خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

صادرات یک میلیارد و 300 میلیون دلار کالا از استان مرکزی پیش‌بینی می‌شود- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 23 فروردین 1401 - 11:37
گروه استان‌ها ــ مدیرکل گمرکات استان مرکزی با بیان اینکه صادرات یک میلیارد و 300 میلیون دلاری برای استان مرکزی در سال 1401 پیش‌بینی می‌شود گفت: اگر به شرکت‎‌های دانش بنیان اهمیت داده شود به احتمال زیاد سهم ما در بازارهای صادراتی در دنیا بیشتر می‌شود.
صادرات،استان،واردات،كشور،ميزان،توليد،مركزي،ارزش،گذشته،گمركات ...

اسماعیل حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک ، با اشاره به پیش‌بینی میزان صادرات برای امسال اظهار داشت: ظرفیت استان این است که از گمرکات استان حداقل مبلغ یک میلیارد و 500 میلیون دلار صادرات داشته باشیم اما پیش‌بینی ما این است که اگر صادرات ما به همین ترتیب پیش برود میزان صادرات را به یک میلیارد و 300 میلیون دلار برسانیم.
وی با اشاره به پیش بینی واردات در سال 1401 افزود: میزان واردات باید همانند سال گذشته باشد و نهایتاً دو درصد رشد داشته باشد، میزان واردات به بازار برجام بستگی دارد اگر توافقنامه اجرا شود قطعا میزان واردات هم افزایش می‌یابد.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی خاطرنشان کرد: عمده کار صادرات را تولیدکنندگان و صادرکنندگان انجام می‌دهند و بستگی دارد صادرکنندگان برای توسعه صادرات خود بخواهند چه کالاهایی را تولید کنند اگر تولیدکنندگان به سمتی بروند که کالاهای با کیفیت و با ارزش‌ افزوده تولید کنند قطعا وضعیت صادرات ما بهتر می‌شود.
حسینی ادامه داد: امسال صادرات کالاها نباید به صورت خام‌فروشی انجام شود به خصوص که امسال برای مواد غذایی و کشاورزی عوارض وضع کردند و ممکن است وضعیت مقداری تغییر کند و ارزش کالاها بالاتر برود، اگر به شرکت‎‌های دانش بنیان اهمیت داده شود که بتوانند کالاهای با ارزش افزوده بالاتری تولید کنند به احتمال زیاد سهم ما در بازارهای صادراتی در دنیا بیشتر می‌شود.
وی عنوان کرد: مهم‌ترین سیاست و ماموریت ما در گمرک در بحث صادرات و واردات تسهیلگری و تسریع در ترخیص کالاهاست بنابراین اگر ما در بخش صادرات و واردات تسریع کنیم سبب می‌شود که کالاها زودتر به دست تولیدکنندگان برسد و آنها بتوانند کالاهای وارداتی را به خط تولید ببرند و کالاهای با ارزش افزوده تولید کنند.
بالاترین رقم صادرات در سال‌های عمر گمرک استان مرکزی در سال گذشته رقم خورد
مدیرکل گمرکات استان مرکزی با اشاره به میزان صادرات سال گذشته استان گفت: از نظر وزنی حدود یک میلیون و 634 هزار تن کالا صادر شده است که ارزش این مقدار کالا یک میلیارد و 229 میلیون و 198 هزار و 33 دلار بوده است، از نظر ارزشی نسبت به سال قبل از آن 34 درصد رشد داشته است و بالاترین رقم صادرات در سال‌های عمر گمرک استان مرکزی در سال گذشته رقم خورده است.
وی افزود: صادرات کالاها به 101 کشور جهان بوده و رتبه صادرات کشور نسبت به سال‌های گذشته افزایش داشته است و بیش از 80 درصد صادرات ما به کشورهای همسایه بوده است، 5 کشور نخستی که صادرات زیادی برای آنها انجام شده از جمله عراق، ترکیه، افغانستان، پاکستان و ازبکستان است.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی تصریح کرد: عمده کالاهایی که به کشورهای دیگر صادر شده است شامل انواع هیدروکربورهای سبک و سنگین، پلی‌اتیلن سبک و سنگین، شمش آلومینیوم، مواد غذایی و نوشیدنی‌ها، مصنوعات پلاستیکی، ظروف یکبارمصرف و شیشه‌ای، مقاطع فولادی و سایر موارد دیگر است.
حسینی عنوان کرد: در بخش واردات 143 هزار تن کالا به استان ما وارد شده است که اکثرا مواد اولیه خطوط تولید و قطعات ماشین‌آلات بوده، ارزش این مقدار کالا 495 میلیون دلار بوده است و از نظر ارزشی نسبت به سال گذشته 5 درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: واردات کشور ما از 50 کشور دنیا انجام شده است و عمده کشورهایی که مراودات تجاری با آنها انجام شده شامل امارات متحده عربی، ترکیه، چین، هند و کره جنوبی است و اینها جزو 5 کشور نخستی هستند که به کشور ما صادرات انجام داده‌اند.
انتهای پیام/712/س