گلدشت اهواز همچنان درگیر مشکلات پساسیلاب؛ همکاری اهالی و شهرداری مشکلات را کمتر میکند
برخی مناطق حاشیه شهر اهواز اعم از گلدشت با وجود گذشت نزدیک به یک ماه از بحران سیلاب در اهواز همچنان درگیر مشکلات پساسیلاب است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، در فروردینماه امسال با سرازیر شدن سیلاب به سمت کلانشهر اهواز و شکسته شدن کانال سلمان در منطقه عین 2 سبب شد سیلاب به سایر مناطق شهری منطقه 6 کلانشهر اهواز اعم ازکوی سیاحی، کوی علوی، گلدشت و گلبهار سرازیر شود.
نیروهای مردمی به همراه نیروهای جهادی و سایر نیروهای عملیاتی وارد میدان شدند تا با ساخت سیل بند مانع از ورود آب به مناطق یاد شده شوند در نهایت با بسته شدن کانال سلمان خطر آبگرفتگی کامل در مناطق عین 2، کوی سیاحی، کوی علوی ، گلدشت و گلبهار رفع شد.
اعتراض اهالی منطقه 6 شهری کلانشهر اهواز از نحوه عملکرد شهرداری
نزذیک به یک ماه از وضعیت بحرانی سیلاب در مناطقه 6 اهواز گذشت است اما همچنان در مناطق یاد شده مشکلاتی از قبیل پس زدگی فاضلاب و تجمع آب در بخشی از خیابانهای این مناطق وجود دارد.
وضعیت موجود سبب سخت شدن تردد ساکنان در این مناطق شده به طوری که جمعی از ساکنان منطقه گلدشت، گلبهار، عین2 و کوی علوی در مورد وضعیت فاضلاب این مناطقبا حضور در هفتاد و هفتمین جلسه علنی شورای شهر اهواز نسبت به وضعیت پیش آمده اعتراض کردند و خواستار رفع هر چه سریعتر این مشکل شدند.
شکسته شدن سیل بند علت اصلی ورود آب به منطقه 6 شهری
عبدالزهرا سنواتی رئیس شورای شهر اهواز در اعتراض ساکنان مناطق عین 2، کوی سیاحی، کوی علوی، گلدشت و گلبهار گفت: گزارش شده است که سیلبند اطراف گلدشت را مجددا شکستهاند و فاضلابی که در پشت سیلبندها قرار داشت به جای اینکه وارد کانالها شود به منطقه گلدشت وارد شده است.
وی از مردم خواست تا بدون مشورت نسبت به شکستن سیلبندها اقدام نکنند زیرا هنوز ارتفاع آب پشت سیلبندها بالاتر از منطقه است و افزود: شکسته شدن سیلبند سبب میشود که آب پشت سد سیلبندها به مناطق گلدشت و گلبهار و حتی عین 2 وارد شود.
گلدشت و گلبهار محروم از ابتداییترین زیرساخت بهداشتی
اما محمد عتاب اهوازی شهردار منطقه 6 کلانشهر اهواز درباره پسزدگی فاضلاب و ماندهآبهای سیلاب در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، گفت: شکستگی که در کانال سلمان منطقه عین 2 رخ داد سبب شد که ادامه آب به سمت کوی سیاحی، گلدشت و گلبهار سرازیر شود.
وی افزود: ما توانستیم با استفاده از ماشینآلات و کمک اهالی منطقه چند کیلومتر خاکریز مستحکمی را در منطقه گلدشت بسازیم و جهت محکمکاری در برخی از نقاط سیلبندهای دولایه ساخته شد که این مدل سبب مهار سیلاب در پشت سیل بندها شد.
شهردار منطقه 6 اهواز با بیان اینکه بعد از ساخت سیلبندها دو مشکل ایجاد شد، گفت: مشکل اول این است که پشت خاکریزهای ایجاد شده خط القعر کل منطقه گلدشت قرار دارد و این موضوع سبب شد که آب راه فرار دیگری نداشته باشد و به عبارتی آب در گودال مانده و به جایی سرازیر نشده است.
وی با اشاره به مشکل دوم منطقه گلدشت بعد از ساخت سیلبند افزود: در منطقه گلدشت و گلبهار سیستم دفع فاضلاب وجود ندارد و ساکنان این مناطق از جویهای آبی که شهرداری احداث کرده است؛ استفاده میکردند و فاضلاب را به زمینهای خالی پشت منطقه هدایت میکردند.
اهوازی ادامه داد: خاکریزی که شهرداری احداث کرد سبب شد که فاضلاب مانند گذشته به سمت زمینهای خالی پشت منطقه هدایت نشود همچنین آب سیلاب نیز از آب فاضلاب بالاتر بود بنابراین برای رفع مشکل دو دستگاه پمپ گذاشتیم و فاضلاب جمعآوری شده را به پشت سیل بند منتقل میکردیم.
وی افزود: منتظر بودیم تا سطح آب پشت سیل بند تا حدی کاهش پیدا کند تا ماشینآلات با لایروبی نهرهای موجود سیلاب پشت خاکریز را به سمت کانال سلمان هدایت کنند.
شهردار منطقه 6 کلانشهر اهواز گفت: تعدادی از منازل در پشت خاکریز بودند که دچار آبگرفتگی شدند و ساکنان اعتراضاتی را داشتند که مجبور شدیم پمپها را جمع کنیم و این موضوع سبب شد که فاضلاب به علت تخلیه نشدن در سطح منطقه سرازیر و سبب اعتراض ساکنان شود.
وی افزود: اهالی منطقه گلدشت بعد از مذاکرات و اطلاع از دلیل موضوع با ساکنان معترض در پشت خاکریزها صحبت کردند و قرار شد که فاضلاب مانند روزهای گذشته از طریق پمپ جمع آوری به سمت سیلاب هدایت شود.
اهوازی گفت: قرار شد که همزمان با مکش فاضلاب از سطح منطقه سه دستگاه بیل مکانیکی لجن رو در حال احداث نهر از سمت کانال سلمان تا خط القعر دریاچه ایجاد شده برسند تا این آب مجددا به کانال برگردد.
وی ادامه داد: بعد از انتقال آب از پشت خاکریزها به کانال سلمان خاکریزها برای هدایت فاضلاب به نقطه قبلی تخریب میشوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بدون شک بخشی از مشکلات به وجود آمده بعد از سیلاب در اهواز حاصل کمکاری مجموعه شهرداری اهواز، آبفا و سایر دستگاههای مربوطه در دورههای گذشته است چرا که اگر زیرساختهای ابتدایی این مناطق قبل از ساخت و سازها انجام میشد خسارات سیلاب کمتر از عدد و رقم کنونی بود.
بنابراین شایسته است که شهرداری اهواز، شورای شهر اهواز و سازمان آبفای اهواز برای رفع مشکلات موجود در اسرع وقت وارد میدان عملیاتی شوند تا این مناطق حاشیهای به دلیل حاشیه بودن بیش از این مورد بی مهری و بی تفاوتی مسئولان قرار نگیرند.
گزارش از فاطمه بندری
انتهای پیام/ح