خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

700 روستای استان فارس مستعد تنش آبی/ ظرفیت کنونی سدهای منطقه 50 درصد است- اخبار فارس - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 27 فروردین 1401 - 15:18
گروه استان‌ها - معاون عمرانی استاندار فارس با بیان اینکه در حال حاضر 700 تا 800 روستا و 70 _ 80 درصد از شهرهای استان دارای تنش یا مستعد تنش هستند، گفت: این در حالی است که 50 درصد ظرفیت سدهای استان آب دارد.
آب،شيراز،استان،مترمكعب،مصرف،درصد،روستا،فارس،خط،اقدام،شرب،شهر ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمود رضایی ظهر امروز در سلسله نشست‌های مدیران پاسخگو با موضوع آب با اشاره به وضعیت استان فارس اظهار داشت: استان فارس 5 میلیون جمعیت دارد که اگر هر نفر در طول سال 100 مترمکعب آب مصرف کند، 500 میلیون مترمکعب مصرف آب شرب می‌شود که این علاوه بر مصرف کشاورزی و صنعت است.
وی با بیان اینکه سهم کشاورزی 90 درصد و سهم صنعت و شرب روی هم 10 درصد است، گفت: 80 میلیون مترمکعب کل سهم استفاده صنایع استان از آب است که نسبت به کشاورزی درصد خیلی کمی است.
معاون عمرانی استاندار فارس با بیان اینکه 9 سد در استان احداث شده که 3 میلیارد مترمکعب ظرفیت این سدها است، افزود: ظرفیت کنونی سدها 50 درصد است که البته از آب موجود بخشی برای پایداری سد است، بخشی تبخیر می‌شود، بخشی برای محیط زیست، بخشی برای کشاورزی و بخشی برای شرب و صنعت مصرف می‌شود.
رضایی با بیان اینکه آب شهرستان شیراز از چاه و خط سد درودزن است، عنوان کرد: خط یک سال‌ها پیش کشیده شده و خط دوم نیز بخشی انجام شده و تکمیل آن می‌تواند در تابستان آب شیراز را تامین کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 700 تا 800 روستا و 70 _ 80 درصد از شهرهای استان دارای تنش یا مستعد تنش هستند، تصریح کرد: پروژه‌هایی در حال اقدام است تا مشکل آبرسانی به شهرها و روستاها برطرف شود که انتقال آب از دریا یکی از مهم‌ترین اقدامات این عرصه است.
معاون عمرانی استاندار فارس با بیان اینکه 400 میلیون مترمکعب سهم استان از دریا است، گفت: انتقال 135 میلیون مترمکعب در فاز اول به عنوان خط میانی در دست اجرا است.
رضایی با بیان اینکه موضوع دیگر استفاده از پساب تصفیه‌خانه‌ها و فاضلاب است که برای صرفه‌جویی و آبرسانی به صنایع از این پسآب استفاده می‌شود، عنوان کرد:
آب اولویت اول استان است و بخش عمده اعتبارات عمرانی به آب اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه چندین سد بزرگ در دست اقدام داریم که 700 میلیون مترمکعب به ظرفیت کنونی اضافه می‌کند، تصریح کرد: استفاده از پساب فاضلاب برای صنعت نیز در نظر گرفته شده است.
معاون عمرانی استاندار فارس با بیان اینکه ممنوعیت استفاده از آب شرب برای باغ شهری‌ها و کشت برنج کماکان ادامه دارد، گفت: سوآپ آب نیز از دیگر موارد در دست اقدام است که به نوعی معامله و معاوضه آب بین مناطق است.
مطلقا جیره‌بندی در شیراز نداریم
علی‌جان صادق‌پور، مدیرعامل آبفای استان فارس نیز در این نشست با بیان اینکه 4 هزار و 100 روستا و 115 شهر تحت پوشش آبفا است، اظهار داشت: برای 2 هزار و 150 روستا خدمات‌رسانی مستقیم و مابقی غیرمستقیم انجام می‌شود و در قالب یک میلیون و 126 هزار مشترک خدمات رسانی صورت می‌گیرد.
