خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خانه اخوت محل پرورش استعدادهای ناب بود

ایسنا | استان‌ها | شنبه، 27 فروردین 1401 - 16:31
یک منتقد ادبی و مدرس فلسفه گفت: از خصوصیات بارز اخوت این بود که تنها به خود نمی‌پرداخت، بلکه مراقب دیگران هم بود و جلسه‌های خانگی او محل پرورش استعدادهای ناب و نو شده بود.
اخوت،ادبي،اصفهان،مرحوم،كتاب،موحد،رحيم،محمد،بارز،منتقد،استعدا ...

ایسنا/اصفهان یک منتقد ادبی و مدرس فلسفه گفت: از خصوصیات بارز اخوت این بود که تنها به خود نمی‌پرداخت، بلکه مراقب دیگران هم بود و جلسه‌های خانگی او محل پرورش استعدادهای ناب و نو شده بود.
نشست ادبی مروری بر آثار محمد رحیم اخوت در صفحه مجازی موسسه فرهنگی هنری پیدایش برگزار شد.
ضیاء موحد، شاعر و منتقد ادبی با بیان اینکه مرحوم اخوت در حلقه اولیه اصحاب جنگ ادبی اصفهان غایب بود و از این بابت همواره تأسف می‌خورد، گفت: من با مرحوم اخوت در زمان انتشار نشریه زنده‌رود آشنا شدم و او را شخصیتی عاشق شعر یافتم که با شعوری ممتاز، شعر را از هر که بود همدلانه می‌خواند و تصحیح می‌کرد و همین ویژگی کمیاب او باعث شد که دیدارهای گاه به گاه ما همواره ادامه داشته باشد.
او ادامه داد: از خصوصیات بارز اخوت این بود که تنها به خود نمی‌پرداخت، بلکه مراقب دیگران هم بود و جلسه‌های خانگی او محل پرورش استعدادهای ناب و نو شده بود.
موحد با اشاره به کتاب «چهار فصل» محمد رحیم اخوت، بیان کرد: این کتاب نشانه دقت و انضباط او در رسیدگی به کارهای دیگران بود، وی در این کتاب با نگاه و بصیرت تازه‌ای به کارهای کیوان قدرخواه، محمد حقوقی و بنده پرداخته بود.
وی اضافه کرد: حال و هوای نوستالژیک نسبت به اصفهان، از خصوصیات بارز کار مرحوم اخوت بود، ایشان، مرحوم جمشید مظاهری و کیوان قدرخواه گنجینه‌های پرارزشی از اطلاعات بودند که با درگذشت‌شان این گنجینه‌ها در خاک رفت.
آنها همواره مشتاق گذار در محله‌های قدیمی اصفهان بودند و به‌گونه‌ای در این محله‌ها قدم برمی‌داشتند که گویی برای اولین بار است اصفهان را مشاهده می‌کنند.
این شاعر و منتقد ادبی گفت: در سال ۱۳۸۲ مهم‌ترین اثر مرحوم اخوت یعنی رمان «نام‌ها و سایه‌ها» چاپ شد و نام رحیم را به عنوان نویسنده داستان‌های کوتاه و بلند بر سر زبان‌ها انداخت، در این رمان ما نویسنده‌ای را می‌بینیم که به شگردها و مباحث مربوط به ساخت داستان‌نویسی و چرخش‌های زبانی با تغییر شخصیت‌ها کاملاً آگاه است.
او ادامه داد: تغییر زبان با تغییر شخصیت شگردی آشنا است، اما اجرای آن نیازمند اهلیت زبانی و مهارت فنی است که به نظر من نمونه اعلای آن مقاله «مفاوضه مولانا عقیل و جناب دکتر آلامد درباره خنیاگر کوهستان» از پرویز داریوش است که در سال ۱۳۳۹ چاپ شده و تمامی تکنیک‌های جیمز جویس را با چاشنی طنز در خود جای داده است.
موحد با بیان اینکه کتاب نام‌ها و سایه‌ها در جشنواره‌ای به‌عنوان کتاب برگزیده و ناگهان حذف شد، تصریح کرد: این اولین ضربه‌ای بود که به اخوت وارد شد، البته مسئله جایزه و احتیاج نویسنده به برگزیده شدن نیست، بلکه مشکل دست کم گرفتن کار نویسنده و زحمات اوست، در هر صورت این آغاز صادر نشدن مجوز برای آثار او بود.
او اضافه کرد: محمد رحیم اخوت در این سال‌های آخر هر روز شکسته‌تر از پیش می‌شد، چراکه همه درها را به روی خود بسته می‌دید و از آنجا که نویسندگی تمام عشق او بود، دچار ناامیدی عجیبی شد.
استاد مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت: اخوت از معدود افرادی بود که می‌شود گفت کاملاً آشنا به ادبیات فارسی و مسلط به مهارت نویسندگی بود و با این تسلط به خوبی می‌توانست شاگردان و نویسندگان جوان را راهنمایی کنند.
به گزارش ایسنا و به گفته موحد، امروز باید پرسید که چرا در اصفهان پس از جُنگ ادبی، حلقه‌های استوار و مداومی تشکیل نشده و علی‌رغم وجود استعدادهای بسیار در اصفهان و سهم نویسندگان اصفهانی در نشر، صداها در این شهر خاموش است.
در حالی که وجود این حلقه‌ها، جلسات و تجمع استعداد، نتایج مثبت بسیاری خواهد داشت.
انتهای پیام