ادامه جریان فاضلاب در رودخانه "چنارراهدار" / نشاستهسازی تصفیه خانه احداث نکند؛ قانونی اقدام میکنیم- اخبار فارس - اخبار استانها تسنیم
فاضلاب رها شده در رودخانه چنارراهدار در منطقه 5 شهرداری شیراز با وجود پیگیریهای زیاد همچنان ادامهدار است که این امر مشکلات زیادی را برای مردم این نقطه شهر به وجود آورده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، انشعابات غیرمجاز، حضور اتباع بیگانه، اعتیاد و عرضه مواد مخدر، وجود کارگاههای جمعآوری ضایعات، عدم گسترش زیرساختهای درمانی، مشکلات مربوط به ورود پساب فاضلاب به رودخانه چنار راهدار و عدم روشنایی مناسب در معابر و خیابانها تنها بخشی از مشکلات شهروندان در منطقه پنج شیراز است.
مهدی طاهری، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در بازدیدی که به همراه ناظر شورا و شهردار منطقه پنج از رودخانه چنار راهدار، تپه چهارده معصوم در حاشیه کمربندی، عملیات ساخت بیمارستان خیر ساز در بلوار احمدابن موسی(ع) و محل تجمع کارگاههای غیرمجاز داشت، حضور اتباع بیگانه را در این منطقه با اهمیت دانست و از دستگاه قضایی و انتظامی ورود جدیتر به این پهنه را خواستار شد.
وی افزود: تخلف در ساخت و ساز و ایجاد مشکل بصری در این پهنه بخشی از مشکلات این منطقه است همچنین درباره رودخانه چنار راهدار نیز در جلسهای با حضور هفت دستگاه اجرایی و دادستان تنها مشکل مربوط به تأمین گاز سه کارخانه نشاستهسازی مطرح شد اما امروز موضوع عدم تأمین لوله برای ایجاد شبکه مطرح است و باتوجه به آمادگی دادستانی در این حوزه، در صورتی که اقدامات لازم از سوی این کارخانه برای رفع مشکلات ناشی از رهایی فاضلاب در این رودخانه شکل نگیرد بدون شک با انجام اقدامات لازم پلمب آن را در دستور کار قرار خواهیم داد.
عدم اهتمام کارخانههای نشاستهسازی به احداث تصفیهخانه
افسانه خواست خدایی، عضو هیئت رئیسه و ناظر شورا در منطقه پنج نیز در حاشیه بازدید از این منطقه بیان کرد: این منطقه متأسفانه به دلیل اینکه مقداری کم لطفی مدیران شامل آن شده یکی از مناطقی است که بسیار جای کار دارد و همکاری دستگاههای مختلف را میطلبد.
به گفته وی این منطقه یکی از پر جمعیتترین مناطق شهر شیراز است که بیش از 160 هزار نفر شهروند در این منطقه سکنی دارند و بیشترین حریم شهر شیراز در منطقه پنج بیش از 22 هزار هکتار است این در حالی است که شهرداری منطقه تنها با تعداد 3 نفر نیروی تخلفات موضوعات را پیگیری میکند.
یکی از مشکلات این منطقه در خصوص ساخت و سازهای غیر مجاز است که خواست خدایی در این خصوص گفت: تخلفات ساخت و سازهای محدوده منطقه پنج و به ویژه در تپه چهارده معصوم به خوبی قابل مشاهده است و با حجم بسیار زیادی از ساخت و سازهایی که انجام میشود مسئولان از آن غافل هستند لذا نیاز است تا دستگاه قضایی و انتظامی در کنار شهرداری به این موضوع ورود کنند تا مصوبات مربوط به کمیسیون ماده 100 و شهرداری به درستی اجرا شود.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: در این منطقه ساخت و سازها تنها منوط به ساخت و سازهای مسکونی نیست و ساخت و سازهای غیر مجاز در محدوده و حریم منطقه همچون کارگاههای ضایعاتی غیر مجاز به صورت دیوار چینی شده، شکل گرفتهاند این در حالی است که طی دو مرحله این کارگاهها توسط آرای جمعآوری شده بسته و پلمب شدهاند اما به دلیل اینکه یک رأی اساسی پیرامون اثبات این موضوع صورت نگرفته براساس بند 20 ماده 55 تنها منجر به پلمب موقت میشود.
پیشنهاد دادیم تا آرا این کمیسیون در ماده 100 آورده شود تا دستور قلع و قمع آنها انجام شود و مجددا بازگشایی نشوند.
وی خاطر نشان کرد: یکی از مشکلاتی که در این منطقه با آن مواجهایم ارائه خدمت توسط برق، گاز و آب در حریم است که مردم را به ساخت و ساز غیرمجاز در این منطقه تشویق میکند.
مشکلات مربوط به رودخانه چنار راهدار یکی دیگر از موضوعاتی بود که ناظر شورا در منطقه پنج به آن اشاره کرد و گفت: در کارگروه حفظ حقوق از صیانت عامه در دادگستری چندین جلسه برگزار شد که تنها یکی از جلسات منجر به 18 بند مصوبه شد و یکی از بندهای این مصوبه، فرصت 8 ماههای بود که به سه کارخانه نشاستهسازی داده شد که یا تخلیه آن صورت گیرد یا یک تصفیه خانه مشترک احداث کنند.
