خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دوحه خواستار رفع همه مشکلات حجاج قطری شد

فارس | برگزیده، بین‌الملل | جمعه، 20 اردیبهشت 1398 - 13:32
وزارت اوقاف و امور اسلامی قطر در بیانیه‌ای از دولت سعودی خواست تا همه مشکلات مربوط به حج عمره قطری‌ها در ماه مبارک رمضان را رفع کند.
قطر،سعودي،عربستان،قطري،حجاج،حج،اسلامي،مناسك،اوقاف،بيانيه،امور

وزارت اوقاف و امور اسلامی قطر در بیانیه‌ای از دولت سعودی خواست تا همه مشکلات مربوط به حج عمره قطری‌ها در ماه مبارک رمضان را رفع کند.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزارت اوقاف و امور اسلامی قطر روز جمعه بیانیه‌ای را در راستای «برداشتن همه موانع به روی حجاج قطری در ماه مبارک رمضان» صادر کرد.
به گزارش روسیا الیوم، قطر در این بیانیه خود از دولت سعودی خواست تا «همه تسهیلاتی را که برای شهروندان عضو شورای همکاری خلیج(فارس) و کشورهای عربی و اسلامی در نظر می‌گیرد، برای حجاج قطری هم در نظر بگیرد».
وزارت اوقاف و امور اسلامی قطر افزود: «پروزاهای هوایی مستقیم از دوحه به جده همچنان ممنوع است و علاوه بر آن، راه زمینی به روی قطری‌هایی که برای ادای مناسک حج قادر به سفر هوایی به عربستان نیستند، همچنان بسته است».
وزارتخانه یاد شده در بیانیه خود به اقدامات تحریک‌ آمیز رسانه‌‌های سعودی علیه حجاج قطری‌‌ اشاره کرد و گفت که «آنچه نگران‌کننده است، ادامه اقدامات تحریک‌آمیز رسانه‌ای علیه حجاج قطری است که سلامت آنها را در معرض خطر قرار می‌دهد».
در این بیانیه بار دیگر از عربستان سعودی خواسته شد تا «در رفتارهای تبعیض‌آمیز علیه قطری‌ها تجدیدنظر و از سیاسی کردن مناسک حج خودداری کند».
رییس کمیته ملی حقوق بشر قطر(NHRC) هم چندی پیش در دیدار با رییس کمیته آزادی های مذهبی اتحادیه اروپا گفته بود که «سیاست عربستان همچنان بر پایه سیاسی کردن مناسک دینی استوار بوده و این کشور از حج به عنوان ابزاری سیاسی استفاده می‌کند».
این مقام قطری مسئولان سعودی را در برابر رعایت کامل و بی قید و شرط حقوق مذهبی قطری‌ها مسئول دانست و اتحادیه اروپا را به انجام مسئولیت اخلاقی خود در برابر عربستان دعوت کرد.
چهار کشور عربستان، امارات، مصر و بحرین در 5 ژوئن 2017 (15 خرداد 96) با متهم کردن قطر به حمایت مالی از تروریسم ارتباط خود را با این کشور قطع کردند.
این کشورها 13 شرط برای از سرگیری روابط با قطر اعلام کردند که دوحه تاکنون به هیچ یک از این شروط عمل نکرده و معتقد است که تحریم کنندگان هیچ سند قابل قبولی برای تایید ادعای خود ندارند.
انتهای پیام/م