خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 18 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آمادگی بلاروس برای توسعه روابط تجاری با ایران/ زمینه سرمایه‌گذاری شرکت‌های ایرانی در بلاروس فراهم می‌شود- اخبار هرمزگان - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 17 اردیبهشت 1401 - 13:31
گروه استان‌ها- سفیر جمهوری بلاروس در تهران با بیان اینکه بلاروس و ایران نقاط مشترک زیادی برای همکاری در اختیار دارند، گفت: امکانات و زیرساخت‌های بندر شهید رجایی و توسعه همکاری‌های تجاری بین دو کشور دارای اهمیت ویژه‌ای برای جمهوری بلاروس است .
بلاروس،بندر،رجايي،شهيد،جمهوري،سفير،ديدار،ايران،تجاري،عنوان،ك ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، دیمیتری کالتسوفسفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار جمهوری بلاروس و هیئت همراه صبح امروز با علی‌رضا محمدی کرجی‌ران مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان دیدار و در مورد شرایط توسعه روابط تجاری دو کشور گفت‌وگو کردند.
سفیر جمهوری بلاروس هدف از این دیدار را آشنایی با ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بندر شهید رجایی به عنوان یکی از حلقه‌های اصلی کریدور شمال جنوب عنوان کرد.
کالتسوف در این دیدار با اشاره به تحولات اخیر منطقه و شرق اروپا تصریح کرد: جمهوری بلاروس تمایل ویژه به ترانزیت کالاهایی از طریق ایران که مبدا و یا مقصد آنها بلاروس باشد، دارد و در این رابطه ظرفیت‌های بندر شهید رجایی و بندر امیرآباد را حائز اهمیت می‌داند.
وی سفیر جمهوری بلاروس تاکید کرد: این کشور برای ترانزیت انواع کالاها می‌تواند از ظرفیت بنادر و راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران استفاده ‌کند.
سفیر بلاروس در تهران در این رابطه با اشاره به همکاری‌های تجاری بلاروس با کشورهای چین و هند، گفت: بلاروس آمادگی ترانزیت انواع کالا از طریق بنادر شهید رجایی و امیرآباد دارد.
وی با بیان اینکه بلاروس و ایران نقاط مشترک زیادی برای همکاری در اختیار دارند، یادآور شد: امکانات و زیرساخت‌های بندر شهید رجایی و توسعه همکاری‌های تجاری بین دو کشور دارای اهمیت ویژه‌ای برای بلاروس است.
کالتسوف خاطرنشان کرد: آماده‌ایم سطح مبادلات تجاری را ارتقا دهیم و زمینه حضور و سرمایه گذاری شرکت‌های ایران را در کشورمان فراهم کنیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در تشریح ظرفیت‌ها و مزیت‌های بندر شهید رجایی بیان کرد: 80 درصد ترانزیت کشور از طریق بندر شهید رجایی انجام می‌گیرد و 75 درصد کانتینرهای ایران و ترانزیتی از این بندر تخلیه و بارگیری می‌شود.
علی‌رضا محمدی کرجی‌ران با بیان اینکه بندر شهید رجایی تجربه 2 میلیون و 700 هزار TEU کانیتنر در کارنامه خود داشته است، افزود: سال گذشته حدود 1,7 میلیون TEU کانتینر از بندر شهید رجایی تخلیه و بارگیری شد.
وی از دیگر مزیت‌های بندر شهید رجایی اتصال این بندر به راه‌ آهن عنوان کرد و ادامه داد: بیش از 55 کیلومتر خط راه آهن در این بندر وجود دارد.
سفیر جمهوری بلاروس پس از این دیدار از بخش‌های مختلف بندری و کانتینری بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری و کانتینری ایران بازدید کرد.
در بازدید سفیر جمهوری بلاروس از بندر شهید رجایی، "دنیس زدوروف" رایزن ارشد سفارت و "رومان سوبولوف"، مدیر اجرایی در امور اقتصادی یکی از شرکتهای بخش خصوصی حضور داشتند.
بازدید از منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، دیدار با رییس دانشگاه هرمزگان، رییس و اعضای کمیسیون‌های تخصصی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس، دیدار با استاندار هرمزگان و شهردار بندرعباس نیز از دیگر برنامه‌های سفیر جمهوری بلاروس و هیات همراه در این سفر دو روزه به بندرعباس می‌باشد.
"بلاروس" یک سرزمین دور از دریا در اروپای خاوری است که با کشورهای روسیه، اوکراین، لهستان، لیتوانی و لتونی هم‌مرز است پایتخت آن شهر مینسک است و شهرهای مهم دیگر آن برست، گرودنو، گومل، موگلیف و ویتبسک هستند.
این کشور تحت عنوان جمهوری بلاروس شناخته می‌شود.
انتهای پیام/864/ش