نوباوه: خلق آثار هنری فاخر یکی از راههای مقابله با تهاجم فرهنگی است
طی هفته گذشته انتشار کلیپهایی از همخوانی دانشآموزان با آهنگ غربی در مدارس واکنش های بسیاری را به همراه داشت، فاجعه اما زمانی بیشتر مشخص میشود که کلامِ و واژههای این آهنگ بسیار مستهجن است.

به گزارش خبرگزاری فارس، عصر ایرانیان نوشت: طی هفته گذشته انتشار کلیپهایی از همخوانی دانشآموزان با آهنگ غربی در مدارس واکنش های بسیاری را به همراه داشت تا اینکه سرانجام روز گذشته وزیر آموزش و پرورش ۳ متخصص را مأمور بررسی این موضوع کرد و از پلیس فتا برای پیگیری موضوع درخواست کمک کرد؛ بیژن نوباوه نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفت: تنها راهکار مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن خلق آثار هنری فاخر است.
هفته گذشته فضای مجازی تحت تاثیر کلیپهایی بود که از همخوانی دانشآموزان در مدارس ضبط شده بود.
دانش آموزان در این کلیپها آهنگی را همخوانی میکنند که خوانندهاش خارجنشین است و وقتی هم در ایران بود، زیرزمینی محسوب میشد.
فاجعه اما زمانی بیشتر مشخص میشود که کلامِ این آهنگ بسیار مستهجن است.
واژهها و عباراتی در این آهنگ به کار رفته که نگارنده از نوشتن آنها پرهیز دارد.
آیا پخش آهنگ در مدارس ممنوع میشود ؟
راحتترین کار و دمدستی ترین برخورد با این اوضاع حذف پرسش و صورتِ مسئله است؛ یعنی از همین فردا مسئولان وزارت آموزش و پرورش ابلاغیهای به مدارس بدهند تا پخش آهنگ در مدارس و در زنگهای تفریح و اوقات فراغت دانشآموزان ممنوع شود.اما آیا این کار راه حل این مشکل است؟
بیشک چنین نیست و باید در ابتدا علت وقوع این مسئله را بررسی کرد و سپس به راهکارها اندیشید.مگر غیر از این است که دانشآموزان به علت اقتضای سِنشان نیاز به شادی و نشاط دارند و مگر غیر از این است که یکی از راههای تامین این نشاط استفاده از موسیقیهای شاد و البته سالم است.طی همین دو سال گذشته ویدیوهای زیادی از همخوانی دانشآموزان در مدارس منتشر شده بود اما هیچ کدام از این ویدیوها نگران کننده نبود.
وقتی دانشآموزان آثار خوانندگان داخلی را میشنوند و میخوانند نباید هم نگران باشیم کلامی که خوانندگان داخلی به کار میبرند، عاری از واژههای مستهجن است و تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را هم با خود دارد.
در عین حال خوانندگان داخلی تمام شئونات لازم را چه در کلیپها و چه در کنسرتهایشان رعایت میکنند.
پس پخش آثار داخلی در مدارس کشور نه تنها با واکنش منفی مواجه نمیشد، بلکه نوعی نشاط و شادیِ مناسب در مدارس بود.هنوز یادمان هست که کلیپهای بسیاری از همخوانی دانشآموزان در مدارس با آثاری از خوانندگان داخلی منتشر میشد و بسیار هم مورد استقبالِ جامعه قرار میگرفت.حتی در اندک مواردی دیده میشد که دانشآموزان چون همایون شجریان را همخوانی میکردند.اما چه شد که از خوانندگان داخلی به ساسی مانکن رسیدیم.
آیا در یک سال گذشته تولیدهای داخلیِ مناسبی برای شنیده شدن توسط نوجوانان را داشتهایم یا اینکه میزان این تولیدها کم شده است؟
ریشهیابی کلیپهای اخیر درباره مدارس توسط ۳ متخصص
روزگذشته سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در جلسه شورای عالی نماز با اشاره انتشار کلیپهایی در فضای مجازی درباره مدارس، اظهار کرد: مهمترین هدف دشمنان تغییر هویت فرزندان ماست؛ هویتی که با آموزههای ایرانی و اسلامی عجین شده است، وی با بیان اینکه امروز جنگ مستمر و بسیار عظیمی بر علیه کشور ما صورت گرفته است و هدف اصلیاش تغییر هویت نسل جدید ماست، گفت: در این فضای ناجوانمردانه، دشمن از هر وسیلهای برای پیروزی و فتح سنگرهای خودش استفاده میکند که بیشترین سنگرها در عرصه تعلیم و تربیت است و امیدوارم با حضور و همراهی صاحبنظران حوزه آموزش و پرورش و خارج از آموزش و پرورش در این جنگ به پیروزی برسیم.بطحایی ادامه داد: گاهی شاهد هستیم دشمن به روشهای مختلف تلاش میکند تا خانوادهها را نگران کند و کلیپها و تصاویری در فضای مجازی پخش میشود که هرچه توجه میکنیم بیشتر به این میرسیم که هدف اصلی آن، ناامید کردن مردم متدین و انقلابی است.
