آمادگی ترکیه برای کمک به ادامه مذاکرات مسکو و کییف/ تاکید فرانسه بر لزوم گفتگو با مسکو- اخبار اروپا - اخبار بین الملل تسنیم
در حالیکه رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در خصوص ممنوعیت جزئی واردات نفت از روسیه به توافق رسیده و قصد دارند تا پایان سال واردات نفت از روسیه را تا 90 درصد متوقف کنند، یک مقام روس وعده داد که این کشور خریداران دیگری برای نفت خود پیدا خواهد کرد.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز دوشنبه مذاکرات تلفنی ابتدا با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود و سپس با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین انجام داد.
اردوغان در گفتگو با همتای اوکراینی خود اعلام کرد که آنکارا آماده ارائه حمایتهای لازم برای حل و فصل اوضاع، از جمله تلاشهای میانجیگرانه برای ادامه مذاکرات بین فدراسیون روسیه و اوکراین است.
رئیس جمهوری ترکیه در جریان این گفتگو یادآور شد که کشورش در مجموع تمام تلاش ممکن را برای پایان یافتن مناقشه بین اوکراین و روسیه انجام داده است.
اردوغان همچنین افزود که ترکیه برای ایجاد یک کریدور امن به منظور صادرات محصولات کشاورزی از اوکراین از طریق دریای سیاه اهمیت ویژهای قائل است.
طبق اطلاعات دفتر مطبوعاتی کرملین، ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان روز دوشنبه در تماسی تلفنی درباره روند اوضاع در اوکراین و منطقه دونباس و همچنین ایمنی رفت و آمد کشتیها در دریاهای سیاه و آزوف گفتگو کردند.
رئیس جمهوری روسیه بر آمادگی مسکو برای کمک به عادی شدن ترانزیت دریایی بدون مانع با هماهنگی شرکای ترکیهای تاکید کرد.
این مسئله در خصوص صادرات غلات از بنادر اوکراین نیز صدق میکند.
ولادیمیر پوتین همچنین به همتای ترکیهای خود اطمینان داد که طرف روسی برای صادرات کود و مواد غذایی، مشروط به لغو تحریمها آمادگی دارد.
اردوغان نیز در جریان این مذاکرات، به نوبه خود از آمادگی آنکارا برای سازماندهی نشستی بین نمایندگان اوکراین، روسیه و سازمان ملل در استانبول خبر داد.
ترکیه بارها تلاش کرده تا به روند مذاکرات روسیه و اوکراین کمک کند.
اردوغان پیش از این ابراز امیدواری کرده بود که مناقشه کنونی در اوکراین با برقراری صلح بین طرفین هر چه سریعتر پایان یابد، البته به گفته وی، تاکنون وضعیت هر روز بدتر شده و کشورهای غربی تلاش واقعی برای حل و فصل این مناقشه انجام ندادهاند.
این خبر بهروزرسانی میشود| در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز نود و هفتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
توافق کشورهای اتحادیه اروپا در خصوص ممنوعیت بخشی از واردات نفت از روسیه
شارل میشل، رئیس شورای اروپا بامداد امروز، سه شنبه اعلام کرد که رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر ممنوعیت جزئی واردات نفت از روسیه به توافق رسیدند.
وی گفت: «توافق برای ممنوعیت صادرات نفت روسیه به اتحادیه اروپا حاصل شده است.
این اقدام بلافاصله بیش از دو سوم واردات نفت از روسیه را پوشش داده و منبع عظیمی از تأمین مالی ارتش روسیه را کاهش و فشار حداکثری بر روسیه برای توقف جنگ در اوکراین ایجاد خواهد کرد.»
تصمیم شورای اروپا پیش از این توسط اورسولا فون در لاینن، رئیس کمیسیون اروپا نیز اعلام شده بود.
وی اواخر شب گذشته گفت که اتحادیه اروپا قصد دارد تا پایان سال جاری واردات نفت از روسیه را تا 90 درصد متوقف کند.
این سیاستمدار اروپایی در کنفرانسی مطبوعاتی در بروکسل یادآور شد: «اتحادیه اروپا امیدوار است تا پایان سال جاری میلادی 90 درصد از واردات نفت خود از روسیه را به عنوان بخشی از اجرای تحریم تاخیری عرضه نفت، متوقف کند و توافقی سیاسی در این رابطه روز دوشنبه در نشست رهبران اتحادیه اروپا به دست آمده است.»
