استان اردبیل نیازمند راهاندازی مراکز تشخیص بیماری و ارائه روشهای پیشگیرانه است- اخبار اردبیل - اخبار استانها تسنیم
گروه استانها - رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل گفت: نیازمند کارهای اساسی و مهمی با راهاندازی کلینیکهای تشخیص بیماری و ارائه روشهای پیشگیرانه هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، علی محمدیاناردی صبح امروز در دیدار هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی با استاندار اردبیل اظهار داشت: استان اردبیل علیرغم داشتن پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص به تعداد یک هزار و 568 نفر اما همچنان با کمبود پزشک مواجه است و در زمینه تخت بیمارستانی و زیرساختهای درمانی نیز از میانگین کشوری عقب هستیم.
وی بیان کرد: استان اردبیل نیازهای فراتری از آمار موجود دارد و در این زمینه با داشتن 12 بیمارستان و 2 هزار و 366 تخت بیمارستانی باید همچنان با تخصیص اعتبارات ویژه به این بخش بتوانیم کمبودها و نیازهای استان را برطرف کرده و نیازهای استان را به صورت مطلوب برآورده کنیم که به همین منظور علاوه بر تربیت نیروهای انسانی در حوزه سلامت اختصاص اعتبارات نیاز است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل بیان کرد: افزایش 20 درصدی پذیرش دانشجوی رشتههای پزشکی در سال تحصیلی مهمترین چالش حوزه آموزش دانشگاه علوم پزشکی استان است و از نظر امکانات آموزشی با مشکل مواجه هستیم و در طول 2 سال گذشته آسیب جدی به زیرساختهای موجود وارد شده است.
محمدیاناردی تصریح کرد: هماکنون با توجه به شرایط کنونی شاهد افت شاخصهای بهداشتی و درمانی استان هستیم اما خوشبختانه ارزیابی ارائه خدمات درمانی و بهداشتی به جامعه قابل قبول است و روند مناسب واکسیناسیون و کاهش فوتی و بستری از نتایج خدمات ارائه شده در کشور و استان است که برای ما بسیار حائز اهمیت است.
لزوم راهاندازی کلینیکهای تشخیص بیماری و ارائه روشهای پیشگیرانه
سیدحامد عاملی استاندار اردبیل نیز در ادامه اظهار کرد: نیازمند کارهای اساسی و مهمی با راهاندازی کلینیکهای تشخیص بیماری و ارائه روشهای پیشگیرانه هستیم که به همین منظور باید مطالعات لازم در راستای اجرایی شدن آن انجام شود تا علت یابی بروز بیماریها در سطح استان انجام شود.
وی بیان کرد: باید برنامهریزیهای اساسی برای ارتقای وضعیت سلامت استان اردبیل انجام یابد و انجام اقدامات مربوطه برای تامین و جذب اعتبارات برای خرید نیازمندیهای تجهیزاتی در بیمارستانها و مراکز درمانی در طول سال مبنای کار است که در این زمینه باید برنامهریزیهای لازم برای جذب و پیگیری اعتبارات در دستور کار باشد.
استاندار اردبیل افزود: اعتبارات لازم برای اجرای اسکلت بندی بیمارستان نجفزاده اردبیل نیز تامین شده و تلاش بر این است شاهد بهرهبرداری از این بیمارستان تا 3 سال آینده باشیم که در این زمینه دایر شدن برخی رشتههای استراتژیک از جمله اقدامات مورد نظر در این زمینه با هدف برگزاری دورههای آموزشی نیازمند برنامهریزی است.
عاملی افزود: شناسایی زمینه بیماریهای احتمالی و ارائه راهکارهای اساسی در این زمینه با هدف پیشگیری از بیماری جزو اولویتهای اساسی است که در این زمینه با آگاهسازی مردم نسبت به شناسایی زمینه بیماریهای احتمالی باید مورد توجه واقع شود که در این زمینه درصدد هستیم آمار بیماریهایی که در استان اردبیل بالاست به صورت اساسی بررسی و ورود پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: تلاش برای بهبود وضعیت استان در تمامی حوزهها جزو اولویت مهم و اساسی است و باید برای حل مشکلات استان در بلند مدت اقدامات قابل ملاحظهای برای استان انجام یابد تا هزینههای تحمیلی ناشی از کرونا به حوزه درمان نیز تا حدودی جبران شود و امری لازم و ضروری است تا برنامهریزیهای لازم در این زمینه مورد توجه باشد.
انتهای پیام/142/س