خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شناسایی دو بیمار مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو در هرمزگان

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 23 خرداد 1401 - 13:41
بندرعباس - سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در هفته اخیر دو بیمار مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو در بیمارستان‌های استان بستری شدند.
دام،كنه،دامپزشكي،گوشت،تماس،بيماري،نوروزيان،كريمه،كنگو

به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه نوروزیان با بیان اینکه بیماری تب کنگو کریمه همچنان در کمین است، بیان داشت: در هفته اخیر دو بیمار مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو در بیمارستان‌های استان بستری شدند که یک مورد آقای ۳۵ ساله از قشم با حال عمومی بد بود که متاسفانه جان خود را از دست داد و مورد دوم یک خانم ۵۵ ساله از سیریک است که در حال حاضر با حال عمومی نامساعد در بخش مراقبت های ویژه بستری است.
وی با بیان اینکه هر دو مورد سابقه تماس با دام را ذکر کرده اند، خاطرنشان کرد: احتمال اینکه این دو بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو شده باشند بسیار زیاد است.
نوروزیان در خصوص علائم هشدار دهنده عنوان کرد: بیمارانی که علائم شبیه به آنفولانزا دارند حتماً مورد بررسی قرار بگیرند و اگر سابقه تماس با دام یا گزش کنه دارند در مراجعه به پزشک مطرح نمایند چرا که علائم اولیه این بیماری مشابه آنفولانزا و کرونا است و ممکن است در وهله اول شناسایی نشود اما بیماران اگر سابقه تماس با دام یا گزش کنه را عنوان کنند، این بیماری خیلی سریعتر تشخیص داده می شود.
نوروزیان اضافه کرد: همچنین بیماران اگر به تازگی گوشت تازه، تکه کرده اند و یا شغل مرتبط دارند مثل دامپزشکی، قصابی، دامداری در مراجعه به پزشک مطرح کنند چرا که این افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی بیان داشت: توصیه اکید می شود در زمان تماس با دام حتماً از دستکش و چکمه استفاده شود؛ دام و دامداری تحت نظارت دامپزشکی باشد و در صورت مشاهده کنه با کمک دامپزشکی کنه را از بین ببرند.
وی اظهار کرد: در زمانه سلاخی و قصابی از شیلد صورت، دستکش و چکمه استفاده کنند و خانم های خانه دار دقت نمایند که از جاهای مطمئن که تحت نظارت دامپزشکی است گوشت تهیه کنند و قبل از تکه کردن گوشت حتماً ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس گوشت را تکه و مصرف یا فریز کنند.