اعمال بررسیهای کارشناسی در ثبت جهانی قله سبلان
استاندار اردبیل گفت: در ثبت جهانی قله سبلان ضروری است تا با نظر کارشناسی و بررسیهای دقیق این کار انجام شود تا خللی در ساخت و سازها منطبق بر استانداردهای یونسکو ایجاد نشود.

استاندار اردبیل گفت: در ثبت جهانی قله سبلان ضروری است تا با نظر کارشناسی و بررسیهای دقیق این کار انجام شود تا خللی در ساخت و سازها منطبق بر استانداردهای یونسکو ایجاد نشود.
به گزارش ایسنا، اکبر بهنامجو در جلسه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اظهار کرد: ثبت جهانی آثار تاریخی مستلزم رعایت قوانین ارائه شده از سوی یونسکو میباشد و ضروری است ساخت و سازها منطبق بر این قوانین اجرایی شود.
وی با اشاره به اینکه مسئولان میراث فرهنگی در ثبت جهانی این قله باید نظرات کارشناسان و صاحبنظران را در نظر بگیرند، خاطرنشان کرد: ضروری است تا در کنار توجه به ثبت آثار تاریخی و طبیعی اردبیل در فهرست آثار ملی و جهانی به حفظ هویت آنها نیز توجه شود تا در اصالت آنها خدشهای وارد نشود.
رئیس شورای اداری استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود به رونق صنایع دستی در استان با راهاندازی نمایشگاههای دائمی و موسمی صنایع دستی اشاره کرد و گفت: با توجه به نامگذاری امسال به نام رونق تولید تمام سرمایهگذاریهای ما در استان براساس توجه به نیازهای تولید خواهد بود و صنایع دستی استان نیز در همین راستا مورد توجه قرار گرفته است.
بهنامجو اشتغالزایی بالای صنایع دستی و قابلیتهای ویژه اردبیل در این بخش را یادآور شد و بیان کرد: اعتبارات استان در سال جاری سمت و سوی اشتغال و رونق تولید به خود گرفته و ما از ایجاد نمایشگاههای صنایع دستی و گسترش این هنر صنعتها در استان حمایت میکنیم.
در ادامه این جلسه معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل نیز در سخنانی با اشاره به ساماندهی ۱۴۰ نفر صنعتگر در هنر قلمزنی در اردبیل تصریح کرد: در سال گذشته با حمایتهای استاندار اردبیل و احیای هنرهای دستی به ویژه قلمزنی شاهد رشد و ارتقای این صنعت در اردبیل بودیم.
ملکه گلمغانیزاده به ثبت نشان جغرافیایی و بینالمللی ورنی مغان اشاره کرد و افزود: امسال نیز برنامه ثبت گلیم نمین و عنبران در نشان جغرافیایی و بینالمللی مدنظر است که امیدواریم با حمایتهای مستمر مسئولان این امر در سال جاری در اردبیل محقق شود.
وی همچنین به هنر مرصع چوب خلخال نیز اشاره و خاطرنشان کرد: در شهرستان خلخال نیز با ثبت این هنر صنعت به عنوان یک هنر ملی سعی در شناساندن استعدادهای این منطقه در هنر مرصع چوب داریم.
گلمغانیزاده از ساماندهی ۱۴۰ نفر در بخش قلمزنی در اردبیل در سال گذشته خبر داد و بیان کرد: ما آموزشهای مستمر قلمزنی در اردبیل را شاهد هستیم و به دلیل اشتغالزایی بالای صنایع دستی در اردبیل نسبت به رونق این هنر صنعت در اردبیل همت کردهایم.
وی سهم اشتغال حوزه صنایع دستی در اردبیل را یک هزار و ۴۰۰ نفر اعلام و اظهار کرد: از این رقم ۷۵۰ نفر اشتغال در سال گذشته محقق شد.
تورهای گردشگری در اردبیل ساماندهی میشوند
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل نیز در این نشست بر ساماندهی تورهای گردشگری در اردبیل تاکید کرد و گفت: با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل و با تشکیل جلسات مستمر فعالیت تورهای گردشگری در اردبیل در سال جاری تنها با صدور مجوز از سوی میراث فرهنگی امکانپذیر خواهد بود.
نادر فلاحی از تدوین دستورالعملهای لازم در یک ماه آینده در این راستا خبر داد و بیان کرد: سازمان میراث فرهنگی استان اردبیل درصدد ساماندهی و نظاممند کردن این تورهای گردشگری در اردبیل است که با کمک گرفتن از تشکلها و سازمانهای مردمنهاد در این راستا اقدامات قابل توجهی در اردبیل صورت میگیرد.
انتهای پیام