خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نگرانی مقام سابق سعودی از تصویب لایحه نوپک- اخبار آسیای غربی - اخبار بین الملل تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | دوشنبه، 19 اردیبهشت 1401 - 14:53
وزیر سابق نفت عربستان سعودی اعلام کرد که لایحه نوپک به آمریکا اجازه می‌دهد از سازمان اوپک به بهانه دستکاری قیمت نفت در بازارهای جهانی شکایت کند و هیچ کشوری از اوپک پلاس مستثنی نخواهد بود.
آمريكا،نفت،تصويب،اوپك،لايحه،بهانه،عربستان،قيمت،جهاني،قانون،ا ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «محمد سالم سرور الصبان» وزیر سابق نفت عربستان اعلام کرد : قانون موسوم به «نوپک» به دادگستری آمریکا این اختیار را می‌دهد که به بهانه اعمال انحصار، علیه کشورهای صادرکننده نفت پرونده تشکیل دهد و ممکن است عربستان سعودی و امارات از جمله آنها باشند که هیچ کشوری از عضو اوپک پلاس از این شکایت مستثنی نخواهد بود.
روزنامه سعودی «سبق» روز یکشنبه به نقل از الصبان نوشت: این لایحه به شکل قدیمی در سال 2008 تصویب شد، اما به بهانه اعمال انحصار به امضای روسای جمهور قبلی نرسید.
وی افزود: امتناع قبلی دولت‌های آمریکا به این بهانه بود که حاکمیت کشورها را نقض می‌کند و این فرصت را برای سایر کشورها فراهم می‌کند تا علیه دولت آمریکا پرونده‌هایی را مطرح کنند و این شرط همچنان وجود دارد که به سختی می‌توان آن را پذیرفت.
وی گفت : در لایحه مذکور هیچ کشوری در «اوپک پلاس» مستثنی نخواهد شد.
برای در نظر گرفتن منافع خاص آمریکا و جزئیات بیشتر در مورد اینکه تحریم‌ها چیست و اینکه آیا این تحریم‌ها شامل توقیف «اموال کشورهای عضو اوپک» در آمریکا می‌شود، ممکن است زود باشد و اکنون تمرکز باید بر روی احتمال امضای یا عدم امضای آن توسط « جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا باشد.
الصبان در ادامه افزود: در صورت تصویب این قانون راهکارهای مختلفی برای مقابله با این قانون وجود دارد که از آن جمله می‌توان به کاهش صادرات نفت به آمریکا، نقدینگی دارایی‌های مالی اعضای «اوپک پلاس» در آمریکا و پذیرش سایر ارزها به عنوان یک قانون اشاره کرد.
وی تاکید کرد: باید تاثیر هر گام برداشته شده بر بازار جهانی نفت و تعادل آن که اولین وظیفه این اتحاد است ،بررسی شود تا در ایجاد کمبود یا مازاد در بازارها نقشی نداشته باشد.
وی درباره دلایل اعلام لایحه نوپک گفت: دلایل زیادی از جمله قیمت بالای فرآورده‌های نفتی در داخل آمریکا وجود دارد و پیش بینی می‌شود که تحریم‌های روسیه با توجه به اوکراین تشدید شود.
همچنین واکنش به عدم پاسخگویی عربستان و امارات به درخواست جو بایدن مبنی بر افزایش تولید نفت از دلایل دیگر این اعلام این لایحه می‌باشد.
اخیرا یک کمیته سنای آمریکا در حالیکه که دولت بایدن در پی جنگ اوکراین با افزایش قیمت‌های انرژی دست و پنجه نرم می‌کند، طرحی را به تصویب رساند که در صورت تصویب نهایی، به این کشور اجازه می‌دهد از سازمان اوپک به بهانه دستکاری قیمت نفت در بازارهای جهانی شکایت کند.
لایحه موسوم به نوپک در گذشته نیز در آمریکا تصویب شده بود اما تاثیری بر قیمت نفت در بازارهای جهانی نداشت و اکنون درحالی بار دیگر اجرایی می شود که قیمت نفت در جهان در بالاترین سطح خود قرار دارد.
عربستان در سال 2019 تهدید کرد در صورتی که واشنگتن لایحه نوپک را تصویب کند، نفت خود را به ارزی به غیر از دلار می‌فروشد؛ اقدامی که می‌تواند دلار را تضعیف کند و از نفوذ آمریکا در تجارت جهانی و توان واشنگتن برای اعمال تحریم علیه کشورها بکاهد.
قیمت‌های بسیار بالای نفت به تلاش‌های یک دهه گذشته در آمریکا جهت قرار دادن اوپک تحت قوانین عدم اعتماد این کشور جان تازه‌ای داده است.
زمانی که در کنگره آمریکا در سال 2007 یک نسخه از این طرح را به تصویب رساند، «جورج بوش» رئیس جمهوری پیشین آمریکا اعلام کرد به دلیل اختلال در عرضه نفت و اقدامات تلافی جویانه علیه منافع آمریکا، آن را وتو خواهد کرد.
با ادامه جنگ و درگیری در اوکراین و افزایش مخالفت‌های اروپا و آمریکا علیه اقدامات روسیه، اکنون کاهش وابستگی اروپا به نفت و گاز مسکو به یک دغدغه برای اروپاییان تبدیل شده و آنان در تلاش برای اتخاذ راهکارهایی به منظور کاهش وابستگی به روسیه هستند.
انتهای پیام/