خواست خدایی گفت: متأسفانه کارخانهها هنوز تصفیه خانه را احداث نکردهاند و باتوجه به اینکه بخشی از فاضلاب رودخانه چنار راهدار در بستر این رودخانه است بخشی متعلق به خانگی و بخشی مربوط به پساب سه کارخانه نشاسته سازی است که با یکدیگر تلفیق شدهاند.
او ادامه داد: در کارگروه دیگری که پس از بازه زمانی هشت ماهه تشکیل گردید، مقرر شد تا دوباره فرصت 3 ماههای به کارخانهها داده شود تا گازرسانی به کارخانه انجام شود و باتوجه به اینکه این منطقه تملکاتی داشت که مربوط به منطقه 9 بود دیگر هیچ بهانهای برای تهیه تصفیه خانه مشترک وجود ندارد و اگر این امر محقق نشود بایستی نسبت به خروج این کارخانه اقدام شود.
به گفته خواستخدایی از سوی دیگر شرکت آبفا، آب منطقهای و شهرداری در یک کار مشترک در تلاشند تا ظرف دو ماه طرح، اجرا و پیادهسازی شبکه لوله فاضلاب به میزان 500 متر مربع در بستر رودخانه را انجام دهند.
وی همچنین به فعالیت کارگاههای تولید مبلمان در این منطقه اشاره و بیان کرد:900 پلاک کارگاهی در این منطقه که به صورت تجاری ساخته شده است که از این تعداد 500 مورد تخلف صورت گرفته است و برای 286 کارگاه به صورت قطعی توسط ماده 100 رأی صادر شده است.
ناظر شورای اسلامی شهر شیراز در شهرداری منطقه 5 در پایان اظهار کرد: از آموزش و پرورش انتظار میرود توجه بیشتری به زیرساختهای آموزشی که در سطح منطقه پنج قرار دارد، داشته باشد و نسبت به نوسازی مدارسی که مدتها از زمان تعطیلی و مخروبه شدن آنها میگذرد، اقدام کند.
اداره برق جهت تأمین روشنایی معابر منطقه پنج اقدام کند
شهردار منطقه پنج شیراز نیز در این بازدید اظهار کرد: یکی از بزرگترین مشکلات ما در این منطقه به رودخانه چنار راهدار بازمیگردد که از دیرباز مورد سوءاستفاده عدهای از سودجویان قرارگرفته است.
رضا مسعودی بخشی از آلودگیهای چنار راهدار را مربوط به سرریز شدن فاضلابها به رودخانه عنوان کرد و افزود: اهالی این منطقه که در مجاورت رودخانه چنار راهدار ساکن هستند بهواسطه این معضل با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکنند و شهرداری منطقه با توسل به راهکارهای قانونی در تلاش است تا صنایع موجود در مسیر رودخانه را مجاب کند که پسابهای خود را به رودخانه وارد نکنند و با احداث تصفیهخانههای محلی این معضل را مدیریت کنند.
وی افزود: یکی از تکالیفی که بر عهده شهرداری گذشته شده بود، تعریف مسیری برای احداث شبکه گاز برای سه کارخانه نشاسته سازی بود که این مسئله انجام شد اما باتوجه به بازه زمانی تعیین شده برای احداث تصفیه خانه توسط کارخانهها، هنوز اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
شهردار منطقه 5 همچنین خواستار رسیدگی اداره برق در راستای تأمین روشنایی معابر این منطقه در خصوص افزایش ایمنی و امنیت در محلات شد.
او افزود: یکی دیگر از مشکلات در سطح شهرداری منطقه پنج به وجود ضایعات فروشیهایی بازمیگردد که در دل بافت مسکونی به فعالیت پرداخته و مشکلات زیادی را برای شهروندان پدید میآورند، باید زمینه انتقال این صنف به سایتهایی که در خارج از شهر برای فعالیت آنها در نظر گرفتهشده تسریع گردد.
مسعودی خواستار همافزایی دستگاه قضایی و نیروی انتظامی برای ساماندهی فعالیتهای ضایعاتیها شد و اظهار داشت: فعالیت در عرصه جمعآوری و فروش ضایعات شغل پردرآمدی محسوب میشود که این امر عدهای را وسوسه میکند تا با به فراموشی سپردن بهداشت عمومی، به این امر مبادرت ورزند.
ساخت و سازهای غیرمجاز یکی دیگر از مشکلات شهرداری منطقه 5 بود که شهردار این منطقه به آن اشاره کرد و افزود: از امور اراضی تقاضا داریم تا با توسل به قانون به یاری شهرداری آمده و نقش مثبتی در ساماندهی این معضل فزاینده ایفا کند تا بتوانیم مشکلات فزایندهای که در حال گسترش است را مدیریت کنیم.
مسعودی گفت: طی کردن بروکراسی های اداری طولانی در راستای تخریب و پلمب سوله های غیر مجاز از دیگر مشکلات پیش روی ما در این منطقه است و باتوجه به اینکه مقرر شد تا یک قرارگاه ویژه پیگیری جهت جلوگیری از ایجاد سوله های غیر مجاز تشکیل شود تنها تأسیس یک دفتر بدون هیچ کارکردی صورت گرفت و هیچ اقدام دیگری انجام نشد.
انتهای پیام/424 /ی