خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ترکیه سفیر آمریکا را احضار کرد

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | یکشنبه، 01 خرداد 1401 - 21:24
وزارت خارجه ترکیه سفیر آمریکا را به دلیل هشدار به شهروندان درباره اعتراضات اخیر در آنکارا احضار کرد.
تركيه،سفارت،آمريكا،هشدار،پليس،احضار،خارجه

وزارت خارجه ترکیه امروز (یک‌شنبه) «جفری فلیک» سفیر آمریکا، را به دلیل هشدار سفارت واشنگتن به شهروندانش در آنکارا احضار کرد.
به گزارش ای‌بی‌سی، سفارت آمریکا در آنکارا به تازگی به شهروندان آمریکایی در ترکیه برای شرکت در یک گردهمایی سیاسی هشداری صادر کرده بود، این تجمع در مخالفت با نحوه رفتار پلیس با معترضان و روش‌های کنترل جمعیت پلیس در تجمعات انجام شد.
رسانه‌های دولتی ترکیه گزارش دادند امروز وزارت خارجه ترکیه برای ابراز انتقاد خود به این هشدار سفارت آمریکا، سفیر واشنگتن را احضار کرد.
سفارت آمریکا در تاریخ ۱۸ مه (۲۸ اردیبهشت) و پیش از تظاهرات شامگاه شنبه حزب جمهوریخواه خلق (CHP) در استانبول، پیامی را در وب سایت خود منتشر کرد.
در این هشدار سفارت به شهروندان آمریکایی در ترکیه آمده است: «پلیس ملی ترکیه در گذشته از تدابیری از جمله آب‌پاش، گاز اشک‌آور و پرتابه‌های غیرکشنده برای کنترل جمعیت در اعتراضات استفاده کرده است.
احتمال آن زیاد است که اقدامات مشابهی در این تظاهرات هم به کار گرفته شود.»
خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه هم به نقل از منابع ناشناس وزارت خارجه گزارش داد که جفری فلیک احضار شد تا دولت ترکیه بتواند «ناراحتی خود از ادعا‌های بی‌اساس در هشدار آمریکا» ابراز کند.
سفارت آمریکا مدعی است که پلیس ترکیه در گذشته از «گلوله‌های واقعی، شوک‌های الکتریکی، گاز اشک‌آور و اقدامات خشونت‌آمیز» برای سرکوب معترضان استفاده کرده است.