خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توصیه‌های تغذیه‌ای برای سحری و افطاری

ایسنا | استان‌ها | چهارشنبه، 24 فروردین 1401 - 08:13
یک متخصص تغذیه‌ به بیان نکات مهم تغذیه‌ای در ایام ماه مبارک رمضان و روزه‌داری پرداخت.
افطار،سحري،مصرف،ماه،سبزي،چاي،همراه،سالاد،سوپ،تشنگي،آش،غذاها

ایسنا/آذربایجان شرقی یک متخصص تغذیه‌ به بیان نکات مهم تغذیه‌ای در ایام ماه مبارک رمضان و روزه‌داری پرداخت.
دکتر علی طریقت در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تغذیه‌ی مناسب در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: تغذیه‌ی مناسب برای ماه مبارک رمضان همان اصول تغذیه‌ی صحیح برای سایر ماه‌های سال است اما از نظر زمان‌بندی مصرف و مقدار مصرف غذاها باید تغییراتی داده شود؛ به‌عنوان مثال به جای مصرف غذاها در طول شبانه‌روز باید کل غذاها و نوشیدنی‌ها مابین افطار تا سحری استفاده شوند.
وی افزود: برای استفاده‌ی هر چه بهتر از فیوضات معنوی این ماه، باید از مواد غذایی با ارزش غذایی بالاتر مانند غلات و حبوبات کامل، سبزی‌ها و میوه‌ها و لبنیات کم‌چرب مصرف کرد و استفاده از مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی که کالری خالی‌ دارند، مثل انواع نوشیدنی‌های قندی، شیرینی‌ها و روغن‌ها را کاهش داد.
وی خاطرنشان کرد: در زمان افطار، فوری‌ترین نیازهای تغذیه‌ای بدن عبارت است از مایعات، همراه با مقداری کربوهیدرات که می‌توان با خوردن خرما، آب و چای ولرم، سوپ یا آش رقیق برطرف کرد.
طریقت یادآور شد: غذاهای سهل‌الهضم و کم‌چرب (مثل نان و پنیر، برنج، ماکارونی، مرغ و گوشت همراه با سبزی یا سالاد) بیشتر مناسب وعده‌ی افطار و غذاهای غنی از فیبر با چربی متوسط مثل چلوخورشت قیمه، چلوخورشت قورمه‌سبزی، عدس پلو و باقلاپلو همراه با سبزی خوردنی یا سالاد برای وعده‌ی سحری مناسب‌تر هستند.
وی در رابطه با راهکارهای کاهش تشنگی در این ماه اضافه کرد: بهترین روش پیشگیری و کاهش تشنگی استفاده از نوشیدنی‌های مفید مثل آب، چای، شیر، آبمیوه‌ی طبیعی، سوپ و آش و همچنین استفاده از سبزی و میوه در فاصله‌ی افطار تا سحری است.
وی ادامه داد: بهتر است با زمان بندی و برنامه‌ریزی نسبت به استفاده از این نوشیدنی‌ها اقدام شود تا بیشترین منافع و کمترین عوارض جانبی را داشته باشند؛ به‌عنوان مثال نوشیدن سوپ، آش، آب و چای در وعده‌ی افطار و سبزی و سالاد همراه غذا و میوه و شیر در فاصله‌ی افطار و سحری تأثیر بهتری دارد.
این متخصص تغذیه گفت: همچنین جهت اجتناب از اثرات دیورتیک و تشنگی متعاقب آن، بهتر است از نوشیدن چای و قهوه و نیز مصرف غذاهای پرچرب، شیرین و شور در وعده‌ی سحری خودداری شود.
وی همچنین در پایان برای افراد شاغل نیز توصیه کرد: افراد شاغل وعده‌ی سحری را حذف نکنند و حتی‌المقدور از انجام فعالیت‌های شدید بدنی و کار در زیر آفتاب خودداری کنند و بخشی از فعالیت‌های شغلی را به ساعات پس از افطار منتقل کنند همچنین خواب و استراحت کافی در ساعات غیر اداری و شب داشته باشند.
انتهای پیام