راه اندازی ۴ کمپ ترک اعتیاد ویژه بانوان در استان همدان
همدان - دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان گفت: ۴۵ کمپ ترک اعتیاد در استان همدان وجود دارد که از این تعداد ۴ مورد مخصوص بانوان و ۴۱ مورد ویژه آقایان است

به گزارش خبرنگار مهر، سید رسول حسینی صبح شنبه در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان با اشاره به برنامه ریزی برای پاکسازی مناطق آلوده به مواد مخدر در استان همدان که به صورت مستمر انجام میشود، گفت: ایمن سازی محیطهای اطراف مراکز آموزشی و جمع آوری معتادان متجاهر از اقدامات انجام شده در سال گذشته بوده است.
حسینی از تعمیر و بازسازی سولههای مرکز ماده ۱۶ رسالت خبر داد و با بیان اینکه ظرفیت مرکز نگهداری معتادان متجاهر استان با مدیریت سپاه افزایش یافته است، گفت: با محوریت دستگاه قضائی، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و بهزیستی ۱۵۰ معتاد متجاهر از سطح شهر جمع آوری شدند.
وی از برگزاری ۳ جلسه در مرکز ماده ۱۶ رسالت در شهرستان کبودرآهنگ خبر داد و با بیان اینکه سال گذشته ۱۰ استان کشور موظف جمع آوری ۴ هزار معتاد متجاهر شدند که همدان نیز در بین این استانها قرار داشت، گفت: ۴۵ کمپ ترک اعتیاد در استان همدان وجود دارد که از این تعداد ۴ مورد مخصوص بانوان و ۴۱ مورد ویژه آقایان است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان با بیان اینکه به صورت مشترک اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان و بهزیستی از این کمپها بازدید داشتهاند، گفت: در جمع بندی طرح کشوری کرامت که در شهرستان ملایر انجام شد اقدامات خوبی صورت گرفته است.
برگزاری کارگاههای آموزشی برای دانش آموزان
وی با یادآوری اینکه از بین ۴۲۹ شهرستان کشور ملایر در استان همدان و فلاورجان در استان اصفهان به عنوان پایلوت اجرای طرح کشوری کرامت انتخاب شدند، اظهار داشت: برگزاری کارگاههای آموزشی برای دانش آموزان، دانشجویان و کارمندان دولت و به طور کلی جامعه مخاطب توسط کمیته پیشگیری صورت گرفته و مردم از آموزشهای عمومی بهره مند شدند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان به آموزش فنی و حرفهای به بهبود یافتگان و افراد تحت تکفل آنها نیز اشاره کرد و با بیان اینکه این آموزشها به صورت رایگان در حال انجام است از تهیه و اجرای بیش از ۵۰۰ برنامه آموزشی و علمی در راستای مبارزه با مواد مخدر خبر داد و گفت: استفاده از توان سازمانهای مردم نهاد و اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر و فعال شدن بیش از ۶۰ سمن به صورت مستقیم در این زمینه از دیگر اقدامات به شمار میرود.
حسینی از برنامهریزی برای سطح بندی سمنها خبر داد و با بیان اینکه این اقدام برای نخستین بار در کشور اجرا میشود، گفت: کمیته مقابله شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان راهکارهای اجرایی برای مقابله با کشت شاهدانه و خشخاش تدوین کرده که این راهکارها به کل استانهای کشور ارائه شده است.
وی با بیان اینکه مجمع خیرین نیز برای مبارزه با مواد مخدر دست به کار شدند، اظهار داشت: ایجاد اشتغال برای بهبود یافتگان در دستور کار این مجمع است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان به ۵ تیرماه سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و با بیان اینکه انتظار داریم استفاده از سازمانهای مردم نهاد در اجرای امور و مشارکت آنها در برنامههای اجرایی لحاظ شود، گفت: خوشبختانه وضعیت همدان مطلوب است و طرح شیوع شناسی اعتیاد همدان رتبه ۲۱ کشور را دارد و به لحاظ پاکی استان اقدام شده است.
مخدر سالویا در حال انتشار در کشور است
وی با یادآوری اینکه مخدر سالویا در حال انتشار در کشور است، اظهار داشت: این ماده توهم زاست و کشفیات چشمگیری از آن در استان همدان نداشتیم که علت آن را میتوان به کشت نشدن گروه نعناعیان در همدان ربط داد.
حسینی با بیان اینکه در آستانه ۵ تیرماه سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر برنامههای در نظر گرفته شده که باید نمود کافی داشته باشد، گفت: باید جذب اعتبارات را پیگیری کرد و در صورت برخورد با مشکل در پیگیری اعتبارات موارد برای رفع گزارش شود.
وی از ارتباط با فرمانداران به عنوان رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در شهرستانها خبر داد و گفت: عملکرد فرمانداران ارزیابی میشود.
وی با یادآوری اینکه طی سالهای قبل استان همدان در کشور در بین ۳۳ شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر رتبه ۳۰ را داشت اما سال گذشته در بین ۱۰ استان برتر کشور بودیم، گفت: تعداد معتادان متجاهر استان همدان به قدری نیست که در کشور در صدر باشیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان تاکید کرد: باید جامعه را به سمت خود درمانی هدایت کرد.