اورسولا فون در لاین گفت که اتحادیه اروپا در موقعیتی نیست که فوراً و به طور کامل نفت روسیه را کنار بگذارد.
وی این موضوع را اینگونه توجیه کرد که امتناع فوری از نفت روسیه، قیمت طلای سیاه را افزایش میدهد و برای مسکو مفید است، چیزی که اروپا نمیخواهد اجازه آن را بدهد.
پیش از این منابع خبری اروپایی گزارش داده بودند که کشورهای عضو اتحادیه اروپا با ممنوعیت تحویل نفتکشهای روسیه به اروپا تا پایان سال جاری موافقت کردهاند و ممنوعیت عرضه نفت از طریق خط لوله را به تعویق انداختند.
همچنین به گفته آنها، این تحریم شامل ممنوعیت حمل و نقل نفت روسیه توسط نفتکش های اروپایی به کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا نخواهد بود.
پاسخ روسیه به تحریم نفتی اتحادیه اروپا: مشتریان جدیدی برای نفت خود پیدا خواهیم کرد
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین، با توجه به اینکه شب گذشته بسته ششم تحریمهای ضدروسی مورد توافق کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار گرفت که شامل تحریم بخشی از واردات نفت از روسیه است، گفت: «فدراسیون روسیه واردکنندگان دیگری برای نفت خود پیدا خواهد کرد.»
وی صبح امروز در پیامی توئتیری نوشت: «همانطور که اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا شب گذشته به درستی یادآور شد، روسیه واردکنندگان دیگری برای نفت خود پیدا خواهد کرد.
تغییر بسیار سریع دیدگاه آنها نشان می دهد که اتحادیه اروپا در بهترین شکل تصمیم گیری خود قرار ندارد.»
وزیر خارجه جدید فرانسه ادامه گفت وگو با روسیه را ضروری دانست
کاترین کولونا، رئیس جدید وزارت امور خارجه فرانسه شب گذشته، دوشنبه، اعلام کرد که برای انتقال مواضع خود و همکاری مشترک در خصوص موضوعات خاص، لازم است تا به گفتگو با مقامات روسیه ادامه داد.
خانم کولونا در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «ادامه گفت وگو با روسیه ضروری است.
به همین دلیل است که رئیس جمهور امانوئل مکرون گفتگو با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را ادامه می دهد این کانال گفتگو نه تنها مفید است، بلکه بدون شک برای اینکه بتوانیم مواضع خود را بیان کرده و درباره مسائل خاص با یکدیگر تبادل نظر کنیم، ضروری است.»
وزیر امور خارجه فرانسه همچنین تاکید کرد که هیچ پیش شرطی برای امکان آغاز گفتگوها بین مقامات روسیه و اوکراین نباید وجود داشته باشد.
وی گفت: «ما معتقدیم که گفتوگو بین نمایندگان روسیه و اوکراین باید برقرار شود، هرچند تاکنون شرایط برای آن فراهم نشده است.
صادقانه به شما بگویم: فکر نمی کنم شروطی برای گفتگوهای آینده وجود داشته باشد.
مذاکرات باید ادامه یابد تا امکان حل و فصل اوضاع فراهم شود.»
به گفته او، فرانسه نگران روند اوضاع در اوکراین است و به همین دلیل قصد دارد "تلاشهای دیپلماتیک خود برای حل و فصل آن را تقویت کند".
کاترین کولونا، سفیر سابق فرانسه در لندن که در اواسط ماه مه سرپرست وزارت امور خارجه این جمهوری شد، روز دوشنبه، در نخستین سفر کاری خود عازم اوکراین شد.
این دیپلمات نخستین عضو دولت فرانسه است که از آغاز جنگ تاکنون به اوکراین سفر کرده است.
پنتاگون: مذاکرات راه حلی منطقی برای حل بحران اوکراین خواهد بود
ژنرال مارک میلی، رئیس کمیته روسای ستادهای مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده معتقد است که حل و فصل نهایی اوضاع پیرامون اوکراین بر سر میز مذاکره یک انتخاب منطقی در شرایط فعلی خواهد بود.
این مقام پنتاگون بامداد امروز در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز گفت: «به عقیده من، حل و فصل اوضاع از طریق مذاکره، انتخاب منطقی خواهد بود.
البته هر دو طرف مناقشه (روسیه و اوکراین)، باید خودشان به این نتیجه برسند.»
