خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ایلام جزو 10 استان‌ شتابنده به سوی پیری است- اخبار ایلام - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 29 خرداد 1401 - 20:15
نماینده مجمع ملی جمعیت استان ایلام گفت: استان ایلام با تغییر سبک زندگی جزو استان‌های شتابنده به سوی پیری است و دارای رتبه 10 کشوری در این زمینه است.
ايلام،استان،باروري،جمعيت،جزو،نرخ،قانون،چاله،پيري،جمعيتي

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، حجت‌الاسلام‌‌ محمدحسینی‌فر عصر امروز‌ در نشست قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی‌ جمعیت‌ اظهار داشت: ادامه روند نرخ باروری به بحران جمعینی منجر خواهد شد و این بحران زیبنده کشور و استان ایلام نخواهد بود.
نماینده مجمع ملی جمعیت استان ایلام گفت: استان ایلام با تغییر سبک زندگی جزو استان‌های شتابنده به سوی پیری است و دارای رتبه 10 کشوری در این زمینه است.
وی به چاله جمعیتی در کشور گریزی زد و عنوان داشت: در بررسی آماری استان‌های دیگر در قیاس با استان ایلام این نتیجه احراز شده است که در سایر استان‌ها چاله جمعیتی حداقل در سال 1430 محقق خواهد شد اما در استان ایلام پیش‌بینی آن است که چاله جمعیتی ایلام در صورت استمرار این سبک زندگی در سال 1420 تحقق یابد که این زنگ خطر برای استان ایلام خواهد بود.
این مقام مسئول در مجمع ملی جمعیت استان ایلام خاطرنشان کرد: طبق آمار سال 1399 نرخ باروری استان ایلام کمتر از 1.3 بوده است و جانشینی 2.1 است، نرخ باروری پایین از 1.3 است، یعنی به ازای هر مادر در سن باروری ما 1.3 فرزند داریم، که این آمار در استان‌های دیگر مثل کهکیلویه و بویر احمد و چهارمحال و بختیاری که از نظر فرهنگی و اجتماعی و قبیله ای شبیه ما هستند بالاتر از 2 است.
حسینی‌فر ‌با تاکید‌به سرعت و شتاب بیشتربرای بحث‌جمعیت و فرزند‌آوری به باور مردم ایلام اشاره کرد و‌ گفت: ایلام جزو استان‌هایی است که فرهنگ قومی و قبیله‌ای آن فرزند را سرمایه می‌دانند و این باور را باید به فرهنگ تبدیل ‌کنیم.
وی‌ یادآورشد: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مربوط به قبل از دولت رئیسی است و در این مدت فشارهای زیادی به دولت آوردیم تا زودتر این مسیر را طی کند، این قانون یک قانون 7 ساله است و هدف این قانون این است که در هر سال 0.1بر نرخ کشوری باروری افزوده شود که در سال 1406 به حد جانشینی برسیم.
حسینی‌فر به تلاش کشورهای اروپایی بر افزایش جمعیت پرداخت و گفت: کشورهای اروپایی در یک روند سیصد ساله و برنامه‌ریزی شده و با توسعه یافتگی به سن پیری می‌رسند، اما ما امروز جزو جوانترین کشورها و در حال توسعه هستیم، در صورتی که اگر روال عادی پیش رود در 1430 جزو پیرترین کشورها خواهیم بود و تنها کشوری هستیم که شتابان به سوی پیری جمعیت می‌رویم.
انتهای پیام/180/ح