44 درصد پستهای مسئولیتی در استان مرکزی تصدی ندارد- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی با بیان اینکه "44 درصد پستهای استان مرکزی بلاتصدی است" گفت: از سال 93 تاکنون دستگاههای اجرایی استان مرکزی بیش از دو هزار نفر افزایش نیرو داشته است.

بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، نوربخش عسگری شامگاه دوشنبه در نشست مشترک شورای اداری و شورای راهبری توسعه مدیریت استان مرکزی با اشاره به نظام سند تحول مردمی در بخش نظام اداری و حقوقی اظهار داشت: دولت سیزدهم برای نخستین بار یک سند اقدام محور را تدوین کرده که اقدامات عملی آن با تدوین و تطبیق آن با اسناد بالادستی نظام اداری، پیشبینی شده که در بخش نظام حقوقی 65 اقدام و حوزه اداری 41 اقدام است.
وی افزود: یکی از چالشهای موجود در این سند کیفیت پایین ارائه خدمات عمومی به مردم، فساد و تبعیض در ارائه برخی خدمات عمومی و ظرفیت محدود و نامناسب نظام اداری برای تحقق ماموریتها و انتظارات است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی ادامه داد: حدود 20 هزار و 223 نیرو در استان مرکزی به جز آموزش و پرورش و دانشگاهها فعالیت دارند که بیشترین آنها با سهم 41 درصدی در اراک هستند.
عسگری تصریح کرد: بیشتر نیروهای خانم به تعداد سه هزار و 614 نفر و نیروهای آقا به تعداد 2 هزار و 385 نفر در علوم پزشکی مشغول به کار هستند و حدود 40 درصد نیروی استان از 72 دستگاه اجرایی خانم و بقیه آقا است همچنین 44 درصد پستهای استان بلاتصدی است.
وی بیان کرد: حدود 38 درصد دستگاههای استان بین 11 تا 20 سال خدمت دارند همچنین از لحاظ مدرک تحصیلی نیز روند به سمت افزایش مدرک تحصیلی کارکنان است که 64 درصد لیسانس و فوقلیسانس هستند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی ادامه داد: بیش از دو هزار نفر از سال 93 تاکنون افزایش نیرو داشتیم اما میزان خروجی ها 2 برابر این رقم و به عبارتی 4 هزار و 364 نفر بوده بنابراین تجربیات ارزندهای از دست دادیم که یافتن مجدد آن هزینههای بسیاری برای دولت دارد، بیشترین نسبت خروجیها در سال های 98 و 99 ثبت شده به همین سبب باید در این حوزه تدبیری اندیشیده شود.
عسگری با اشاره به اینکه در مجموع از سال 96 تاکنون هزار و 996 نفر در آموزش و پرورش استخدام و 3 هزار و 141 نفر از این دستگاه خارج شدند که 212 نفر نیروی بازنشسته خدماتی بودند، گفت: بالا بودن میانگین سنوات خدماتی کارکنان دستگاه های اجرایی و نیاز به صدور حداقل 100 مورد مجوز استخدامی برای استفاده از نیروهای نخبه در دستگاه های اجرایی یکی از موارد مهم در حوزه نیروی انسانی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: نیاز شدید به جذب و بکارگیری آموزگار و دبیر در آموزش و پرورش استان با اولویت مناطق کمتر توسعهیافته، مناطق روستایی و نیروی خدماتی و پشتیبانی برای مشاغل سرایداری( هزار و 300 نفر آموزشی و 100 نفر سرایداری و خدماتی) و صدور 460 نفر مجوز بکارگیری کادر درمان به منظور بهرهبرداری از بیمارستان در حال احداث ولیعصر(عج) از دیگر موارد مهم در حوزه نیروی انسانی استان است.
عسگری با اشاره به دولت الکترونیک گفت: در این زمینه چالشهای اساسی وجود دارد، سهم کل خدمات الکترونیکی از کل خدمات ارائه شده، هزار و 27 خدمت در 30 دستگاه اجرایی معادل 46 درصد است.