به گفته ژنرال میلی، سایر پیامدهای رویدادهای اوکراین ممکن است یا پیروزی قاطع یکی از طرفین باشد یا به یک بن بست منجر شود.
وی افزود: «جایگزینهای زیادی وجود دارد.
ما اکنون مطمئن نیستیم که دقیقاً روند اوضاع کنونی چگونه به پایان خواهد رسید.»
مارک میلی یادآور شد که ایالات متحده بر این باور است که وضعیت اوکراین ممکن است حتی جدیتر شود و به همین دلیل اقداماتی را برای جلوگیری از این اتفاق انجام میدهد.
به گفته وی، یکی از گامها در این راستا، مذاکره بین مقامات نظامی بلندپایه آمریکا و روسیه است که در ماه مه انجام گرفت.
گفتگوی آمریکا و ترکیه درباره عضویت سوئد و فنلاند در ناتو
جیک سالیوان، مشاور رئیس جمهوری آمریکا در امور مربوط به امنیت ملی روز دوشنبه با ابراهیم کالین، سخنگوی رسمی رئیس جمهوری ترکیه گفتگوی تلفنی داشت.
در جریان این مذاکرات، نمایندگان دو کشور در خصوص درخواست سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو، مشکلات صادرات محصولات کشاورزی اوکراین به بازار جهانی و همچنین ادامه حمایت از اوکراین بحث و تبادل نظر کردند.
بر اساس اطلاعات کاخ سفید، سالیوان و کالین در خصوص ادامه حمایت واشنگتن و آنکارا از کییف و همچنین تلاشهای مشترک با هدف "فراهم سازی امکان صادرات محصولات کشاورزی از اوکراین برای رسیدن به بازارهای جهانی" گفتگو کردند.
وعده پارلمان اروپا درباره افزایش فشار بر صربستان به خاطر تحریم روسیه
ویلا ون کرامون، نماینده پارلمان اروپا اعلام کرد که کشورهای اروپایی اعمال فشار بر دولت صربستان را در خصوص موضوع تحریمها علیه روسیه افزایش خواهند داد.
این سیاستمدار در جریان سفر خود به بلگراد به خبرنگاران گفت: «اتحادیه اروپا علاقه زیادی به نزدیکتر کردن صربستان به اتحادیه اروپا دارد، البته، تصمیم گیری در این باره بر عهده مقامات صربستان است.
ما به وضوح اعلام کردیم که شرکای اروپایی ما باید از اقدامات اروپایی درباره روسیه پیروی کنند و این به معنای حمایت از تحریم مسکو است و ما در این خصوص با مقامات بلگراد صحبت کردیم.»
کرامون روز دوشنبه برای دیدار با رئیس جمهور الکساندر ووچیچ، وارد پایتخت صربستان شد.
جزییات این مذاکرات محرمانه بوده فاش نشد.
با این حال، پیش از این سیاستمدار گفت که نزدیکی اتحادیه اروپا و صربستان یکی از وظایف اصلی وی در این سفر است.
اتحادیه اروپا اصلاحات در اوکراین را شرط تامین مالی بازسازی کشور خواند
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا صبح امروز، سهشنبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل اعلام کرد که اتحادیه اروپا آماده ارائه کمک مالی به عنوان تامین بخشی از بازسازی اوکراین، مشروط به انجام اصلاحات لازم در این کشور است.
وی گفت: «اتحادیه اروپا به همراه ایالات متحده قصد دارند خط مشی را برای جذب سرمایه گذاری بیشتر برای کمک به بازسازی اوکراین ایجاد کند، ولی این سرمایه گذاری باید با انجام اصلاحات در داخل اوکراین همراه باشد؛ اصلاح نظام حاکمیتی، افزایش استقلال قوه قضائیه، مبارزه با فساد به منظور ایجاد فضای مثبت برای تجارت و بهبود وضعیت زندگی شهروندان.»
روز گذشته شارل میشل، رئیس شورای اروپا نیز اعلام کرد که اتحادیه اروپا آماده است تا با حمایت کشورهای متحد در گروه جی-7، 9 میلیارد یورو کمک مالی به اوکراین ارائه کند.
او همچنین یادآور شد که اتحادیه اروپا "به ارائه کمک به اوکراین به منظور رفع نیازهای فوری خود ادامه خواهد داد."
اورسولا فون در لاین پیش از این گفته بود که اتحادیه اروپا در کل دوره جنگ، به دولت اوکراین حدود 4 میلیارد یورو کمک مالی کرده است، در عین حال، طرف اوکراینی خواهان حمایت مالی بیشتری از اتحادیه اروپا است.
