پلاک اصفهان؛ شهر خلاق صنایع دستی رونمایی شد
اصفهان – آئین رونمایی از پلاک اصفهان؛ شهر خلاق صنایع دستی در اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، آئین رونمایی از پلاک اصفهان؛ شهر خلاق صنایع دستی شامگاه سه شنبه در میدان نقش جهان اصفهان برگزار شد.
در این آئین محسن معصومی، رئیس مرکز خلاقیت و نوآوریهای شهرداری اصفهان با بیان اینکه در دبیرخانه شهر خلاق صنایع دستی تقویت اکوسیستم صنایع دستی اصفهان را در دستور کار داریم، اظهار داشت: برای برنامههای گرامیداشت هفته صنایع دستی فرصت کم اما ظرفیت بالایی داشتیم.
وی افزود: برای این امر ۲۲ سازمان، نهاد و مجموعه خصوصی را شناسایی کرده برای برگزاری این هفته با رسیدن به ۱۸ رویداد مذاکره و هماهنگی کردیم، همه پای کار آمدند هر چند هماهنگیها سخت بود اما موفق به تحقق بخش زیادی از برنامههایمان شدیم.
برنامه های هفته صنایع دستی در اصفهان استمرار می یابد
رئیس مرکز خلاقیت ونوآوریهای شهرداری اصفهان با بیان اینکه شرط فعالان و هنرمندان حوزه صنایع دستی برای مشارکت در برنامههای هفته صنایع دستی در اصفهان استمرار برنامه در طول سال بود، ادامه داد: بنابراین ۱۷ رویداد را به گونهای تعریف کردیم که همواره بتوان آن را تکرار کرد.
وی با اشاره به مشارکت بیش از ۳۵۰ هنرمند در شهر اصفهان برای اجرای برنامههای هفته صنایع دستی اضافه کرد: در این راستا کار را دست کاردان سپردیم که همان هنرمندان باشند و نتایج خوبی را نیز دریافت کردیم.
معصومی گفت: در هفته صنایع دستی در اصفهان برگزاری کارگاههای آموزشی ارزآور، ورکشاپ در پنج نقطه شهر، برپایی نمایشگاهها، برگزاری مراسمهای تجلیل و … در دستور کار بود.
وی با بیان اینکه تمام برنامهها از یک فهم و گفتمان مشترک برخوردار بود، ادامه داد: اصالت دادن به حلقههای مردمی نیز از دیگر دستاوردهای این هفته بوده است.
نقش محوری و اثرگذاری در شبکه شهرهای خلاق را در سر داریم
رئیس مرکز نوآوری و خلاقیت شهرداری اصفهان با بیان اینکه ما نقش محوری و اثرگذاری در شبکه شهرهای خلاق را در سر داریم، اضافه کرد: اگر امسال با شهرهای ایرانی در حوزه صنایع دستی در این نمایشگاه مهمان ما بودند ما برنامه داریم برای سال بعد رویدادها را با کشورهای خارجی اجرایی کنیم.
وی ادامه داد: رویکرد نوآورانه و خلاقانه را در اجرای برنامهها در دستور کار داریم و برای تحقق آن چهار گام را ترسیم کردهایم که با تحقق آن اتفاقات خوبی رخ میدهد.
همچنین مصطفی نباتی نژاد، رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در ادامه این آئین با بیان اینکه نصب پلاک اصفهان شهر خلاق صنایع دستی بیانگر مراتب ادب مسئولان به هنرمندان است، گفت: با این اقدام یونسکو از ۶۰ هزار هنرمند اصفهان اعتبار گرفت و نه اینکه اصفهان از یونسکو اعتبار بگیرد.
وی افزود: زندگی در اصفهان روزی آرزوی مستشاران بوده است اما امروز با توجه به بی تدبیریها از مطلوبی که در گذشته داشتهایم دور شدهایم و باید به عرصه گذشته برگردیم.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: توجه به اقتصاد دانش بنیان نسبت جمعیت شاغل در دوران معاصر و دورههای گذشته در عرصه صنایع دستی میتواند صادرات غیر نفتی را تقویت کند و باید برای تحقق این امر بدانیم که چقدر با مطلوب فاصله داریم
توجه به رونق اقتصاد فرهنگ در اصفهان
وی ادامه داد: همه اقدامات و ابتکارات مدیریت شهری که در این دوره شروع شد ذیل دو سیاست کلان توجه به رونق اقتصاد فرهنگ و هنر در سیاستگذاریهای شهری است که از شهرداری خواستیم در این زمینه برنامه تعریف کند، همچنین اهتمام به تشکلهای هدفمند نیز برای این امر در دستور کار است.
نباتی نژاد با بیان اینکه پروژه زیرساختی موزه بزرگ اصفهان در این دوره مدیریت شهری اجرایی خواهد شد، اضافه کرد: این موزه باید محلی برای نمایش آثار فاخر اصفهان باشد، همه باید در این زمینه صدای ما باشند تا این کار محقق شود.
وی با بیان اینکه همه رویدادهای شهر اصفهان باید با صنایع دستی گره بخورد، اضافه کرد: میزبانی رویداد اجلاسیه جهانی شهرهای خلاق صنایع دستی در شهر اصفهان باید برگزار شود و برای این امر میتوان شبکه سازی ملی را نیز راه اندازی کرد.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: نباید دورهمی ها در مقیاس محلی شکل بگیرد و باید در سطح ملی و حتی بین المللی برنامه ریزی شود.
گفتنی است پلاک اصفهان؛ شهر خلاق صنایع دستی با حضور جمعی از مسئولان در میدان نقش جهان در ورودی گذر سعدی نصب شد.