خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خطر تشدید فرونشست زمین بر اثر استخراج نفت و گاز- اخبار محیط زیست - اخبار اجتماعی تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | دوشنبه، 09 خرداد 1401 - 09:53
نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که استخراج نفت و گاز نیز می‌تواند یکی‌دیگر از عوامل تسریع فرونشست زمین باشد, این پروژه‌ها می‌توانند موجب سست شدن سازه‌های زیرزمینی و تسریع فرونشست زمین شوند.
فرونشست،زمين،كاهش،زيرزميني،مطالعه،جهاني،ساحلي،سطح،آب،جهان،قر ...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تقریباً تمامی شهرهای ساحلی جهان در حال فرونشست هستند؛ در این مطالعه پژوهشگران 99 شهر ساحلی را مورد بررسی قرار دادند و داده‌های آن‌ها حاکی از آن است که همه آن‌ها به سرعت در حال فرونشست هستند.
این مطالعه نشان داده است که توسعه شهری و کاهش آب‌های زیرزمینی، فشار مضاعفی را بر سطح زمین (به سمت پایین) وارد می‌کند.
در بسیاری از این شهرهای ساحلی، فرونشست زمین علاوه بر بالا رفتن سطح دریاها به خاطر گرمایش زمین، خطر وقوع سیلاب‌ها را دوچندان کرده است.
به نقل از مجله علمی دیسکاور، مت وی، استادیار اقیانوس‌شناسی دانشگاه رود آیلند آمریکا، و نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: هرجا که نگران افزایش سطح دریا هستید، باید نگران فرونشست زمین نیز باشید.
در حالی که فرونشست زمین در شرق آسیا رایج‌تر است، ولی آقای وی و همکارانش آن را در ایالات متحده، اروپا، و استرالیا نیز مشاهده کرده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که فرونشست یک پدیده جهانی با پیامدهای جهانی است.
پژوهشگران معتقدند که علت اصلی فرونشست زمین، در سراسر جهان، کاهش آب‌های زیرزمینی است اما کاهش آب به تنهایی علت این مسئله نیست.
پروژه‌های ساختمانی بزرگ اغلب باعث فشرده شدن خاک زیر خود می‌شوند و همین‌طور هنگام ساختمان‌سازی آب زیادی را با پمپ از زیرزمین استخراج می‌کنند.
استخراج نفت و گاز نیز می‌تواند یکی‌دیگر از عوامل تسریع فرونشست زمین باشد, این پروژه‌ها می‌توانند موجب سست شدن سازه‌های زیرزمینی و تسریع فرونشست زمین شوند.
فرونشست‌ زمین از نظر زمین‌شناسی، بستگی به زیربنای محلی دارد؛ محله‌ای که بر روی خاک‌های آبرفتی نرم بستر رودخانه‌ها ساخته شده نسبت به محله‌ای که بالای سنگ بستر محکم گرانیتی ساخته شده، بیشتر مستعد فرونشست است.
همین‌طور مناطقی که روی لایه آب‌زا قرار دارند، بیشتر در معرض فرونشست ناشی از کاهش آب‌های زیرزمینی هستند.
آقای وی امیدوار است که تحقیقات او باعث ایجاد انگیزه در شهرداری‌ها برای توجه به فرونشست شود.
به گفته وی، زمانی که یک شهر بداند فرونشست در کجا بیشتر رخ می‌دهد، می‌تواند منطقه را تحت بررسی و ارزیابی قرار داده و اقداماتی برای محافظت از آن انجام دهد.
با رشد سریع و گسترش شهرها در سراسر جهان درک ما از پیامدهای ناخواسته آن‌ها نیز افزایش می‌یابد.
تحقیقات تیم پژوهشی آقای وی، نشان می‌دهد که چگونه این پیامدها وقتی با تأثیرات جهانی تغییرات آب و هوایی ترکیب شوند، می‌توانند مشکلات بزرگ و منحصر به فردی را ایجاد کنند.
این مطالعات همچنین یادآور می‌شوند که کاهش فاجعه در مقیاس جهانی و محلی می‌تواند از طریق مشاهده، ارزیابی، و پیش‌بینی دقیق، به بهترین وجه ممکن انجام شود.
انتهای پیام/