خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حمایت همه جانبه از اقدام ایران در کاهش تعهدات برجامی و...

ایسنا | برگزیده، سیاسی | چهارشنبه، 18 اردیبهشت 1398 - 13:20
توقف فروش اورانیوم غنی شده و آب سنگین از امروز، تسلیم نامه رییس‌جمهور به سفرای کشورهای عضو برجام و ارسال نامه ظریف به موگرینی، ۶۰ روز مهلت به کشورهای باقیمانده در برجام برای اجرای تعهدات‌شان، واکنش پامپئو به تغییرات قریب‌الوقوع رویکرد ایران در قبال برجام، تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید سازمان پزشکی قانونی و... از جمله گزیده اخبار سیاسی ایسنا در روز چهار شنبه، هجدهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ است.
ايران،ملي،امنيت،شوراي،عضو،تاكيد،آمريكا،كشورهاي،رئيس،اسلامي،ب ...

توقف فروش اورانیوم غنی شده و آب سنگین از امروز، تسلیم نامه رییس‌جمهور به سفرای کشورهای عضو برجام و ارسال نامه ظریف به موگرینی، ۶۰ روز مهلت به کشورهای باقیمانده در برجام برای اجرای تعهدات‌شان، واکنش پامپئو به تغییرات قریب‌الوقوع رویکرد ایران در قبال برجام، تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید سازمان پزشکی قانونی و...
از جمله گزیده اخبار سیاسی ایسنا در روز چهار شنبه، هجدهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ است.
به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور در جلسه امروز هیات دولت گفت: دشمنان ایران یعنی تندروهای آمریکا، صهیونیسم و ارتجاع منطقه از آغاز با توافق برجام مخالف بودند.
روحانی با بیان اینکه طبق تصمیم شورای عالی امنیت ملی از طرف من امروز ۵ نامه به سران ۵ کشور باقیمانده در برجام ارسال شد، خاطر نشان کرد: در این نامه‌ها به طرف مقابل اعلام کردیم که ما یک سال به توصیه‌های شما عمل کردیم و صبر ما یک صبر استراتژیک بود.
ما یک سال حوصله و صبر کردیم و به تعهدات خود عمل کردیم، اما از امروز فروش مواد غنی شده و آب سنگین را متوقف می‌کنیم.
صبح امروز (۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸) سفرای کشورهای عضو برجام شامل آلمان، انگلیس، چین، روسیه و فرانسه به وزارت امور خارجه دعوت و نامه حجت الاسلام و المسلمین روحانی رئیس جمهور کشورمان توسط سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه به ایشان تسلیم شد.
همچنین طی نامه دیگری که امروز صبح توسط وزیر امور خارجه کشورمان برای خانم موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپایی در امور خارجی و سیاست امنیتی ارسال گردید جزئیات اقدامات ایران به اطلاع ایشان به عنوان هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام رسید.
خلاصه پیام ایران درباره خروج آمریکا از برجام از نظر «آشنا»
یک تحلیلگر مسائل بین الملل:اجازه ندهیم ترامپ در اجرای سیاست‌هایش موفق شود
بیانیه مهم شورای عالی امنیت ملی خطاب به کشورهای عضو برجام
شورای عالی امنیت ملی با صدور بیانیه‌ای خطاب به کشورهای عضو برجام، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، از امروز ۱۸ اردیبهشت ۹۸ برخی اقدامات خود در توافق برجام را متوقف می کند.
در بیانیه شورای عالی امنیت ملی کشورمان به کشورهای باقیمانده در برجام ۶۰ روز برای اجرای تعهدات خود بویژه در حوزه های بانکی و نفتی فرصت داده شده و تاکید شده است.
علاء‌الدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که «عدم توجه اروپایی‌ها به ضرب‌الاجل ۶۰ روزه ایران به ضرر آنها تمام خواهد شد» گفت: تصمیم شورای عالی امنیت ملی معقول و منطقی است، انتظار اروپایی‌ها هم برای عمل ما به تعهدات‌مان بی‌جاست.
رحیمی جهان‌آبادی: نیازمند اجماع ملی در داخل در مورد ضرب‌الاجل ۶٠ روزه برجام هستیم
سیدمصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: اقداماتی که دولت ایران در مقابله با بدعهدی آمریکا و خروج از برجام انجام داده است را باید آمریکا جدی بگیرد و ما را در احقاق حقمان درک کند.
همچنین حشمت‌الله فلاحت‌پیشه با اشاره به بیانیه شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: پیام جمهوری اسلامی ایران صلح‌آمیز بود نتیجه آن است که تا دو ماه آینده عملا اعضای باقی‌مانده برجام دعوت به مذاکره با ایران شده‌اند.
بعد از دوماه ممکن است دو اتفاق بیفتد.
ایران با این کار صلح‌آمیز توپ را در زمین اروپایی‌ها انداخته است.