نوباوه: ضرورت تربیت جامعه همسو با اهداف اعتقادی و اخلاقی
بیژن نوباوه وطن نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی هم درخصوص انتشار کلیپ هایی از همخوانی دانشآموزان در مدارس به «عصر ایرانیان» گفت : نفوذ از طریق هنر در جوامع یکی از پازلهای بسیار حساب شده غربی ها علیه کشور ما به حساب می آید و جامعه هدف آن بیشتر از بزرگترها بر روی کودکان و دانش آموزان در مدارس ابتدایی است ؛ بنابراین به این وسیله غربیها برنامهها و گرایشهای هنری خود را در کودکان سازماندهی و نهادینه میکنند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر یکی از وظایف هنرمندان تربیت جامعه همسو با اهداف اعتقادی و اخلاقی است.
همان طور که در تاریخ کشور ما شاعران، نویسندگان و سایر هنرمندان بیشترین تمرکز خود را در تربیت نسلهای جوان متمرکز می کردند امروز نیز هنرمندان با توجه به تهاجم فرهنگی بسیار گسترده دشمن باید ضمن شناخت نحوه تهاجم با خلق آثار هنری مناسب و فاخر، جامعه را به سمت اهداف اسلامی هدایت و راهنمایی کنند.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای مقابله با تهاجم فرهنگی ضروری است مسئولان امر در آموزش و پروش ، آموزش عالی و هنرمندان نسبت به این موضوع حساس شوند و راهکارهای مناسب برای برخورد آن را اتخاذ کنند.
بازگشت به دوران منفعل بودن
این گزارش میافزاید، به هر حال هر جامعهای به موسیقی مصرفی با تاریخ مصرف مشخص، نیاز دارد.
باید از مسؤولان وزارت ارشاد پرسید که چرا در یک سال گذشته نگاه بسیار سختگیرانهای در صدور مجوزهای آثار پاپ حاکم بوده است؟
متاسفانه در یک سال گذشته نه تنها سیاستهای وزارت ارشاد به سمت حمایت از موسیقی نرفته، بلکه وزارت ارشاد در آخرین اقدام ناباورانهاش طرحی به مجلس داد که براساس آن، 10 درصد از درآمد اجراهای صحنهای هم به جیب دولت برود.
این شاید بزرگترین ضربه به بدنه موسیقی است.پرسش اصلی این است که در یک سال گذشته وزارت ارشاد چه آثاری را منتشر کرده که بتواند در عین رعایت شئونات اسلامی و عُرف جامعه، با آثاری از این دست مقابله کند؟
بیشک شمارِ آثاری که در یک سال گذشته منتشر شده بسیار زیاد است؛ اما به راستی چند اثر از میان آنچه منتشر شده، میتواند با آثاری مانند آن مقابله کند؟
آیا این فرضیه صحیح است که در یک سال گذشته فشارهای وزارت ارشاد بر هنرمندان عرصههای پاپ و موسیقی اصیل ایرانی، موجب کاهش میزان تولید آثارِ موردِ قبولِ نوجوانان شده است؟
آیا مواضع شخصیِ مدیرکل دفتر موسیقی موجب شده که آثار قابل توجهی در عرصه پاپ منتشر نشود؟سیاستهای کنونی وزارت ارشاد ما را به سمت منفعل بودن در مقابل تهاجم فرهنگی میبرد.
ما یا باید خودمان تولید کننده باشیم و بر تولیدهایمان نظارت کنیم، یا اینکه باید منفعل باشیم تا تهاجم فرهنگی از سوی خوانندگانِ خارج نشین، گوش و هوش نوجوانانمان را پر کند.آنها پیش از هر چیز اساس خانواده را مورد هدف قرار دادهاند.
بیشک زمان منفعل بودن گذشته است و باید مشغول تولید شد.
انتهای پیام/