خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عطرگل محمدی در گلستان‌های نیشابور پیچید/ برداشت گل‌ محمدی از گلستان‌های نیشابور- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 20 اردیبهشت 1401 - 09:32
گروه استان‌ها ـ معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور از برداشت گل‌محمدی از سطح 13هکتار گلستان‌های این شهرستان خبرداد.
شهرستان،برداشت،گل،تن،محمدي،هكتار،جمله،توليد،غنچه،بارور،گياه

محمد علی فرهمند راد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در نیشابوراظهارداشت:برداشت گل محمدی شهرستان در وضعیت مناسبی است و با همت کشاورزان تولید کننده برداشت این محصول آغاز شده است .
اقدامات ترویجی و کلاس‌های آموزشی جهادکشاورزی از جمله اقدامات حمایتی در این زمینه محسوب می‌شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر13 هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت گل محمدی قرار گرفته است که حدود 9 هکتار آن بارور و 4هکتار آن غیر بارور است.
انتظار می‌رود از سطح باغات بارور ، معادل 20 تن محصول برداشت شود که درآمد ناخالصی معادل 10میلیارد ریال را برای کشاورزان به همراه دارد.
فرهمندراد افزود: از این مقدار تولید گل محمدی شهرستان حدود 12 تن به خارج شهرستان ارسال و 4 تن بصورت غنچه و4 تن بصورت تازه فروشی به بازار عرضه می‌شود و با وجود 12 واحد صنعتی و خانگی مقدار10تن آن که تولید 10هزار لیتر گلاب می‌کند در شهرستان نیشابور گلاب‌گیری می‌شود .وجود آفت و بیماری‌های کمتر، قیمت مناسب، هزینه جاری پایین، مقاومت نسبت به خشکی و سرمازدگی این گیاه از جمله عوامل موثر بر رشد توسعه آن محسوب می‌شود.
معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور خاطرنشان کرد: توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی از جمله تهیه اسانس، گلابگیری، مرباسازی و تهیه غنچه خشک از جمله ضروریات فعالیت‌های جانبی در راستای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال زایی این محصول است.
وی ادامه داد: با توجه به جوان بودن گلستان‌های موجود میانگین برداشت در شهرستان 2200 کیلوگرم در هکتار است و این در حالی است که در سال چهارم بیشترین میزان تولید را دارد که میانگین آن3000 کیلوگرم در هکتار برآورد می‌شود.
فرهمندراد تصریح کرد: گل محمدی به صورت قلمه و پاجوش از آذرماه تا پایان اسفندماه کشت می‌شود و از فروردین تا اردیبهشت ماه به صورت گلبرگ و غنچه برداشت می‌شود.
این گیاه ١٢ سال گل می‌دهد و صرفه اقتصادی آن از سال سوم چشمگیر است، و بعد از ١٢سال شاخه این گیاه به اندازه ٢� سانتی متر بریده و باغستان جدید احداث می‌شود.
انتهای پیام/281/ش