تولید روغن جلبک خوراکی برای اولین بار در کشور
فارس
|
دانش و فناوری
|
جمعه، 03 تیر 1401 - 02:13
یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان فارس موفق به تولید روغن جلبک برای اولین بار در ایران شده است.

خلاصه خبر
به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، مصرف سرانه روغن در ایران ۱۰ کیلوگرم بیشتر از میانگین جهانی و سبد مصرف مطلوب غذایی است.
به همین منظور برای تامین سلامت و کاهش میزان واردات این محصول، باید برنامه ریزی بلندمدتی برای مدیریت تامین روغن و استفاده از محصولات جایگزین پالم در تولید روغن های خوراکی داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: بین ۶۰۰هزار تا یک میلیون گونه جلبک وجود دارد که در ۶ حوزه صنایع کاربردی بزرگ از جمله غذا، آرایشی و بهداشتی، صنعت نفت، انژری، شیلات و دارو سازی پزشکی کاربرد دارد.
اما استفاده از جلبک برای روغن گیری مصرف غذایی برای اولین بار در ایران صورت می گیرد.
آرش معصومی در ادامه گفت: ایجاد صنعت «بایو مس» که منجر به تولید جلبک پروتئینه می شود و همچنین ساخت دستگاه های خط تولید جلبک یکی دیگر از فعالیت های این شرکت است.
5 فاز پالایشگاهی در این مجموعه وجود دارد فاز پالایشگاه پروتئین ، فاز توسعه رنگ دانه و ترکیبات ضد سرطان و فاز پالایشگاه روغن و در نهایت توسعه پالایشگاه روغن است.
به همین منظور برای تامین سلامت و کاهش میزان واردات این محصول، باید برنامه ریزی بلندمدتی برای مدیریت تامین روغن و استفاده از محصولات جایگزین پالم در تولید روغن های خوراکی داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: بین ۶۰۰هزار تا یک میلیون گونه جلبک وجود دارد که در ۶ حوزه صنایع کاربردی بزرگ از جمله غذا، آرایشی و بهداشتی، صنعت نفت، انژری، شیلات و دارو سازی پزشکی کاربرد دارد.
اما استفاده از جلبک برای روغن گیری مصرف غذایی برای اولین بار در ایران صورت می گیرد.
آرش معصومی در ادامه گفت: ایجاد صنعت «بایو مس» که منجر به تولید جلبک پروتئینه می شود و همچنین ساخت دستگاه های خط تولید جلبک یکی دیگر از فعالیت های این شرکت است.
5 فاز پالایشگاهی در این مجموعه وجود دارد فاز پالایشگاه پروتئین ، فاز توسعه رنگ دانه و ترکیبات ضد سرطان و فاز پالایشگاه روغن و در نهایت توسعه پالایشگاه روغن است.