بلومبرگ اخیراً گزارش داد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، از فون در لاین خواسته است تا ماهانه 7 میلیارد یورو به این کشور بدهد.
استولتنبرگ از تغییر مواضع ناتو در قبال روسیه خبر داد
ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی شب گذشته اعلام کرد که کشورهای عضو ناتو در نشستی در مادرید در پایان ماه ژوئن در خصوص مواضع این اتحاد سیاسی-نظامی در قبال روسیه و چین تجدید نظر خواهند کرد.
استولتنبرگ یادآور شد که نشست آتی سران ناتو مهم خواهد بود، زیرا دکترین راهبردی جدید این سازمان "واقعیت جدید امنیتی در حوزه نفوذ آن را منعکس خواهد کرد".
وی گفت: نشست مادرید یکی از مهم ترین اجلاسهای ما خواهد بود.
یک روز قبل، فرانچسکو ماریا تالو، نماینده ایتالیا در ناتو، اعلام کرد که دکترین جدید ناتو شامل تغییر وضعیت چین و روسیه برای کشورهای این اتحاد است.
به گفته وی، مادرید با در نظر گرفتن تمام چالشهای فعلی، این سازمان را برای اقدام در قرن بیست و یکم هدایت خواهد کرد.
تغییرات آب و هوایی، تهدیدات سایبری، تهدید جنگ ترکیبی و فناوریهای جدید نیز در این دکترین در نظر گرفته خواهد شد.
هشدار شورای امنیت روسیه درباره حملات تلافی جویانه در صورت حمله به این کشور
دیمیتری مدویدیف، معاون رئیس شورای امنیت فدراسیون روسیه شب گذشته، دوشنبه اعلام کرد که در صورت حمله به هر یک از شهرهای این کشور، نیروهای مسلح روسیه در اقدامی تلافی جویانه به نقاط تصمیم گیری در این باره حمله خواهند کرد.
این مقام بلندپایه روس در کانال تلگرامی خود نوشت: «مسلماً نیروهای مسلح روسیه تهدید خود را عملی کرده و به مراکز تصمیم گیرنده در باره حمله به شهرهای روسیه حمله خواهند کرد.
برخی از آنها اصلاً در کییف نیستند و بعد از آن دیگر نیازی به توضیح نیست.»
مدویدیف همچنین تصمیم جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر عدم ارسال سامانههای موشکی دارای برد بلند به اوکراین را منطقی خواند.
نایب رئیس شورای امنیت یادآور شد: «بایدن عاقلانه تصمیم گرفت که ایالات متحده سیستمهای موشکی که قادر به حمله به روسیه هستند، به اوکراین نخواهد داد.
در غیر این صورت، نیروهای مسلح روسیه در صورت حمله به شهرهای ما، تهدید خود را عملی کرده و به مراکز اتخاذ این تصمیمات جنایتکارانه ضربه خواهند زد».
بورل: موافقت روسیه برای صادرات گندم از اوکراین ضروری است
جوزپ بورل، مسئول اصلی سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا از لزوم مذاکره با روسیه برای صادرات 20 میلیون تن گندم از اوکراین خبر داد.
وی این موضوع روز دوشنبه در بدو ورود خود به نشست سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل بیان کرد.
وی گفت: «ما در حال بررسی نحوه صادرات 20 میلیون تن گندم اوکراین هستیم.
این مسئله ساده نیست.
بدیهی است که به منظور استفاده از مسیرهای دریایی به توافق با طرف روسی نیاز داریم.»
پیش از این، برخی منابع دیپلماتیک در بروکسل گفته بودند که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال بررسی امکان راه اندازی یک ماموریت دریایی برای صادرات غلات از اوکراین هستند.
طبق این اطلاعات، اتحادیه اروپا آماده بسیج منابع لازم برای صادرات غلات، از جمله از بندر اودسا است.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه پیش از این گفته بود که ایالات متحده با محروم کردن اوکراین از ذخایر غلات، بحران غذایی در این را تحریک کرده است.
به گفته این دیپلمات، اظهارات کشورهای خارجی درباره مسدود کردن دریای سیاه توسط ارتش روسیه با واقعیت مطابقت ندارد و این کشور مرتباً کریدورهای بشردوستانه در مسیرهای دریایی را باز میکند.
تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینکهای زیر بخوانید:
انتهای پیام/