در بخشهای حساس نیروی کار نداریم
"سینا دلشادی" مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی هم در این نشست با اشاره به وضعیت تصدی در استان گفت: از 108 پست این اداره 64 پست با تصدی و بقیه بدون تصدی هستند و به سبب مشکلات حوزه نیروی انسانی از 11 شهرستان استان دو شهرستان تنها با یک نیرو اداره میشوند.
وی افزود: در بخشهای حساس نیروی کار نداریم و نمیدانیم نیرو باید از کجا تامین شود بنابراین این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوان با حل این مشکل شاهد خدمت رسانی بهتر به جامعه هدف و اقضشار مختلف مردم باشیم.
برخی دستگاههای استان قانون جامع خدماترسانی را اجرا نمیکنند
"رضا ربیعی" مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی هم در این نشست با اشاره به آمار شهدای استان گفت: استان مرکزی 6 هزار و 200 شهید تقدیم انقلاب کرده و با 15 هزار جانباز و هزار آزاده، برگ زرینی از فداکاریهای مردم این سرزمین برای آرمانهای بلند نظام اسلامی است.
وی افزود: در استان مرکزی نزدیک به 6 هزار نفر از جامعه هدف تحت پوشش بنیاد شهید بیکار هستند و بعد از گذشت 34 سال از دفاع مقدس 176 فرزند شهید فاقد شغل داریم.
ربیعی با اشاره به مشکلات اشتغال جامعه ایثارگری گفت: در راستای تبدیل وضعیت نیروهای شاغل در دستگاهها براساس قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، علیرغم صراحت قانون متاسفانه در برخی دستگاهها از جمله صداوسیما، پتروشیمی، آلومینیومسازی، ماشینسازی و غیره این قانون اجرا نمیشود همچنین رعایت نکردن سهمیه حداقل 30 درصدی استخدام ایثارگران در سازمانها و شرکتها یکی دیگر از مشکلات است.
استان با کمبود 2 هزار و 666 نفر نیرو مواجه است
" ابوالفضل بادرستانی" معاون آموزش و پرورش استان مرکزی هم در این نشست با اشاره به آمار دانشآموزان استان گفت: 54 درصد از دانشآموزان استان در مقطع ابتدایی، 25 درصد متوسطه اول و 21 درصد متوسطه دوم هستند، حدود 17 هزار معلم و شاغل در این استان فعالیت میکنند و 2 هزار و 205 دانشجوی متعهد خدمت در دانشگاه فرهنگیان و 183 سرباز معلم نیز وجود دارد.
بادرستانی افزود: استان مرکزی با کمبود 2 هزار و 666 نفر نیرو مواجه است که از این تعداد، هزار و 50 نفر کمبود نیرو در مقطع ابتدایی و هزار و 616 نفر در مقطع متوسطه است، تا سال 1402، از جمع شاغلان فعلی این اداره سه هزار نفر بازنشسته میشوند.
روستایی با 10 هزار نفر جمعیت تنها با یک دهیار اداره میشود
"پاکپور" مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی هم در این نشست با اشاره به مشکلات موجود گفت: در مدل حکمرانی مطبوع در کنار دولت، دو بخش عمومی و خصوصی نقش مهمی در کاهش تصدیهای دولتی وحاکمیتی دارند، در کشور بیش از 40 هزار دهیاری در حوزه توسعه و عمران و آبادانی روستاها ایفای نقش می کنند.
وی افزود: در استان مرکزی روستایی با حدود 10 هزار نفر جمعیت تنها با یک دهیار اداره میشود و تقویت کارکرد دهیاریها از این نظر که به دولت کمک کنند باید مورد توجه باشد، حدود 3 سال در مجموعه دهیاریها امکان جذب نیرو وجود ندارد و باید برای این موضوع تدبیری اندیشیده شود.
انتهای پیام/713/ن