خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رئیسی: حجم مبادلات ایران و قزاقستان می‌تواند به 3 میلیارد دلار افزایش یابد- اخبار مجلس و دولت ایران - اخبار سیاسی تسنیم

تسنیم | سیاسی | یکشنبه، 29 خرداد 1401 - 15:33
رئیس جمهور گفت: روابط تجاری ایران و قزاقستان در چند ماه اخیر بیش از 50 درصد افزایش یافته و حتما می‌تواند به بیش از این برسد و می‌توانیم حجم مبادلات را در گام اول از سطح فعلی تا 3 میلیارد دلار قرار بدهیم.
روابط،كشور،منطقه،بدهيم،گسترش،مسائل،رئيسي،بيگانگان،مشتركي،نخو ...

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور پس از دیدار و گفت‌وگو با قاسم ژومارت توکایف رئیس جمهور قزاقستان که در مجموعه‌ی کاخ سعدآباد تهران انجام گرفت، در نشست خبری طی سخنانی اظهار داشت: میزان روابطی که تاکنون داشته‌ایم لازم بوده اما کافی نیست و ظرفیت‌های بسیاری در ایران و قزاقستان وجود دارد که می‌تواند زمینه ارتقاء مناسبات و روابط بین دو کشور را فراهم کند.
وی افزود: امضای تفاهم‌نامه‌های که امروز انجام گرفت و موارد قبلی نشانه مهمی از اراده دو کشور برای توسعه روابط است.
روابط تجاری دو کشور در چند ماه اخیر بیش از 50 درصد افزایش یافته و حتما می‌تواند به بیش از این برسد و می‌توانیم حجم مبادلات را در گام اول از سطح فعلی تا 3 میلیارد دلار قرار بدهیم.
رئیس‌جمهور عنوان کرد: در حوزه کشاورزی، صنعت، حمل و نقل و ترانزیت، انرژی، نفت و گاز کار گسترده‌ای می‌تواند بین دو کشور انجام بگیرد و زمینه‌های فرهنگی و تمدنی دو کشور ایجاب می‌کند که روابط بسیارخوبی بین دو ملت در عرصه‌های فرهنگی داشته باشیم.
مجموعه مذاکرات امروز زمینه‌ی گسترش همکاری‌ها را فراهم کرده و مصمم هستیم علاوه بر روابط دوجانبه، روابط منطقه‌ای بین دو کشور و کشورهای منطقه را گسترش بدهیم.
روابط ما از جمله در سازمان‌های منطقه‌ای مانند همکاری‌های شانگهای و اتحادیه اوراسیا و این‌دست از سازمان‌ها می‌تواند افزایش یابد.
رئیسی گفت: برای جمهوری اسلامی ایران همکاری با همسایگان در دریای خزر اولویت دارد و بنا داریم همکاری‌های‌مان را گسترش بدهیم و بنای دو کشور بر این است که در سازمان‌های بین‌المللی و عرصه‌های بین‌المللی همکاری جدی داشته باشیم.
خصوصا که نگاه‌های مشترکی در مسائل منطقه‌ای و جهانی داریم؛ مثلا در مسئله منطقه و موضوع افغانستان نظر مشترکی مبنی بر این داریم که حتما باید دولتی فراگیر داشته باشند تا از گروه‌های سیاسی و اقوام نمایندگی کند.
وی ادامه داد: اتفاق نظر داریم که حضور بیگانگان در منطقه امنیت‌ساز نیست و مشکلی را از منطقه حل نخواهد کرد.
باور داریم مسائل منطقه باید به‌دست مسئولان و مردم منطقه حل بشود؛ حضور بیگانگان بر مشکلات می‌افزاید و به حل مسائل کمکی نخواهد کرد.
خبر تکمیل می‌شود...
انتهای پیام/