حرکت کُند ماشین فرهنگ و هنر خراسان شمالی توسط مدیر فعلی
مدیر مسئول موسسه ایده در خراسان شمالی طی انتقاداتی شدید نسبت به وضعیت فعلی مدیریت فرهنگ و ارشاد استان گفت: مدیریت حسین فرخنده، حرکت ماشین فرهنگ و هنر استان را کند کرده است.

مدیر مسئول موسسه ایده در خراسان شمالی طی انتقاداتی شدید نسبت به وضعیت فعلی مدیریت فرهنگ و ارشاد استان گفت: مدیریت حسین فرخنده، حرکت ماشین فرهنگ و هنر استان را کند کرده است.
خبرگزاری فارس خراسان شمالی، بجنورد؛ «سرمایه زدایی جایگزین سرمایهگذاری در فرهنگ و هنر خراسان شمالی.
استاندار محترم؛ عمر ما را مهلت امروز و فردای تو نیست، من که یک امروز مهمان توام فردا چرا؟
(زمان میگذرد و ما فرصتهای همزیستی با هنر را از دست میدهیم).
نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی هم که اهمیتی به انتقاد نمیدهند» این متن، مطلبی بود که طاهر خرمی؛ مدیر فعلی سالن گلشن بجنورد، مدیر موسسه فرهنگی هنری ایده، سرمایهگذار و تهیهکننده بسیاری از برنامههای فرهنگی هنری استان طی سالهای گذشته، در صفحات مجازی خود منتشر کرده بود.
به همین منظور با وی تماس گرفتیم و قرار مصاحبه گذاشتیم زیرا متن منتشرشده بهشدت رنگ و بوی انتقاد داشت.
انتقادات خرمی در فضای مجازی
«مدیریت، چشمانداز، نگاه توسعهای» کلماتی بود که به نظر او در دستگاه فرهنگ و ارشاد استان بههیچوجه وجود ندارد و همین موضوع باعث دلسردی و گلایهمندی بخش خصوصی و کُند شدن حرکت ماشین فرهنگ و هنر استان شده است.
طاهر خرمی صحبت خود را اینگونه آغاز کرد: «مدیریتی در فرهنگ و ارشاد استان وجود ندارد، از طرفی میگویند بخش خصوصی باید سرمایهگذاری کند اما به این فکر نمیکنند که سرمایهگذاری قواعد خاص خودش را دارد، بخش خصوصی وقتی مدیریتی در حوزه فرهنگی نبیند حماقت نخواهد کرد که با سرمایهگذاری در این بخش متضرر شود.»
«من در سالن گلشن سرمایهگذاری کردهام، سالنی را تحویل گرفتم که مانند نهالی در حال خشک شدن بود و اکنون آن نهال را به بهرهوری رساندهام.
سال گذشته با هزینه شخصی خود و بدون هیچگونه حمایتی از ارشاد مهمترین بخش این سالن؛ سینما را با مجهز کردن به پرده نمایش بزرگ ازلحاظ کیفی ارتقا بخشیدیم و سپس حدود سه ماه قبل با رایزنی با سازمان برنامهوبودجه استان مبلغی حدود 200 میلیون تومان را برای خریداری دستگاه دیتا پروژکتور درخواست کردیم که این مبلغ مصوب، ابلاغ و تخصیص دادهشده است و درحالیکه خریداری این دستگاه سه روز بیشتر زمان نمیبرد، اداره کل ارشاد هیچگونه اقدامی برای خرید انجام نداده و این در شرایطی است که نوسانات ارز را داریم و این دستگاه نیز دستگاهی خارجی است.» خرمی این سخنان را درحالیکه ما را به سالن سینما برده بود و تجهیزات رانشانمان میداد گفت.
طاهر خرمی
این سرمایهگذار بخش خصوصی همچنین ادامه داد: «از طرفی سال گذشته قرارداد سه ساله برای اجاره گلشن بستهام که بنا به آن قرارداد باید به مدت سه سال این قرارداد هرساله تمدید شود، اما اکنون اداره کل ارشاد میگوید قرارداد تمدید نخواهد شد و سالن دوباره به مزایده گذاشته میشود که اگر قرار به این بود باید در ابتدای امر به بنده میگفتند.»
اما آیا در حال حاضر مشکل طاهر خرمی با اداره کل فرهنگ و ارشاد استان صرفاً تمدید قرارداد است؟
این سؤال را در ادامه صحبتهایش پرسیدیم که در پاسخ گفت: در این خصوص شکایتهای لازم را انجام داده و منتظر پاسخ دادگاه است.
به گفته طاهر خرمی مشکل اصلی همان شیوه مدیریت و نبود برنامه است و درباره این موضوع نیز بیان کرد: «مسئله قرارداد نیست، مسئله دلسرد کردن بخش خصوصی و بیبرنامگی است.