بلومبرگ: ایران تعهدات خود در توافق هسته‌ای را کاهش می‌دهد
محمدرضا تابش: ضرب‌الاجل ۶۰ روزه ایران تصمیمی مقتدرانه و در جهت تامین منافع ملی است
وزیر دفاع فرانسه: هیچ چیز بدتر از خروج ایران از برجام نیست/ اروپا خواهان حفظ برجام است
محمد مهدی برومندی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلسنیز بیانیه شورای عالی امنیت ملی را مورد حمایت مجلس خواند و با بیان اینکه صبر جمهوری اسلامی ایران آستانه‌ای دارد افزود: مردم از وضعیت موجود ناراضی و معترض هستند به همین دلیل اقدام شورای عالی امنیت ملی مثبت و مورد حمایت و تاکید مجلس و نمایندگان و مردم خواهد بود.
یک کارشناس مسائل بین‌المل:اروپا می‌تواند در ۶۰ روز آینده، ایران و آمریکا را برای حضور در پای میز مذاکره ترغیب کند
یک عضو هیئت رئیسه مجلس: فشار تندروهای داخلی برای خروج ایران از برجام
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در پی بیانیه شورای عالی امنیت ملی کشور خطاب به کشورهای عضو برجام در صفحه توئیتر خود نوشت که ایران ایران پس از یک سال شکیبایی، اقداماتی را که آمریکا تداوم آن‌ها را غیرممکن ساخته است، متوقف می‌کند.
وی با تاکید بر اینکه اقدام ما در چارچوب اصول برجام است، افزود: اتحادیه اروپا و گروه E۳+E۲ روزنه باریکی برای برگرداندن (این وضعیت) دارند.
ظریف که برای دیدار با مقامات روسی به مسکو سفر کرده است در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آخرین اقدام ایالات متحده در روز ۴ مه ۲۰۱۹ در واقع اجرای برجام را غیر ممکن کرده است.
وی افزود: امروز نوبت دنیاست که به تعهدات خود در قبال ایران عمل کند.
شب گذشته(سه شنبه شب) مایک پامپئو، رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا شبانه و تحت تدابیر امنیتی شدید به عراق سفر کرد.
او به خبرنگاران گفت، هدف از این سفر این بوده که به مقام‌های عراقی نشان دهد که آمریکا از استقلال عراق حمایت می‌کند.
همچنین یک رسانه عراقی اعلام کرد که در جریان این سفر غیر منتظره، وزیر خارجه آمریکا و رئیس جمهور عراق در دیداری بر مساله تمدید معافیت های عراق از تحریم های ایران تاکید کردند.
پمپئو به خبرنگاران همراهش در این سفر درباره تغییرات ایران در رویکرد خود در قبال برجام گفت: من هم برخی از این گزارش‌ها را خوانده‌ام که نشان می‌دهد آن‌ها تغییراتی ایجاد خواهند کرد.
علی لاریجانی هم در دیدار با اعضای مجمع نمایندگان استان کرمانشاه بر اهمیت بازگشایی مرز خسروی و اتصال راه‌آهن کرمانشاه به عراق و سوریه تاکید کرد و گفت: من نیز این موضوع را پیگیری می کنم.
همچنین فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه ارتش جمهوری اسلامی ایران آماده مقابله به هر تهدیدی است، گفت: برای روزآمدسازی تجهیزات و سلاح‌های ارتش جهت مقابله با هر تهدیدی تلاش می‌کنیم.
مراسم تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید سازمان پزشکی قانونی کشور برگزار شد.
دراین مراسم احمد شجاعی، رئیس سابق سازمان پزشکی قانونی کشور با انتقاد از قانون منع به کارگیری بازنشستگان گفت که در اسلام شایسته گزینی و توانمندی ملاک است.
عباس مسجدی آرانی، رئیس جدید سازمان پزشکی قانونی کشور نیز بر پیگیری تکریم افراد و تسریع در ارائه خدمات تاکید کرد و گفت: عمده افرادی که به این سازمان مراجعه می‌کنند افراد دردمند هستند و تکریم این افراد و تسریع در ارائه خدمات از ضروریاتی است که باید پیگیری کنیم.
دراین مراسم همچنین حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای با اشاره حضور ناو آمریکایی در منطقه و مباحث مطرح شده پیرامون آن، گفت:با کدام ناو می‌خواهند این مردم را به هراس بیاندازند؟
مردم به این حرف‌ها و تهدیدها توجه نکنند.
معاون اول قوه قضائیه در حاشیه همین مراسم در پاسخ به این سوال که اقدامات و همکاری‌ها در راستای کنترل فضای مجازی به کجا رسیده است، گفت: بنده عضو شورای عالی فضای مجازی نیستم اما تا جایی که اطلاع دارم برای مدیریت این فضا تلاش‌هایی می‌شود.
همچنین باید از پیام رسان‌های داخلی بیشتر حمایت می‌شد.
انتهای پیام