خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

"گلابگیری تاج‌آباد" نطنز محل تولید و توزیع گلاب دربار شاه عباس صفوی/احیاء محل در دستور کار قرار گرفت- اخبار کاشان - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 11 اردیبهشت 1401 - 09:54
گروه استان‌ها- رئیس اداره میراث نطنز "گلابگیری تاج‌آباد" نطنز را محل تولید و توزیع گلاب دربار شاه عباس صفوی دانست و گفت: احیاء محل در دستور کار قرار گرفت.
نطنز،شهرستان،سنتي،گردشگري،گلابگيري،گلاب،محمدي،دستي،اداره،صنا ...

حسین یزدانمهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در نطنز ضمن اشاره به آغاز ایام و فصل گل و گلاب اظهار داشت: پس از ماه مبارک رمضان و اردیبهشت و خرداد، ماه گلابگیری سنتی در شهرستان نطنز فضای معنوی و معطری را ایجاد کرده است.
سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نطنز گفت: گلابگیری به صورت سنتی از گذشته‌های دور تاکنون در شهرستان نطنز و روستاهای اطراف مرسوم بوده است و دارای قدمت دیرینه است.
وی افزود: یکی از مراکز مهم و با ارزش تولید گلاب در فلات مرکزی ایران تاج آباد در 15کیلومتری نطنز واقع شده است؛ این بنای تاریخی و به جای مانده از دوران صفوی در این نقطه بنام"گلابگیری تاج‌آباد" دلیل متقنی براین موضوع است که در زمان صفویه گلاب ناب دربار شاه عباس صفوی در این مکان تولید و عرضه می‌شده است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نطنز افزود: در سال‌های اخیر با همت مالک مزرعه تاج‌آباد بیش از هشت هکتار از اراضی مجموعه به کاشت گل محمدی اختصاص یافته و با نصب دو دیگ در این ایام همه روز گلاب‌گیری انجام می‌شود.
وی ابراز داشت: مراسم سنتی گلاب‌گیری در اردیبهشت ماه و همزمان با شکوفا شدن گل‌های محمدی تصاویر بی‌بدیل و جذابی را علاوه بر همشهریان برای گردشگران ایجاد نموده و بسیار لذت‌بخش است.
یزدانمهر با بیان‌اینکه عطر دل‌انگیزی در این ایام در منطقه به مشام می‌رسد، افزود: بوی گل‌های محمدی فضای شهرستان نطنز را عطرآگین و مشحون از عطر گل‌های دیگر که در فصل بهار روئیده عجین نموده و انسان را به خدا نزدیکتر می‌سازد.
وی گفت: اخیرا طی پیشنهادی که اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تعدادی از مدیران اقامتگاه‌های سنتی مطرح کرده و در راستای توسعه صنعت گردشگری شهرستان نطنز و با توجه به اهمیت این صنعت در اشتغالزایی و جذب گردشگران اقامتگاه‌ها و بوم‌گردی‌های سنتی نیز هرکدام به صورت جداگانه و با سلایق خاص خودشان به جرگه گلابگیران سنتی پیوسته و همزمان با فصل برداشت گل محمدی در مزارع سطح این شهرستان می‌پیوندند.
سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نطنز گفت: واحدهای اقامتی به صورت خودجوش و به صورت زنده مراسم گلابگیری را به گردشگران و مسافرین که از اقصی نقاط به شهرستان نطنز سفر کرده و اقامت دارند اجرا و گلاب ناب را تولید و عرضه می‌کنند.
انتهای پیام/804/ی