در حوزه فرهنگ و هنر، اداره کل فرهنگ و ارشاد هیچ برنامه کوتاهمدت و بلندمدتی ندارد، اگر اکنون از آنها بپرسید چرا سالن گلشن را به بخش خصوصی واگذار میکنند و چرا خود اداره آن را بر عهده نمیگیرند، یا اگر واگذار میکنند میخواهند به کجا برسند و در این چشمانداز جایگاه بخش خصوصی، جایگاه اداره کل و جایگاه مردم بهعنوان ذینفعان اصلی چیست پاسخی نخواهند داشت، پس مشکل اصلی با اداره فرهنگ و ارشاد استان نبود سیستم مدیریتی مناسب و راهبردی است.»
مدیرمسئول موسسه ایده همچنین ادامه داد: بحث دیگر نبود فرآیند شایستهسالاری است تا مجموعههای مرتبط با این سازمان بر اساس تعریف ارزیابی و معیارهای قانونی مشخص عمل کنند.
اداره کل وظیفه خود را صرفاً در اعطای مجوز مؤسسات فرهنگی هنری میداند اما مسیری برای این مؤسسات ندارد.
هیچگونه معیار و تعریف قانونی برای ارزیابی عملکرد این مؤسسات وجود ندارد تا بر اساس آن عمل کنند و خروجی کار آنها بر اساس استانداردهای لازم پیش برود و در انتها عملکردهای برتر سنجیده و به مردم معرفی شود.
درنهایت فضای بین مؤسسات فضای بلبشو و رقابتی خواهد شد که گاها به خاطر نبود سیستمی درست با رذالت توأم خواهد شد.
انتقادات خرمی در فضای مجازی
وی افزود: بهعنوانمثال موسیقی فاخر مقامی از شاخصههای فرهنگی، هنری و تاریخی این استان است.
لذا تفاوت موسسهای که به این بخش فخیم میپردازد و در آن سرمایهگذاری و برنامهریزی انجام میدهد با موسسهای که صرفاً به موسیقی تجاری پاپ میپردازد در چیست؟
این تفکیک و ارزشگذاری بر عهده این سازمان است که بهعنوان متولی دولتی و قانونی بوده اما این کار را انجام نمیدهد.
«بهشخصه بهعنوان مدیرمسئول موسسه فرهنگی هنری، هر شاخصی که تاکنون بر مبنای آن عمل کردهام بهصورت وجدانی و اخلاقی بوده زیرا هیچگونه تعریف قانونی تاکنون به من ابلاغ نشده است.»
او صحبتهای خود را بابیان اینکه روحیه محافظهکارانه مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان باعث کاسته شدن از سرعت ماشین فرهنگ و هنر استان شده است ادامه داد و بیان کرد که برای توسعه باید ریسک کرد و شهامت داشت، کسی که شهامت برخورد با موانع را نداشته باشد نمیتواند مسیری توسعهای را مدیریت کند و نتیجه مدیریت محافظهکارانه روزمرگی است.
طاهر خرمی مصداقی در خصوص این ادعا بیان کرد و گفت: حدود 4 ماه قبل نامهای به مدیرکل زدم که به استناد قانون، فروش اینترنتی بلیت کنسرت ضرورت دارد، لذا استناد قانونی بدهید که علت ممنوعیت فروش اینترنتی چیست، اما باگذشت چهار ماه مدیرکل هیچ پاسخی نداده است.
مدیری که ابتداییترین آداب و مکاتبات اداری را نمیداند و جواب بخش خصوصی را نمیدهد چگونه میشود از چنین شیوهای انتظار توسعه داشت و پیروی او از شعار اقتصاد مقاومتی یا رونق تولید را باور کرد؟
حسین فرخنده
ما همچنین در خصوص جلسهای که استاندار با اهالی فرهنگ و هنر استان برگزار کرده بود از او سؤال کردیم که پاسخ داد: جلسه استاندار مانند تمام کسانی که در آن مقام با اصحاب فرهنگ و هنر جلسه گذاشته بودند فرمالیته و صرفاً نمایش اینکه بگویند ما به این بخش اهمیت میدهیم بود و الا تجربه ثابت کرده است مصوبات ما در جلسات مانند حروف والی هستند، نوشته میشوند اما خوانده نمیشوند.
وی در انتهای مصاحبه بابیان اینکه دستگاههای دولتی بخش خصوصی را ناامید میکنند و بهجای ایجاد فضای دلگرمکننده آنها را با موانع مواجه میکنند بیان کرد: مدیرکلها میآیند و میروند اما من بهعنوان بخش خصوصی هستم که میمانم پس بدون هیچ ترسی انتقاداتم را بیان میکنم.
انتهای پیام/ر