خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خاک‌برداری‌ها برای زباله‌ها تا زمان احداث زباله‌سوز انجام می‌شود

فارس | استان‌ها | پنجشنبه، 19 اردیبهشت 1398 - 15:38
بخشدار چهاردانگه با بیان اینکه تا زباله‌سوز راه‌اندازی نشود این معضلات ادامه‌دار بوده و باید برای دفن صحیح و بهداشتی آنها اقداماتی انجام شود، گفت: تصفیه‌خانه سایت دفن زباله حدود 24 هزار لیتر شیرابه در شبانه‌روز تصفیه می‌کند.
زباله،دفن،چهاردانگه،ساري،مازندران،سايت،فارس،منطقه،احداث،مركز ...

بخشدار چهاردانگه با بیان اینکه تا زباله‌سوز راه‌اندازی نشود این معضلات ادامه‌دار بوده و باید برای دفن صحیح و بهداشتی آنها اقداماتی انجام شود، گفت: تصفیه‌خانه سایت دفن زباله حدود 24 هزار لیتر شیرابه در شبانه‌روز تصفیه می‌کند.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، تعدادی از مخاطبان فارس مازندران در سامانه فارس من با ثبت سوژه نابسامانی وضعیت پسماند در مازندران خواستار پیگیری موضوع شدند.
در روزهای اخیر دغدغه مردم چهاردانگه بحث زباله در استان مازندران برای مردم و محیط زیست استان به چالشی تبدیل شده است که ظاهرا تا راه‌اندازی نیروگاه‌های زباله‌سوز، رهایی مشکلات ناشی از آن به آسانی امکان‌پذیر نیست.
منطقه پشتکوه در بخش چهاردانگه ساری نیز یکی از مناطقی است که زباله شهری و بیمارستانی مرکز مازندران حدود 14 سال به این منطقه برده و در محلی به نام گوی‌چاله دفن می‌شود.
انتقال زباله مرکز مازندران که قرار بود برای مدت کوتاهی به این منطقه برده شود در حال حاضر سال‌هاست که به پشتکوه منتقل می‌شود و سبب نارضایتی و نگرانی مردم منطقه شده است.
*وعده‌های عملی نشده مسؤولان
زباله شهرستان ساری قرار است تا راه‌اندازی کارخانه زباله‌سوز به چهاردانگه منتقل شود و رهایی مردم چهاردانگه فقط و فقط منوط به ساخته‌شدن و بهره‌برداری از زباله‌سوز واقع در جاده دریای ساری است.
مسؤولان ذیربط از استانداری، فرمانداری ساری و شهردار سابق مرکز مازندران قول‌هایی در ارتباط با احداث زباله‌سوز در در ساری داده بودند که هنوز به آن وعده، جامه‌‌عمل نپوشانده‌اند.
جلسات زیادی در ارتباط با آخرین وضعیت پیگیری انجام شده کارخانه زباله‌سوز تشکیل شده است، ناظر وضعیت احداث کارخانه زباله‌سوز پیشتر در مورد روند احداث زباله‌سوز ساری آن را نامناسب عنوان و بحث مشکل مالی و مطالبات و بدهی پیمانکار را مطرح کرد.
و حدود چند روز پیش نیز در جلسه پسماند استان در استانداری مازندران عنوان شد که زباله‌سوز مرکز استان برای راه‌اندازی به چیزی حدود 69 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
*خبرهایی تازه از چهاردانگه و نگرانی مردم
اکنون اما نگرانی‌هایی جدید از سوی مردم چهاردانگه در مورد خاک‌برداری‌هایی که در منطقه انجام می‌شود مطرح شده که خواستار پیگیری این امر و دلیل این خاک‌برداری‌ها شده‌اند.
در همین ارتباط و برای پیگیری صحت و سقم این موضوع خبرنگار فارس بحث خاک‌برداریی‌هایی که باعث نگرانی مردم در منطقه شد را از بخشدار چهاردانگه جویا شده است.
*خاک‌برداری خارج از سایت دفن زباله نیست
مرتضی جعفری بخشدار چهاردانگه در مورد این موضوع در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: این خاک‌برداری‌ها در خارج از سایت دفن زباله نبوده و در داخل محل دفن زباله و در راستای دفن بهداشتی زباله‌ها در حال اجراست.
وی افزود: به صورت منظم و حتی همین امروز هم با همراهی مسؤولان مربوطه از سایت دفن زباله بازدید انجام شده و فرماندار و مسؤولان شهرستانی نیز تمام تلاش خود را به‌کار بسته‌اند تا نیروگاه زباله‌سوز هر چه زودتر به سرانجام برسد.
*خاک‌برداری‌ها برای زباله‌ها تا زمان احداث زباله سوز انجام می‌شود
بخشدار چهاردانگه با بیان اینکه تا زباله‌سوز راه‌اندازی نشود این معضلات ادامه‌دار بوده و باید برای دفن صحیح و بهداشتی آنها اقداماتی انجام شود، خاطرنشان کرد: با همه اقدامات و پیگیری‌ها، زمان آغاز به‌کار زباله‌سوز ممکن است مدتی طول بکشد، پس اقداماتی جهت حفظ بهداشت و تامین سلامت طبیعت برای دفن بهداشتی زباله‌هایی که تا زمان راه‌اندازی زباله‌سوز به اینجا آورده می‌شود، در درون سایت انجام می‌گیرد.
* راه‌اندازی تصفیه‌خانه سایت دفن زباله
این مسؤول همچنین از بهره‌برداری تصفیه‌خانه مرکز دفن زباله در چهاردانگه خبر داد و افزود: تصفیه‌خانه سایت دفن زباله حدود 24 هزار لیتر شیرابه در شبانه‌روز تصفیه می‌کند و با استفاده از یک ماده معدنی شیرابه‌هایی که بر روی زمین در حرکت بوده‌اند جذب و آن را خنثی کرده تا وارد محیط‌زیست نشود.
جعفری با بیان اینکه در تمام کشور بالاخص شمال کشور دفن زباله در طبیعت به‌صورت معضل وجود دارد، بیان کرد: تمام تلاش دستگاه‌های متولی این است تا با خاک‌برداری اصولی و آهک پاشی و همچنین ایجاد تصفیه خانه برای تصفیه شیرابه زباله‌ها، آسیب‌ها به محیط زیست و منابع طبیعی کاهش یابد.
*اهمیت تفکیک زباله از مبدأ
جعفری به اهمیت موضوع تفکیک زباله از مبدأ اشاره کرد و یاد آور شد: باید از خودمان شروع کنیم و زباله را از خانه‌های خود تفکیک کنیم، با تفکیک زباله از مبدأ میزان تولید زباله کاهش یافته و کمک زیادی به منابع طبیعی و محیط زیست می‌شود.
به گزارش فارس، نیروگاه زباله‌سوز به حجم 450 تن در مساحت 4 هکتار در شهرک صنعتی شماره یک ساری در حال احداث است.
انتظار می‌رود که استانداری مازندران و فرمانداری و شهرداری ساری و متولیان دولتی مربوطه در استان مانند علوم پزشکی، محیط زیست، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی نیز پیگیری‌ها و تلاش‌های، بیشتر، مستمر و مؤثرتری در مورد تأمین اعتبار دولتی مورد نیاز برای بهره‌برداری از کارخانه زباله‌سوز انجام دهند تا مردم و طبیعت چهاردانگه از معضل زباله که سال‌هاست گریبان‌گیر آنها شده است، رهایی یابند.
انتهای پیام /86041/ج