اجرای طرح تشدید نظارت بر خبازیهای استان سمنان پس از گلایه استاندار- اخبار سمنان - اخبار استانها تسنیم
گروه استانها- تشدید نظارت بر نانواییهای استان سمنان بلافاصله پس از تذکر استاندار این استان نسبت به این مهم، موضوعی است که بار دیگر امیدها را نسبت به اقدام جهادی دولتمردان به نفع مردم زنده کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، همین چند روز قبل بود که استاندار سمنان نیز همراه و همصدا با شهروندان، از کیفیت نان در برخی نانواییهای این استان انتقاد کرد؛ موضوعی بار دیگر که نشان داد «حمایت از مردم» در دولت سیزدهم در حد شعار نمانده و «تأمین رفاه مردم» خط قرمز کارگزاران دولت مردمی است.
«مردم سمنان از کیفیت نان تولیدی در برخی نانوایی های مرکز استان گلایه مندند و لذا باید اقدام جدی در این خصوص انجام شده و نظارت جدی تر شکل گیرد.» این جملات سید محمدرضا هاشمی کافی بود تا ناظران با اقدامی جهادی و در کمتر از چند روز طرح تشدید نظارت بر نانواییهای استان سمنان را کلید بزنند.
کیفیت پایین آرد در سمنان؛ از شایعه تا واقعیت...
محمدرضا کاملی رئیس اداره نظارت بر بازار سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان معتقد است: کیفیت آرد و نحوه طبخ، دو مقوله مهمی است که در کنار یکدیگر برای تأمین رضایتمندی شهروندان از کیفیت نان نانواییها قرار دارند.
وی میافزاید: در کنار لزوم مرغوبیت آرد و گلوتن گندم، مهارت فنی شاطران در نانواییها نیز میتواند در کیفیت نان بسیار مؤثر باشد.
سعید رحیمیان، مسئول آزمایشگاه اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان نیز ضمن رد برخی شایعات در خصوص کاهش کیفیت آرد اختصاصی به نانواییها در بعضی از روزها عنوان میکند: کیفیت آرد اختصاصی به نانوایی های استان سمنان به صورت مستمر بررسی شده و آرد اختصاص یافته به برای پخت نان در استان سمنان مشکل کیفیت ندارد.
به گفته وی، در پایش مستمر آرد اختصاصی به نانواییهای استان سمنان و در بازرسی از کارخانجات آرد این استان، میزان گلوتن، پروتئین و جذب آب آرد به صورت مستمر بررسی میشود.
این کارشناس آزمایشگاهی مواد خوراکی با تأکید بر اینکه بیش از 80 درصد آرد مصرفی نانواییها در استان سمنان وارداتی است تصریح میکند که ارزش غذایی و کیفیت آرد مرفی در نانواییهای استان سمنان به صورت مداوم بررسی میشود و بنابراین امکان پایین بودن کیفیت آرد مصرفی در نانواییهای این استان اندک است.
البته این موضوع را مسئول واحد بازرسی جهاد کشاورزی شهرستان سمنان نیز به نوعی تأیید کرده میافزاید: با توجه به وارداتی بودن بخش زیادی از گندم مصرفی نانواییها و رصد مستمر کیفیت آرد، به نظر نمیرسد مشکلی در کیفیت آرد نانواییها وجود داشته باشد.
سید مجید نجاتی با اشاره به نقش شاطرهای شاغل در خبازیهای استان سمنان در افزایش کیفیت نان و توجه به همه عوامل در فرایند پخت نان از جمله به عملآوری خمیر، نوع مخمر مورد استفاده و میزان و نحوه گرمادهی به نان در این فرایند تأکید میکند که باید موضوع کیفیت نامناسب نان در نانواییها پیگیری شود.
هم کم فروشی و هم احتکار؛ کیفیت بخشی از تخلفات ناواییهای متخلف!
رئیس اداره نظارت بر بازار سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به نتیجه بازرسیهای مستمر از نانواییهای این استان خاطرنشان میکند؛ تنها در سه ماهه اخیز 360 مورد پرونده تخلف برای نانواییهای متخلف در استان سمنان تشکیل شده است.
کاملی اضافه میکند: از مجموع پروندههای تشکیل شده برای نانواییهای متخلف، 173 مورد مربوط به کم فروشی کم بودن وزن چانه نسبت به وزن مصوب بوده است.
به گفته این مقام مسئول، احتکار {آرد} هم از دیگر تخلفات نانواییهای متخلف استان سمنان در این مدت بوده است و 46 مورد احتکار نانواییهای این استان به مقامات مسئول گزارش شده است.
آن گونه که وی می افزاید: 225 مورد نیز تخلف عدم رعایت ساعات پخت و تعطیلی از سوی نانواییهای استان سمنان برای بازرسان سازمان جهاد کشاورزی این استان مسجل و پرونده این تخلفات به مراجه رسیدگی ارجاع شده است.
مسئول واحد بازرسی جهاد کشاورزی شهرستان سمنان نیز نظارت بر ورود و خروج همزمان آرد به نانواییها را از جمله موارد دائمی مدنظر بازرسان این واحدهای صنفی عنوان کرده و میافزاید: بدین منظور کارخانههای آرد موظف هستند که آرد مورد نیاز نانوایی ها در یک مرحله را حمل کند و بر این اساس تطبیق حواله آرد تحویل گرفته شده با موجودی آرد نانواییها در چک لیست بازرسیها از نانواییها قرار دارد.
به گزارش تسنیم، گرچه با انتقاد صریح استاندار سمنان در حمایت از مردم، موضوع نظارت بر نانواییهای این استان بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است؛ اما به طور حتم نمیتوان از نقش نظارتی مردم در افزایش کیفیت نان و کاهش تخلفات خبازیها چشمپوشی کرد.
به همین منظور سامانه 124 برای اعلام تخلفات احتمالی این واحدها و دیگر واحدهای صنفی در اختیا رمردم قرار گرفته است.
انتهای پیام/363/ش