خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هشدار پلیس در مورد ترفند "پانزی"کلاهبرداران

ایسنا | استان‌ها | پنجشنبه، 25 فروردین 1401 - 17:54
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان در خصوص ترفند "پانزی" کلاهبرداران به شهروندان هشدار داد.
سرمايه،فعاليت،تبليغات،كلاهبرداري،جذب،پول،شركت،سودهاي،مجازي،گ ...

ایسنا/کرمان رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان در خصوص ترفند "پانزی" کلاهبرداران به شهروندان هشدار داد.
سرهنگ یداله حسن پور در رابطه با این نحوه کلاهبرداری اظهار کرد: در ترفند"پانزی"، افرادی با هویت نامعلوم و یا اسامی مستعار تحت عنوان شرکت های سرمایه گذاری با تبلیغات گسترده در فضای مجازی، شبکه های اجتماعی و یا تبلیغات چهره به چهره با دادن قول سودهای نجومی و تضمینی اقدام به کلاهبرداری از شهروندان و به خصوص افراد ناآگاه و ساده لوح می کنند و فعالیت اینگونه شرکت ها به هیج وجه شفاف نبوده و هیچ گونه توضیحی نیز به سرمایه گذاران خود (افراد جذب شده) نمی دهند.
وی افزود: این شرکت ها فاقد مکان خاصی بوده و یا آدرس های اعلامی برای تبلیغات خود در شبکه های اجتماعی کاملا واهی بوده و صحت ندارند و از طرفی هیچگونه مجوزی از سوی سازمان های دولتی برای آنها صادر نمی شود.
رئیس پلیس آگاهی استان تصریح کرد: این شرکت ها هیچگونه فعالیت اقتصادی و تجاری نداشته و سودهای پرداختی به سرمایه گذاران قدیمی را از طریق دریافت پول از سرمایه گزاران مغفول جدید جذب می کنند و عمر فعالیت آنها تا زمانی است که افراد نا آگاه سرمایه گذار به اندازه کافی وجود داشته باشند و از میزان کلاهبرداری و پول بدست آورده راضی باشند.
این مقام انتظامی بیان کرد: فعالیت این گروه های به اصطلاح فعال اقتصادی، ولی در واقع کلاهبردار و شیاد شامل چهار مرحله ی تبلیغات فریبنده به هر نحو ممکن در فضای واقعی یا مجازی،کسب و جذب سرمایه افراد سرمایه گذار نا آگاه و ساده لوح، پرداخت سود از پول اعضاء جدید به منظور جلب اعتماد و جذب سرمایه گذار جدید به سرمایه گزاران قدیمی و در نهایت کلاهبرداری و فرار است.
سرهنگ حسن پور گفت: چند نشانه از فعالیت این گونه کلاهبرداران که به طرح "پانزی" معروف است،را می توان ،پرداخت سودهای نجومی و تضمین شده، معلوم نبودن هویت گردانندگان،شفاف نبون فعالیت ها، نبود اطلاعات تماس یا آدرس دفاتر محل فعالیت،روش‌های عجیب دریافت پول و نداشتن مجوزهای قانونی دانست.
وی در پایان از شهروندان خواست: قبل از فعالیت در هر حوزه‌ای ،خصوصا در فضای مجازی، نسبت به مطالعه و افزایش دانش و آگاهی خود در خصوص موضوع مربوطه اقدام کنید و تنها به ظاهر مطالب پیرامون مجوزها و نظارت مراکز معتبر برای کسب و کارهای اینترنتی اکتفا نکنید و حتماً برای راستی آزمایی به صورت مستقیم از این مراکز و درباره این وب سایت ها اعتبارسنجی کرده و به تبلیغات وسوسه انگیر و غیرمنطقی شک کنید و تحقیقات گسترده ای برای اطمینان از صحت این تبلیغات انجام دهید.
انتهای پیام