خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تشریح علت مرگ زودهنگام برخی پرندگان شکاری در همدان

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 22 اردیبهشت 1398 - 10:59
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان به تشریح علت مرگ زودهنگام برخی پرندگان به ویژه پرندگان شکاری در سطح استان پرداخت.
پرندگان،استان،حريق،شكاري،شاهد،مرگ،طبيعي،مناطق،محافظت،تالاب،همدان

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان به تشریح علت مرگ زودهنگام برخی پرندگان به ویژه پرندگان شکاری در سطح استان پرداخت.
‌مهدی صفی خانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به کاهش طعمه پرندگان شکاری در حیات وحش، ا ز تغییر رویه و عادت غذایی پرندگان شکاری خبر داد و بیان کرد: با کاهش خوراک طبیعی و جایگزین کردن طعمه‌های غیرطبیعی همانند زباله خواری، شاهد تغییر عادت غذایی پرندگان به‌ویژه پرندگان شکاری هستیم، از این رو متأسفانه گاهی شاهد مرگ برخی پرندگان در سطح حیات وحش به‌ویژه استان هستیم.
وی با بیان اینکه آلودگی پلاستیکی علت عمده مرگ زودهنگام پرندگان در استان نیست، گفت: عمده دلایل تلفات مشکوک پرندگان، آنفلوانزاهایی است که به دلایل مختلف باعث مرگ آنها می‌شود اما باید توجه داشت که ساماندهی محل دفن زباله‌ها و مدیریت مناسب آنها باعث حفظ سلامت پرندگان در استان خواهد شد چرا که گاهی شاهد دفن و تخلیه زباله در مکان‌های ممنوعه و محل زندگی این دسته از پرندگان هستیم.
صفی خانی با اشاره به فصل مهاجرت پرندگان و سیراب شدن تالاب‌های استان، عنوان کرد: در زمان سیراب نبودن تالاب آق‌گل، شاهد مهاجرت پرندگان بسیاری از قسمت‌های شمالی به این تالاب بودیم اما اکنون با وجود شرایط مطلوب و مناسب این تالاب، انتظار کوچ بیشتری از پرندگان مهاجر به استان را داریم.
وی در رابطه با تشکیل ستاد واکنش سریع حریق نیز تصریح کرد: معمولاً فصل حریق استان همدان با توجه به شرایط آب و هوایی در ماه خرداد در نظر گرفته می‌شود، از این رو عوامل طبیعی و غیرطبیعی در این ماه به علت خشکی منابع طبیعی مستعد بروز حریق و خسارت زدن به اراضی استان هستند، از این جهت تشکیل این ستاد از سال ۹۴، فرصتی را برای پیشگیری و مقابله مناسب با این حادثه فراهم کرده است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان عملکرد ستاد واکنش سریع حریق را بسیار موفقیت آمیز دانست و مطرح کرد: پس از تدوین این برنامه و عملیاتی شدن آن، با کاهش چشمگیر حریق در مناطق محافظت شده روبرو شده‌ایم که سال گذشته با اجرای این برنامه عملیاتی از حدود ۶۰ هزار هکتار اراضی طبیعی و مناطق حفاظت شده موجود در استان تنها ۸ هکتار دچار حریق شد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با همکاری مردم و اجرای بهتر این برنامه در سال جاری با نابودی کمتری از ارضی به ویژه مراتع و مناطق محافظت شده مواجه شویم و از شهروندان می‌خواهیم در صورت مشاهده هر گونه حریق در مراتع و مناطق محافظت شده با شماره ۱۵۴۰ و یا ۱۵۰۴ تماس گیرند.
انتهای پیام