وی با بیان اینکه 37 هزار کیلومتر شبکه اصلی و فرعی و خطوط انتقال وجود دارد، گفت: 85 درصد از منابع آبی استان از ظرفیت آب‌های زیرزمینی و 15 درصد از منابع سطحی است و سرانه تولید 312 لیتر بر شبانه روز است اما در روستا 216 لیتر بر شبانه‌روز و در شهر 176 لیتر مصرف می‌کنند.
مدیرعامل آبفای استان فارس با بیان اینکه آنچه مشکل ایجاد کرده برداشت‌های بیش از حد و بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی است، افزود: 78 شهر در آستانه تنش آبی قرار دارند اما هیچ شهری نیست که مشکل نداشته باشیمو 490 روستا به صورت سیار آبرسانی می‌شوند.
صادق‌پور با بیان اینکه قراردادی با بسیج سازندگی داریم تا این تعداد روستا نیز کاهش یابد، بیان کرد: 950 روستا با تنش آبی روبه‌رو هستند این در حالی است که دیگر اجرای پروژه‌ها و هزینه‌کرد برای تامین آب پاسخگو نیست بلکه باید مدیریت مصرف را مدنظر داشته باشیم.
وی با بیان اینکه دیگر امکان حفر چاه در روستاها نیست، عنوان کرد: چاره‌ای جز استفاده درست از آب به ویژه در آب شرب نداریم البته اتمام پروژه‌های نیمه تمام و استفاده از منابع جدید از اقداماتی است که در دستور کار قرار گرفته اما راهکار اساسی اصلاح الگوی مصرف و شیرین‌سازی آب دریا است.
بهمن بهروزی، مدیرعامل آبفای شیراز نیز با بیان اینکه 70 تا 75 درصد از آب شهرستان شیراز از آب زیرزمینی تغذیه می‌شود که عمر آنها مشخص نیست، گفت: شهرستان شیراز دو خط آبرسانی دارد، خط اول که 100 هزار مترمکعب آب وارد می‌شود و در خط دوم نیز فاز یک به بهره‌برداری رسیده و فازهای دیگر توسط آب منطقه‌ای پیگیری می‌شود.
وی با بیان اینکه 785 هزار مترمکعب در روز برای 830 هزار مشترک آب نیاز است، گفت: به ازای هر نفر 170 لیتر باید آب تولید کنیم و جز این باشد با مشکل مواجه می‌شویم
که در این راه کنترل مصارف و مدیریت مصرف موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
بهروزی با بیان اینکه مدول 3 و 4 تصفیه خانه شیراز هم در دست اقدام است، افزود: در شهر صدرا هم یک تصفیه خانه افتتاح شد و یک تصفیه خانه هم در غرب صدرا در دست اقدام گرفته است.
مدیرعامل آبفای شیراز با بیان اینکه در روستاهای شهرستان شیراز نیز اصلاح شبکه را در دستور کار قرار دادیم و نصب 20 مخزن نیز تا پایان خرداد تمام می‌شود، افزود:اگر همکاری خوبی صورت گیرد و مشترکان بین 10 تا 15 درصد مصرف خود را کنترل کنند مشکل و سختی تابستان حل می‌شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره مشکلات آب در تابستان تاکید کرد: جیره‌بندی مطلقا در شهرستان شیراز نداریم.
بهروزی همچنین در پاسخ به دیگر سوالات ادامه داد: برای تصفیه خانه لوکال قبلا اقدام کردیم که با همکاری شهرداری انجام شود اما هنوز به نتیجه نرسیدیم.
درباره شهرک صنعتی نیز مجوز واگذاری پساب را نداریم فقط باید از طریق سرمایه‌گذار باشد، اگر قانون اجازه واگذاری مستقیم بدهد آماده هستیم که پساب را به شهرک صنعتی واگذار کنیم.
انتهای پیام/424/ی