رایزنی پوتین و بنت درباره اوکراین و خروج غیرنظامیان
رئیسجمهور روسیه در نامهای به نفتالی بنت درباره روابط میان دو طرف و تحولات اوکراین بحث کرد.

«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه، در نامهای به «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی، اعتقادش به دوستی و احترام متقابل را ابراز کرد و گفت که روابط میان روسیه و رژیم صهیونستی همچنان گسترش خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری تاس روسیه، کاخ کرملین در بیانیهای رایزنی امروز این دو مقام را تأیید و اعلام کرد که رئیسجمهور روسیه و نخستوزیر صهیونیستی درباره اوکراین بحث کردند.
پوتین همچنین به نخستوزیر صهیونستی گفت روسیه آماده است تا برای عبور غیرنظامیان از آزوفستال، در ماریوپل، گذرگاه امن فراهم کند، اما کییف باید به شبهنظامیان دستور دهد سلاحهای خود را زمین بگذارند.
همچنین نشریه یدعوت آحارنوت هم نوشت که ولادیمیر پوتین روز پنجشنبه در نامهای به «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی، گفت که دوستی روسیه با این رژیم همچنان گسترش خواهد یافت و در بخشی از این نامه نوشت: «روابط دو طرف که مبتنی بر دوستی و احترام متقابل است، به نفع مردم ما و امنیت خاورمیانه به رشد خود ادامه خواهد داد.»
این در حالی است که همزمان با تداوم درگیریها میان اوکراین و روسیه، اختلافات میان مسکو و تلآویو نیز بالا گرفته و به تنش لفظی و احضار سفیر رسیده است.
به تازگی «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه، در مصاحبه با شبکه ایتالیایی «مدیاست» در پاسخ به این سؤال که به چه دلیل در حالی که «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین، خود یک یهودی است، روسیه میگوید لازم به «نازیزدایی» اوکراین است، گفت که هیتلر نیز اصالت یهودی داشته است.
در واکنش به این پاسخ رژیم صهیونیستی با انتقاد شدید از این سخنان اعلام کرد که اظهارات لاوروف یک اشتباه «بخششناپذیر است» که «وحشت ناشی از هولوکاست نازیها» را نادیده میگیرد.
اسحاق هرتزوگ نیز در واکنش گفت: «من از سخنان وزیر امور خارجه روسیه شوکه شدم.
این اظهارات مرا بسیار عصبانی کرد و باعث اشمئزاز من شد.»
از طرفی وزارت خارجه روسیه به دنبال این تنشها با رژیم صهیونیستی اعلام کرد که مزدوران صهیونیست به نئونازیهای اوکراینی پیوستهاند و اعلام کرد: «مزدوران اسرائیلی در کنار جنگجویان گردان آزوف در اوکراین میجنگند.»
گردان آزوف یک هنگ نظامی راست افراطی در اوکراین است که متهم به حمایت از ایدئولوژی نئونازی و برتریگرایی سفیدپوستان هستند.
این واحد در ابتدا به عنوان یک گروه داوطلب در می ۲۰۱۴ از باند ملیگرای افراطی میهن پرست اوکراین و گروه مجمع ملی اجتماعی نئونازی تشکیل شد.
هر دو گروه وابسته به آرمانهای بیگانههراسی و نئونازی بودند و به مهاجران و افرادی که با دیدگاههای آنها مخالف بودند، حمله فیزیکی میکردند.
چند ماه پس از بازپسگیری شهر بندری استراتژیک ماریوپول از جدایی طلبان مورد حمایت روسیه، این واحد رسماً در ۱۲ نوامبر ۲۰۱۴ در گارد ملی اوکراین ادغام شد.