خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برخی مناطق داخل شهر قم هنوز به محدوده شهر الحاق نشدند

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 23 خرداد 1401 - 09:29
قم-رئیس شورای اسلامی استان قم گفت:حفره‌های خالی زیادی در شهر وجود داردکه هنوز به قم الحاق نشده واین در حالی است که هزینه‌های بالایی برای تأمین آب وبرق درمناطق تازه الحاق شده باید پرداخت شود.
شوراي،قم،شهري،استان،شهر،شهرداري،الحاق،مديريت،رئيس

ماشالله سعادتمند رئیس شورای اسلامی استان قم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: متأسفانه قوانین فعلی موجود در شهرداری پاسخگو نیازهای شهروندان نیست و در عرصه مدیریت شهری می‌توان از برخی کشورهای دیگر الگوبرداری کرد.
وی بیان داشت: اختیارات لازم برای مدیریت شهر به مدیران شهری واگذار نشده و اولین نگاه‌ها در وقوع حوادث به شهرداری معطوف می‌شود و این در حالی است که بسیاری از اتفاقاتی که رخ می‌دهد شهرداری در آن نقشی ندارد.
رئیس شورای اسلامی استان قم با بیان اینکه انتظارات شهروندان گاهی فراتر از اختیارات قانونی شهرداری‌ها است افزود: قانون مدیریت یکپارچه شهری قانون مهمی است که متأسفانه اجرایی نشده است.
وی ادامه داد: شهرداری یک متر زمین در شهر نمی‌تواند به محدوده شهری الحاق کند و این امر به نهادهای بالادستی واگذار شده که ممکن است شناخت درستی از شرایط بومی شهر نداشته باشند.
سعادتمند افزود: هم اکنون حفره‌های خالی زیادی در شهر قم وجود دارد که هنوز به قم الحاق نشده است و این در شرایطی است که هزینه‌های بالایی برای تأمین آب و برق در مناطق تازه الحاق شده برای ساخت و سازها باید پرداخت شود.
وجود ۱۵۰۰ هکتار بافت فرسوده در شهر قم
وی بیان داشت: ۱۵۰۰ هکتار بافت فرسوده در شهر قم داریم که هزینه‌های سرمایه گذاری برای مسکن در این بخش‌ها بسیار کمتر از مناطق جدید است.
رئیس شورای اسلامی استان قم با بیان اینکه امروز اگر مدیریت یکپارچه شهری شکل گیرد بسیاری از مشکلات حل می‌شود افزود: الحاق زمین به شهرها می‌بایست به شهرداری و شوراها واگذار شود که در این صورت تا ۷۰ درصد مشکلات شهری برطرف می‌شود که متأسفانه همتی برای این کار نیست.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه شورای عالی استان‌ها بیان داشت: شورای عالی استان‌ها مستقیم می‌تواند به مجلس و دولت طرح دهد که این نشان از جایگاه مهم این شورا است.
سعادتمند ادامه داد: امروز شورای عالی استان‌ها به عنوان شورای فرادستی جایگاهی خوبی دارد و مجلس و دولت با این شورا همراه هستند و شورای عالی استان‌ها همین نقش را در استان دارد که البته این جایگاه شناخته نشده است.
رئیس شورای اسلامی استان قم بیان داشت: نظارت بر عملکرد نظارت‌های پایه و آموزش اعضا و هماهنگ کردن مسئولان استان در موضوعات مختلف و پیشگیری از تبعیض نیز از وظایف شورای عالی استان‌ها است.