سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بلاتکلیفی سامانه ثبت آمار و اطلاعات مسکن استان لرستان/ 90 درصد گرانی مسکن ناشی از شبکه‌های مجازی است- اخبار لرستان - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 17 اردیبهشت 1401 - 20:18
گروه استان ها- مدیرکل صنعت، معدن و تجارت لرستان با اشاره به اینکه 90 درصد مشکلات مسکن این استان از برنامه‌های شبکه‌های مجازی است، گفت: سامانه اطلاعات مسکن لرستان بلاتکلیف مانده‌ و باید راه‌اندازی شود.
مسكن،لرستان،املاك،افزايش،معدن،اجاره،تجارت،صنعت،استان،اشاره،م ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد ، بهمن جعفری عصر امروز در جلسه بررسی افزایش بی‌رویه قیمت مسکن و اجاره‌بها در سطح لرستان که به ریاست استاندار و با حضور معاونین استاندار، فرمانداران شهرستان‌ها و مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط برگزار شد، با اشاره به دلایل افزایش اجاره در این استان، اظهار داشت: دلایل متعددی همچون کمبود مسکن ارزان‌قیمت برای جامعه هدف، مسائل و مشکلات ناشی از بیماری کرونا، عدم ثبات اقتصادی، کاهش سرمایه‌گذاری در حوزه ساخت‌وساز، نبود سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در بازار اجاره مسکن، افزایش فشار و کاهش توان اقتصادی مردم از مهم‌ترین دلایل افزایش اجاره‌بها در لرستان است.
وی با اشاره به آمار مشاورین املاک در لرستان افزود: 297 مشاور املاک در کل این استان وجود دارد که دارای پروانه کسب است و 257 مشاور املاک فاقد پروانه هم در لرستان داریم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت لرستان با اشاره به وجود دو هزار و 907 واحد صنفی در زمینه مشاور املاک در این استان عنوان کرد: یکهزار و 147 مشاور املاک در شهرستان خرم‌آباد وجود دارد.
وی با بیان اقدامات لازم جهت پلمب مشاورین املاک فاقد پروانه با همکاری اتاق اصناف و پلیس اماکن ظرف مدت یک ماه، بیان کرد: یکی از راهکارهایی که در کوتاه‌مدت تأثیرگذار است، جلوگیری از انتشار قیمت‌های کاذب توسط مشاورین املاک در برنامه دیوار است.
جعفری گفت: به جرات می‌توان گفت 90 درصد مشکلات حوزه مسکن و افزایش اجاره‌بها در لرستان از طریق برنامه‌های نرم افزاری در فضای مجازی انجام می‌شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت لرستان با اشاره به انجام گشت‌های مشترک با اداره تعزیرات در راستای نظارت بر فعالیت مشاورین املاکی که به‌صورت زنجیره‌ای قیمت‌ها را افزایش می‌دهند، خاطرنشان کرد: سامانه‌ای به‌نام اطلاعات مسکن در این استان برای ثبت آمار و اطلاعات مسکن داریم که بلاتکلیف مانده‌ است.
جعفری اظهار داشت: قراردادهای منعقده و اجاره مسکن به‌صورت دیجیتال و آنلاین در سامانه اطلاعات مسکن ثبت می‌شود، اما این سامانه در استان لرستان فعال نیست و متولی آن سه دستگاه راه‌وشهرسازی، ثبت اسناد و املاک و سازمان صنعت، معدن و تجارت است.
وی افزود: از مسئولان دستگاه‌های ذیربط تقاضا داریم که نشستی درخصوص راه‌اندازی سامانه اطلاعات مسکن داشته باشیم تا به موضوع شفاف‌سازی قیمت‌های مسکن کمک نماید.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت لرستان با اشاره به بازنگری در کمیسیون اجاره، عنوان کرد: در حال حاضر دستمزد یک‌ سوم اجاره ماهیانه عنوان‌شده در قولنامه‌ها و در فروش هم نیم‌درصد است.
وی بیان کرد: مطابق مصوبات ستاد ملی کرونا قرار بر این بوده که در سال‌های 1399 و 1400 تنها 25 درصد افزایش اجاره‌بها نسبت به سال‌های قبل داشته باشیم، در حالی که این‌گونه نیست و لزوم نظارت در این بخش هم ضروری است.
جعفری با ارائه یک پیشنهاد در راستای سرمایه‌گذاری و عرضه مسکن، گفت: اگر تعداد طبقات آپارتمان‌ها افزایش یابد به میزان عرضه مسکن کمک می‌کند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت لرستان خاطرنشان کرد: همچنین باید پیش‌بینی بسته‌های حمایتی برای مستأجران توسط بانک‌های عامل نیز در راستای حمایت از مستأجران در شورای بانک‌ها مطرح شود.
انتهای پیام/ن