سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

باغداران مراقب سرماخوردگی درختان باشند

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 23 فروردین 1401 - 08:54
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: یکی از اساسی‌ترین مشکلات محصولات باغی، خسارت‌های شدید ناشی از سرماهای دیررس بهاره است.
درختان،سرمازدگي،بهاره،ديررس،سرماي،دماي،زنجان،منفي

ایسنا/زنجان مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: یکی از اساسی‌ترین مشکلات محصولات باغی، خسارت‌های شدید ناشی از سرماهای دیررس بهاره است.
مظفر یوسفی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: محصولات باغی استان زنجان شامل زردآلو، سیب، زیتون، هلو، شلیل، گلابی، گردو، گیلاس، بادام پسته، انجیر و فندق است که در این میان درختان گردو آسیب بیشتری از سرمای دیررس بهاره در سال‌های گذشته دیده است.
وی ادامه داد: دمای پایین در یک مقطع زمانی می‌تواند به جوانه‌ها، شکوفه‌ها، میوه‌ها، برگ‌ها، سرشاخه‌ها و شاخه‌های درختان و حتی ریشه درخت آسیب برساند.
عموماً دمای صفر تا منفی ۵ درجه سانتی‌گراد موجب سرمازدگی درختان می‌شود.
یوسفی‌پور با بیان این‌که جوانه‌های بارور در حال رکود، به سرمای زمستانه مقاوم هستند، گفت: مقاومت آن‌ها هنگام بیدار شدن جوانه‌ها کاهش می‌یابد؛ به طور کلی جوانه‌های گل در دمای منفی ۲ و منفی ۳ درجه سانتی‌گراد از بین خواهد رفت‌.
وی یکی از روش‌های جلوگیری از سرمازدگی بهاره درختان را استفاده از ارقام دیرگل عنوان کرد و افزود: این ارقام چون دیرگل‌ده است، گل‌دهی درخت کمتر با خطر سرمای دیررس بهاره روبه‌رو خواهد شد.
این مسئول همچنین با تاکید بر انتخاب محل مناسب کاشت، اظهار کرد: استفاده از هورمون‌های نفتالین استیک اسید در فصل بهار می‌تواند از گل‌دهی درختان به مدت ۱۰ تا ۱۵ روز جلوگیری کرده و برای تاخیر از سرمازدگی درختان در فصل بهار، استفاده از مواد شیمیایی مانند اتفون قبل از تورم جوانه‌ها که باعث به عقب انداختن گلدهی در درختان و فرار از سرما است، توصیه می‌شود.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: تدابیر زراعی خاک، پاشیدن آب بر روی درختان و ایجاد بادشکن در اطراف باغ، از دیگر روش‌های پیشگیری از سرمازدگی باغات است.
انتهای پیام