خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 16 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بازی‌های محلی قزوین ثبت ملی شدند

فارس | اجتماعی و حوادث | شنبه، 21 خرداد 1401 - 12:54
قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در دو نامه جداگانه مراتب ثبت ملی هفت میراث‌فرهنگی ناملموس را به استاندار قزوین ابلاغ کرد.
شماره،ناملموس،روستاي،مهارت،تاريخ،مصوب،پاسداري،هيئت

به گزارش خبرگزاری فارس، در یکی از نامه‌های علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور به محمد مهدی اعلایی استاندار قزوین آمده است:
«در اجرای مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنواسیون حراست از میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی و مواد ۲ و ۳ آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷ هیئت وزیران و همچنین آئین‌نامه مشارکت در پاسداری از میراث‌فرهنگی ناملموس شهرها و روستاها مصوب ۱۴۰۰ هیئت وزیران، مراتب ثبت عناصر به شرح زیر، در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس ایران اعلام می‌شود.
هرگونه اقدام که موجب حراست و پاسداری این میراث شود.
مورد تأکید است.
فهرست معرف:
۱.
بازی محلی دارکلی (چوکلی) /الک دولک/ چلک مسه/ جلیک ماره/ چی چیلیک/هلک ملک/چاچولک، قوله زنه و کلیلینک آغاج (ارجاع به شماره ثبت‌های ۲۳۵۲و۱۸۸۷.۱۹۷۷، ۲۳۳۲) (منطقه‌ای به پیشنهاد خوزستان) به شماره ۲۵۷۳ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۴
۲.
مهارت ساخت عروسک قولچاق روستای آتش انبار به شماره ۲۶۵۰ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۲/۱۷
۳.
مهارت پخت خام آشی روستای کلج به شماره ۲۶۵۱ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۲/۱۷.»
قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در نامه مشابه دیگری به استاندار قزوین، مراتب ثبت ملی چهار میراث‌فرهنگی ناملموس را با عنوان «مهارت بافت و ساخت قلاب‌سنگ (قلاق‌سنگ)» به شماره ۲۵۳۲، «رسم‌الخط عمادالکتاب» به شماره ۲۵۳۳، «آیین سماق‌چینی روستای زناسوج الموت غربی» به شماره ۲۵۳۴، و «مهارت تهیه گله ترشی روستای نیاق» به شماره ۲۵۳۵ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۰/۲۸، ابلاغ کرد.
انتهای پیام/