تحقق توسعه پایدار از مسیر فرهنگ است / باید نسبت به مسئله فرهنگ احساس مسئولیت کنیم- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم
مدیرکل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشورگفت:آن چیزی که ملتها را میسازد فرهنگ است، راس همه اصلاحات، اصلاح فرهنگ است و اگر بخواهیم به یک توسعه پایدار، متوازن و انسانی و یک رشد تکامل همه جانبه برسیم مبدا و مقصد فرهنگ است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس ، اسماعیل شفاعی در نشست تخصصی کارشناسان دبیرخانههای شورای فرهنگ عمومی،کارگروه مد و لباس و زیست عفیفانه کشور و استانها اظهارداشت:برگزاری این نشست در ایام زیارتی مخصوص امام رضا (ع) را به فال نیک میگیریم و این تقارن مقدمهای بر اتفاقاتی است که میتواند در حوزه شورای فرهنگ عمومی کشور موثر باشد.
مدیرکل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: اگر جوهره انقلاب اسلامی حوزه فرهنگ بوده ادعایی روشن و بی نیاز از اثبات است هم در بیانات امام راحل (ره) و هم در نهضت انقلاب ایران فرهنگ به عنوان گوهره انقلاب اسلامی جایگاه قابل توجهی داشته است.
وی عنوان کرد: آن چیزی که ملتها را میسازد فرهنگ است، راس همه اصلاحات، اصلاح فرهنگ است و اگر بخواهیم به یک توسعه پایدار، متوازن و انسانی و یک رشد تکامل همه جانبه برسیم مبدا و انتهای فرهنگ است.
شفاعی تصریح کرد: ما در شورای فرهنگ عمومی باید نسبت به مسئله فرهنگ احساس مسئولیت کنیم و به سمت راهکار روش و اقدام حرکت کنیم، ما در 4 دهه انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ و فرهنگ عمومی پیشرفتها و البته ضعفهایی نیز داشتیم که بعضاً جدی بوده اند.
وی با بیان اینکه ما در بحث ارتقای فرهنگ اسلامی باید نگاه خود را تغییر دهیم و موانع پیش رو را کم کنیم گفت: این شورا با دستگاهها تعامل دارد اما غیبت مردم در این مسئله حس میشود؛ یکی از چالشهای ما در سبک زندگی، انفعال فرهنگی عمومی در برابر تهاجمها گسترده به سبک زندگی و ضعف سواد مصرف است.
تقویت فرهنگ عمومی نیازمند افزایش احساس مسئولیت در شهروندان است
غلامرضا منتظری، نایب رئس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه غایت فرهنگ، رشد و بالندگی انسانها است گفت: با تعامل دستگاههای فرهنگی، فرهنگ رشد میکند و سرچشمه همه تحولات مشروط به زلال بودن سرچشمه است.
فرهنگ گونههای مختلف دارد که به سه بخش فرهنگ کلاسیک، فرهنگ عامه و فرهنگ عمومی تقسیم میشود و فرهنگ عمومی بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه انچه در حوزه فرهنگ مهم است، این است که فرهنگ بینشها را تغییر میدهد افزود:تغییر سبک زندگی بدون عنصر فرهنگ رقم نمیخورد بنابراین ما در ایستگاه فرهنگ باید تفکر کنیم.
نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: وقتی نسبت به جامعه قضاوت میکنیم از فرهنگ عمومی نشات میگیرد، در واقع سیمای یک جامعه در فرهنگ عمومی تجلی پیدا میکند و در این بخش تحول فرهنگی در جامعه، اخلاق در ارتباط با فرهنگ عمومی سهم و نقش مهمی دارد.
منتظری با دکر این مطلب که منظور از اخلاق احساس مسئولیت ما نسبت به جامعه به عنوان حوزه فرهنگ عمومی است گفت: ما درحوزه مکاتب اخلاقی جهان کلید طلایی نقره داریم که هر دو ریشه در معارف دینی ما دارد در واقع اخلاق نگاه انسان را از خود عبور میدهد و به دیگران معطوف میکند.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: برای تقویت فرهنگ عمومی باید روحیه احساس مسئولیت را در شهروندان تقویت کنیم و راه حل آن تشکیل کارگاههایی در شهرستانها و پیش بینی فرهنگ و مسئولیت اخلاقی در حوزههای مختلفی چون مصرف و ...
است ، در این کارگاههای آموزشی موضوعهای مختلف برای قشرهای مختلف به ویژه مدارس داده شود و مسئولیت اخلاقی نسبت محیط زیست، فرهنگ لباس، مسائل اخلایی دیگران حریم همسایه، آموزش داده شود.
وی لازمه تحقق ابن امر را استفاده از چهرههای شاخص برای آموزش در هر استان دانست و گفت: ما ارزشهایی داریم که یکی از آنها ارزشهای اخلاقی هستند که نسبت به دیگران مطرح میشود و به نوعی همان احساس مسئولیت نسبت به دیگران است.
منتظری با بیان اینکه همیشه از اخلاق تنها به کلی گویی اکتفا کردیم افزود: ما باید آموزههای اخلاقی را توسط گروههای مختلف سنی ترویج دهیم، اما متاسفانه آموزشهای اخلاقی میدهیم و چون تناقص اخلاقی در رفتار افراد دیده میشود، آن در کودکان و نوجوانان نهادینه نمیشود بنابراین باید بعد عملی اخلاق پررنگ تر شود چرا که اخلاق در عمل است.
وی بیان کرد: حوزه فرهنگ مرز ندارد لذا از تجربه دیگر کشورها باید بهره ببربم و به گزینی کنیم چرا که رشد جهانی، محصول هم اندیشی است.
مدلها در شکلگیری شخصیت نقش مهمی دارند و در دوره اسلامی مدلها و نمادهای فراوانی برای شایسته بودن و شایسته زیستن داریم که میتوانیم از آنها بهره ببریم.
مشکل ما در سبک زندگی، نوع ارائه و بیان آن به مخاطب است
محمد حسین زاده،مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیزاظهارداشت: امیدواریم آنچه که در این دو روز گفته شود سبب اعتلای فرهنگ ایرانی اسلامی باشد.
وی با طرح این پرسش که در حوزه فرهنگ چه وظیفه ای داریم؟
گفت: امام رضا (ع) فرمود: خدا رحمت کند کسی که امر ما را احیا کند.
علوم ما رو یاد میگیرد و به مردم یاد میدهد اگر مردم محاسن کلام ما را بدانند از ما پیروی میکنند.
وی افزود: آنچه در حوزه فرهنگ و سبک زندگی ایرانی اسلامی داریم همین سبک زندگی و معارفی است که از بزرگان دین و ائمه است و نقص ما در مبانی و معارف نیست بلکه در نوع ارائه بیان آموزش است که نتوانستیم این زیباییها را به عنوان فرهنگ عمومی به جامعه مخاطب خود منتقل کنیم.
حسین زاده تاکید کرد: فرهنگ عمومی حوزه وفاق و همدلی است و سرود ملی، نوای این وفاق است که قلبهای ایرانیان را بهم نزدیک میکند و زمزمه آن، نواختن این نوا برای قلبهاست که توصیه میکنم به تاسی از رهبر معظم انقلاب (مدظله) پس از این به آن همت گماریم.
انتهای پیام/282/ی