و چهره آنها نمایش داده شود و اعتقاد دارند که فقط برای رضای خدا این کار را میکنند و نمیخواهند در جایی نام آنها عنوان شود.
ابراهیمی یادآور شد: در جشن گلریزان سال گذشته یک خانم با کمک ۲۲۰ میلیون تومانی خود تمهیدات آزادی چهار زندانی را فراهم کرد و در نهایت هر کاری کردیم نتوانستیم حتی یک شماره تلفن و یا اسم از وی بگیریم.
وی بیان کرد: فرد دیگری نیز سال گذشته که پرسنل جز نیروی انتظامی و اهل همین شهر نیز بود با وجود اینکه خود اجاره نشین بود اما مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان به ستاد دیه استان کمک کرد و با این مبلغ توانستیم ۱۰ نفر را آزاد کنیم و این فرد نیز حتی حاضر نبود اسم خود را بگوید و در مقابل این افراد نیز کسانی را داریم که ۱۰۰ میلیون تومان در جیب آنها پول خرد است اما حاضر نیستند که حتی یک ریال هم در این کار خیر شریک باشند.
مدیرکل زندانهای استان کردستان در پایان سخنان خود گفت: خوشبختانه استان کردستان مردمانی با همت بالا و نوع دوست هستند و شور و حالی که در جشنهای گلریزان در این استان هست در شهرهای دیگر نیست و امسال نیز همچون سالیان گذشته منتظر حضور پرشور و پررنگ آنان هستیم.